Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Alkotmány"
1

veroniq - 2013.08.08. 15:31

A mai napon békés munkavégzésem közepette megcsörrent a telefon. A házi, a vezetékes. Mert rábeszéltek a szolgáltatómnál, hogy ingyen van a csomagban. Kétségtelen, hogy számos előnyét élvezem, az alapszámlám sokkal kevesebb. Vannak azonban árnyoldalai is a dolognak, rengeteg téves és nem kívánatos hívás érkezik hozzánk. Viszont nézzük csak az esetet nagyon pozitívan! Ha nincsen vezetékes telefonom, a mai napig nem tudom meg, hogy megőrült a Birodalom. Szóval, első csörgés után felveszem a telefont kagylóját, illedelmesen bemutatkozom, majd egy szexi hangorgánumú férfi megszólít: „ Tisztelt Állampolgár! „ Húha, mondom magamban, így elsőre: Mit követtem el? Először azt sem tudtam, hogy ez gép-e vagy egy élő ember, aztán ahogyan tovább folytatta mondókáját, rájöttem, hogy géppel állok szemben. A Birodalmi erők küldték, hogy az egyébként cégnéven lévő vezetékes telefonomon keresztül üzenjenek nekem. 

Különvélemény:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.12. 13:24

A magyar alaptörvény hétfőn elfogadott módosításai aggodalomra adnak okot azzal kapcsolatban, hogy megfelelnek-e a jogállamiság elvének, az uniós jognak és az Európa Tanács mércéinek – áll José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének és Thorbjorn Jaglandnak, az Európa Tanács főtitkárának közös közleményében.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.11. 20:13

Elfogadta a Parlament az Alkotmány 4. módosítását és ezzel gyakorlatilag teljesen átírták a korábban már elfogadott Alaptörvényt. Ezentúl röghöz kötik a diákokat, betiltják a koldulást, felfüggesztik az Alkotmánybíróság jogait, megszüntetik az egyetemek önállóságát és kancellárokat neveznek ki az egyetemek élére, betiltják az ellenzéki politikai reklámokat a kereskedelmi médiában és a házelnök rendőrökkel is kivitetheti a képviselőket a Parlamentből. A módosítás ellen egész nap tiltakoztak diákok és civilek a Parlamentnél, a diákokat rendőrökkel takarította el a kormány.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.04.01. 10:56

Olvasónk küldte! - Rajong a magyar alkotmányért egy skót újság- Az új magyar alkotmány üdítő kivétel "a huszonegyedik század erkölcsi sivatagában", "egy örökségét és önállóságát visszakövetelő civilizált nemzet szellemi terméke" - veszi védelmébe a Scotland on Sunday című lap szerkesztőségi kommentárban az alaptörvényt. Szerinte Európának példát kellene vennie erről a teljesítményről, ahelyett, hogy "a politikai passzivitás és az erkölcsi relativizmus levében pácolódik".

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

Dórika - 2011.04.26. 10:40:00

Tegnap, azaz 2011. április 25-én Schmitt Pál, hazánk államfője aláírta az új alaptörvényt. A nagy esemény alkalmából az origo.hu internetes hírportál összegyűjtött néhány fontosabb pontot, melyen lényeges változások várhatók a hatályba lépést követően.

 

Köztársasági elnök
Schmitt Pál köztársasági elnök mandátuma 2015 nyarán jár le, utódját már az új parlamentnek kell megválasztania. Az új alaptörvényben némileg módosult a választás rendje, három helyett csak két választási forduló lesz. Az első körben továbbra is kétharmados többséggel lehet államfőt választani, míg a második körben elegendő a relatív többség is. 2015-ben tehát lényegében mindegy, hogy milyen kormánytöbbség lesz, megválaszthatja a neki tetsző köztársasági elnököt.

Politika:
 3 Hozzászólás    

admin - 2011.04.15. 12:08:04

Ugyan nem önmagában a szöveg dönti el egy jogszabály megítélését, de annyi biztosan látszik, hogy nagy igény mutatkozik az 1949-es keltezésű ideiglenes alkotmány lecserélésére, az új alaptörvény tartalmát pedig támogatnák a magyarok. Az elkészült normaszöveg elfogadása előtti napokban az összes megkérdezett 60 százaléka (az érvényesen válaszolók 70 százaléka) érzi szükségét egy új alaptörvénynek. A kormánypári szimpatizánsok 79 százaléka, a Jobbik táborának pedig 66 százaléka támogatja az alkotmányozást, az MSZP szimpatizánsainak 60, az LMP szimpatizánsainak pedig 46 százaléka azonban elutasítja a mostani szöveg megváltoztatását. Az alkotmányról szóló esetleges népszavazás az elfogadásra váró szabályok szerint eredményes lenne, hiszen azon most vasárnap saját bevallása szerint az emberek 62 százaléka részt venne. A részvételüket biztosra ígérők 51 százaléka állította, hogy igennel szavazna az új alaptörvényre (az érvényesen válaszolók 67 százaléka). 

(A teljes cikk a Nézőpont Intézet oldalán, interjú a cikkben) 

Politika:
Kánaán   
 4 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok