Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Egészségügyi központ"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.08.05. 17:02

 Vizsgálat ügyelet ügyben

 

Az abonyi orvosi ügyelet szervezését végző vállalkozás illetékes szakembere lapunknak azt a tájékoztatást adta, hogy a honlapunkon megjelent július 7-i konkrét panasz kivizsgálását tények alapján megkezdik Olvasónk jelzése alapján. Abonyban az orvosi ügyeletet egy külsős cég szervezi, egy megnyert közbeszerzési pályázatnak köszönhetően. Szerződésük mintegy fél év múlva jár le. A pályázatot úgy nyerte el a vállalkozás, hogy három azonos tartalmú pályázati munkából sorsolással döntötték el, hogy ki nyeri el a feladat ellátását. Maga a polgármester húzta ki a nyertest. Úgy tudjuk, hogy a SANAMED is pályázott, de nem nekik kedvezett a szerencse. A sorsolás egyébként a közbeszerzési törvénynek megfelelően történt meg.

Egészségünk:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.01. 16:32

Mint lapunk arról már beszámolt Önöknek, a közelmúltban az ügyeleti ellátáshoz forduló beteg problémáját nem vette komolyan az ügyeletes orvos és asszisztense. Másodszor már nem mentek ki hozzá, elküldték annak ellenére, hogy állapota rosszabbra fordult. Gyomorrontást állapítottak meg nála, majd vakbélgyulladással műtötték meg, miután máshová fordult segítségért. Az ügyben megkerestem a Dr. Kostyán Andor Rendelő Intézet vezető háziorvosát. Dr. Abonyi Viktor lapunknak elmondta, hogy ő csak orvosi minőségében nyilatkozhat, tekintettel arra, hogy az orvosi ügyelet nem a Kostyán Andor Rendelő Intézethez tartozik, azt kiszervezték.  Dr. Pusztai Dezső vezető főorvos is megerősítette azt, hogy a rendelőnek és a SNAMED-nek semmi köze az ügyeleti ellátáshoz, sőt azt is megtudtam, hogy a helyi önkormányzat kötött szerződést a feladatra egy külsős céggel. „ Ezt a szerződést maga a polgármester írta alá, a helyi képviselő testület felhatalmazása alapján, így Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester tud eljárni hivatalosan az ügyben, vagy az ÁNTSZ-nek van joga kivizsgálni, hogy mi történt. „ Egyébként Dr. Pusztai Dezső is megerősítette lapunknak a Dr. Abonyi Viktor orvosként adott interjújában leírtakat.

Egészségünk:
Orvosok   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.01. 12:09

Bár a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézetet már az év elején boldogan vehette használatba Abony város lakossága, az állam még mindig nem fizette ki azt a pályázaton elnyert összeget, melyet a település kapott a célra. Súlyos tízmilliókról van szó, melyet a pénz megérkezéséig meg kell hiteleznie Abonynak. Sajnos a pályázatok elszámoltatása és a pénzek lehívása hazánkban egy nagyon hosszú folyamat. A kiírók mindent megtesznek annak érdekében, hogy ameddig csak lehet, halogassák a kifizetéseket. Nyilván így van ez az egészségügyi centrummal kapcsolatban is, de nyilvánvaló, hogy ezzel a projekttel nem olyan egyszerű elszámolnia Abonynak, hiszen komoly gondok adódtak a kivitelezés során. A fenti kimutatás a www.nfu.hu oldalán található. Bárcsak ne lenne igaz! Ezek szerint ugyanis több, mint 191 millió forint nem érkezett még meg Abonyba. LŐVE

Citrom-díj:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.30. 17:35

 Vannak gondok az ügyeleti ellátással Abonyban….

 


Íme, Olvasónk levele:

 

Alig 3 hete történ meg velem, hogy haza kellett jönnöm munkából, gyomorproblémával. Mivel délután értem haza, mikor már nincs háziorvosi rendelés így ügyeletet kellett hívni. Sajnos olyan súlyos görcsök gyötörtek, hogy  személyesen nem tudtam bemenni. Ami még rendben is lenne, mert ki jött az orvos és meg is vizsgált, gyomorrontás állapított meg. De sajnos belázasodtam, és a gyógyszerek nem csökkentették a lázam, és folyamatosan emelkedett. Annak ellenére ,hogy a felírt gyógyszereket bevettem, ráadásul humán megoldást is alkalmaztunk (Hideg zuhany, vizes borogatás). Most jön szomorú része a történetnek. Késő este újra felhívtuk az ügyeletet panaszaimmal, hogy a lázam folyamatosan emelkedik. A párom szerint egy asszisztens hölggyel beszélt. Az ügyeletes hölgy a naplóból látta, hogy délután már hívtuk az ügyeletet. Majd sértő és gúnyosan közölte, nem jön ki többet az ügyelet. Mert csak gyomorrontás, majd kiheverem.

Citrom-díj:
 14 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.21. 11:45

A nyári rekkenő hőség megtette hatását, szaunává változott a Dr. Kostyán Andor Rendelő Intézet alsó szintje, ahová nem szereltek be klíma berendezést. 

Citrom-díj:
 9 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.20. 15:09:59

A ma délelőtti vihar ugyan nem okozott közvetlenül kárt az épületben, mégis elérhetetlenekké váltak órákra a dolgozók a betegek és a lakosság számára. Legalábbis telefonon. Minderről Dr. Abonyi Viktor, az intézmény vezető munkatársa telefonon számolt be lapunknak és elmondta, hogy ugyan az internet visszajött a sorozatos áramszünetek után, de sem kimenő hívást nem tudtak eszközölni, sem bejövőt nem tudtak fogadni, mert a telefonvonal néma volt.

 

„ A PR Telecommal van szerződésünk, interneten keresztül jön a telefon is, de én nem értem, hogy miért nincs vonal, amikor már az internet szolgáltatás helyreállt. Ez nagy baj, mert a háziorvosokat vonalas számon nem lehetett elérni, de az aggasztóbb és nagyobb probléma az, hogy az ügyelet központi száma nem volt elérhető. Mindenképpen orvosolni kell a közeljövőben ezt a problémát, hiszen meg kell oldani, hogy még áramszünet idejére se maradjon az intézmény telefonvonal nélkül. „- mondta Dr. Abonyi Viktor

Közélet:
Vihar   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.11. 11:27:40

47

Közélet:
 17 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.28. 22:30:08

Mondta a hó végi képviselő testületi ülésen a város polgármestere, Romhányiné Dr. Balogh Edit, aki arra célzott, hogy már tényleg elege van Kovács László FIDESZ-es képviselőből, aki annak a vizsgálóbizottságnak a tagja, amelyik az elhíresült egészségügyi centrum botrányával kapcsolatos dolgokat vizsgálja. Kovács László FIDESZ-es képviselő lapunknak a képviselő testületi ülés szünetében adott villáminterjújában elmondta, hogy a polgármester azért „ akadt ki „ és kérte azt, hogy haladéktalanul mondjon le, mert ő leveleket küldött a hivatalos fórumokra.

Egészségünk:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.27. 14:16:21

Abony város önkormányzata holnap képviselő testületi ülést tart, 14 órai kezdettel, mely számos zárt napirenddel kezdődik. Megint porondon lesz az alpolgármester megválasztásának kérdése és a jegyzőt másodszor próbálják megszavazni. Talán ezek a legfontosabbak az önkormányzati étlapon, de megoldás lesz talán végre a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet parkolási gondjaival kapcsolatban is. Dr. Abonyi Viktor, az intézmény vezető munkatársa lapunknak adott villáminterjújában elmondta, hogy valóban gondot okoz a rendelő környékén a parkolás, mert a lakosság egy része a kihelyezett táblák ellenére sem tartja be a szabályokat. Így továbbra is parkolnak az épület előtt, ami rendkívül balesetveszélyes, mert viszonylag beláthatatlan az útszakasz a kanyar miatt.

Közélet:
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.13. 16:15:33

Egészségünk:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok