Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7975, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Vera megmondja"
Első<< Előző6789101112Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.09.08. 17:25

Pontosan tíz éve történt, októberben. Akkor Nagykáta Város Önkéntes Tűzoltóságának laktanyaépületét avatták fel ünnepélyes keretek között. Akkor a szocik kormányoztak és Dr. Lamperth Mónika akkori belügyminiszter saját kezűleg látogatott a településre, hogy felavassa a létesítményt. Akkor még volt és jutott pénz a tűzoltóságra, rendőrségre, katonaságra. Ma mindegyik fegyveres szervezet jelentős anyagi problémákkal küzd. Ez az írás azonban nem is erről szól, hanem sokkal inkább arról, hogy a Lamperth Mónika által adományozott borral mi történt a mai napon.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.29. 20:45

Tekintettel arra, hogy a ma délután négy órára meghirdetett nyílt testületi ülés a mai napon még hatkor sem kezdődött el, elhagytam az önkormányzat épületét. A zárt ülés kettőkor vette kezdetét, nem tudták befejezni négy órán át az ottani napirendi pontok tárgyalását. Fél hét tájt hívott egy kedves kollégám telefonon, jelezte nekem, hogy mikor lehet bejutni. Ekkor azonban én már egy igen kedves és örömteli meghívásnak tettem eleget városi civil szervezeteink jóvoltából.

Különvélemény:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.16. 16:16

Augusztus 16-án adták át Abony városában a 360 millió forintból megépült Piaccsarnokot. A megnyitón elég volt nyitott füllel és szemmel járni és kelni. Sok érdekességet láthattunk a helyszínen, illetve hallhattunk a közönség soraiból. Az első dolog, ami szembe ötlő, hogy a csarnok belül úgy néz ki, mint ami még nem igazán készült el. Megtudtam, így marad. Nem a szerkezet kész üzlethelyiségek, hanem a mennyezet és a falak a csarnokban. Szürkén, hézagosan. 

Különvélemény:
Piac   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.08. 15:31

A mai napon békés munkavégzésem közepette megcsörrent a telefon. A házi, a vezetékes. Mert rábeszéltek a szolgáltatómnál, hogy ingyen van a csomagban. Kétségtelen, hogy számos előnyét élvezem, az alapszámlám sokkal kevesebb. Vannak azonban árnyoldalai is a dolognak, rengeteg téves és nem kívánatos hívás érkezik hozzánk. Viszont nézzük csak az esetet nagyon pozitívan! Ha nincsen vezetékes telefonom, a mai napig nem tudom meg, hogy megőrült a Birodalom. Szóval, első csörgés után felveszem a telefont kagylóját, illedelmesen bemutatkozom, majd egy szexi hangorgánumú férfi megszólít: „ Tisztelt Állampolgár! „ Húha, mondom magamban, így elsőre: Mit követtem el? Először azt sem tudtam, hogy ez gép-e vagy egy élő ember, aztán ahogyan tovább folytatta mondókáját, rájöttem, hogy géppel állok szemben. A Birodalmi erők küldték, hogy az egyébként cégnéven lévő vezetékes telefonomon keresztül üzenjenek nekem. 

Különvélemény:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.31. 01:37

Te szeretnél ilyen címmel folyamatosan e- mailt kapni? Letiltás munkabérből - 0172.V.079/2013/7 (vh ügyszám) Hát én nem! Először elolvastam, miután frászt kaptam és azt hittem, hogy nő létemre mégis megtörtént a csoda és tartásdíjat kell fizetnem, vagy nem tudom miért tiltanának le bármit is a saját magam által befizetett tetemes járulékok mellett „ bezsebelt „ fizetésemből…. Aztán megláttam ezt a reklám izét. Ne dőljenek be neki, hazudik! Csal, mint Rodolfo…. Gyenge utánzat.

Citrom-díj:
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.31. 00:15

Ezen a hét végén több verekedés is történt Abony város szórakozóhelyein, többen nem bírtak magukkal. Erről számoltak be békés fiatal szemtanúk. Az egyik eset alkalmával a záráshoz készülődő pultos lányt verte meg egy már nem szomjas fiatalember. A sértettnek a szemöldöke is felrepedt. Egy másik eset alkalmával egy szóváltást követően az egyik duhajkodó megfogott egy söröskorsót és áldozatát hátulról fejbe vágta vele. A harmadik esetkor egy békés fiatalemberbe kötött bele egy kevésbé békés. A békésebb szórakozó fiatalember azonban törzsvendége a szórakozóhelynek, ismerik és kedvelik ott.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.29. 18:13

Nos, nem egyszer fordult már elő, hogy párom sokat sejtetően rohant be a lakásba, hogy jöjjek gyorsan és hozzam a fényképező gépet. Ma sem volt ez másként. Mi vonzzuk az állatokat, már régen rájöttünk…. Az igaziakat persze. A közelmúltban az epres kaspónkban bújt ki két tojásból két gyönyörű balkáni gerle, akik a mai napig hazajárnak iszogatni a csap melletti edényhez. Szelídek, köztünk sétálnak. Ma egy újabb fejezet következett, egy gyönyörű tenyész galamb érkezett valószínűleg a szomszédból és a kinti fedett színbe tette székhelyét.

Állatvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.16. 12:16

Milyen remek, hogy végre van vezetékes telefonunk! Gondoltam magamban, hiszen ezen ingyen beszélek a szintén vezetékes számok tulajdonosaival. Opcióban, grátisz kaptam ezt a lehetőséget a szolgáltatómtól, miután 20 éves mobil számom mellé vettem internetet, valamint kábel TV-t is. Boldogságom határtalan, mert megajándékoztak még egy mobil stick-el is és ezen kívül annyira elégedett vagyok, hogy azt el sem mondhatom, mert a számlám még így is kevesebb lett, mintha csak mobil telefonom lenne…. Ez maga a csoda, gondoltam magamban, ám az örömömbe egyre több ürüm vegyül. Már reggel nyolc előtt megkezdődik a vezetékes telefonunk csörgése és általában egy női hang jelentkezik be, mindig más és más. Azt még kibírom, amikor valami no name alapítványnak akarnak tőlem pénzt bekaszálni, megszoktam már. Viszont az új divathóbort egy „ apjafa@a „ Kft-től jövő hívás, melyben nem túl kedvesen kérdezik tőlem, hogy szokott-e nekem vagy családtagomnak vagy ismerősömnek fájni a dereka, keze, lába vagy bármi mása. Na, elég.

Citrom-díj:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.09. 14:53

Tegnap megvilágosodtam: jelentősen növekedni fog a dohánytermékek eladásából származó összbevétel az országban. Hogy mire alapozom mindezt? Nos, leírom, bár nem egyszerű. Dohányzom. Nem dugiban, nem félve, nem titkosan, csak úgy magától értetődően. Mert megszoktam, a mozdulatot, a szertartást. Egy milis hosszú cigit vásárolok, a lehető leggyengébbet, a mi másnak, a nikotin kemény rabjainak csak hegyi levegő, és kín…. Nem fújom másokra a füstöt, betartom az írott és íratlan szabályokat. Nem buzdítok senkit sem arra, hogy gyújtson rá, különösen nem kiskorúakat vagy gyerekeket. Nem mondom, hogy milyen jó, nem gyújtok rá dugiban olyan helyeken, ahol nem lehet. Csak egyszerűen dohányzom, mert szeretek dohányozni, én ilyen vagyok. Eddig is ott vásároltuk meg a cigimet, ahol most is megteszem. Nem én változtam, hanem a hely maga. Erősen.

Különvélemény:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.01. 21:50

Az abonyi Tescoban folyton kilopják a százast a bevásárló kocsimból…. Hosszasan gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán írjak-e róla, majd miután már a tizedik alkalommal fordult velem elő, a mellett döntöttem, hogy IGEN. 

Citrom-díj:
 9 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok