Mi Abonyunk - Röghöz kötik a diákokat, átírták az Alkotmány!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.03.11. 20:13

Elfogadta a Parlament az Alkotmány 4. módosítását és ezzel gyakorlatilag teljesen átírták a korábban már elfogadott Alaptörvényt. Ezentúl röghöz kötik a diákokat, betiltják a koldulást, felfüggesztik az Alkotmánybíróság jogait, megszüntetik az egyetemek önállóságát és kancellárokat neveznek ki az egyetemek élére, betiltják az ellenzéki politikai reklámokat a kereskedelmi médiában és a házelnök rendőrökkel is kivitetheti a képviselőket a Parlamentből. A módosítás ellen egész nap tiltakoztak diákok és civilek a Parlamentnél, a diákokat rendőrökkel takarította el a kormány.

Forrás ide kattintva

 

Az EU szerint is aggályos az új Alakotmány, cikk erről ITT

MTI- A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke szerint az alaptörvény negyedik módosítása végképp felszámolhatja a demokráciát Magyarországon. Kónya Péter erről a Parlament elé hétfőre meghirdetett spontán megmozduláson beszélt, amelyen mintegy százötvenen vettek részt. A kora délután kezdődött demonstráció még zajlott, amikor a országgyűlési képviselők megszavazták a 2012-ben életbe lépett alaptörvény újabb módosítását.

 

Kónya Péter szerint a módosítással Magyarországon csorbítják az emberi jogokat, többek között a szólásszabadságot is, és korlátozzák az Alkotmánybíróság jogkörét. A kormányzó pártok visszaélnek kétharmados többségükkel, “tovább csorbítják” jogainkat ezzel a lépéssel – fogalmazott.
Székely Sándor, a Szolidaritás társelnöke a rendezvényen felolvasta a kormányzó pártok politikusainak nevét, akik “előre láthatóan megszavazzák” az alaptörvény-módosítást, minden egyes névnél hangosan pfujolt a tömeg.
A parlamenti szavazás után Karácsony Gergely független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért (PM) parlamenti képviselői csoportjának vezetője azt mondta: “ma is megszavazták, amit eléjük raktak”. Közlése szerint a PM politikusai az országgyűlési szavazás alatt egy transzparenst tartottak fel, amelyre azt írták: “A néptől félj, ne Viktortól, ne szavazd meg!”. Hozzátette: nem hiszi, hogy az emberek azt akarják, Orbán Viktor miniszterelnök hatalmon maradjon.

Karácsony Gergely megemlítette: kevésbé bízik abban, hogy Áder János államfő nem írja alá az alaptörvény-módosítást, abban azonban bízik, hogy vannak, akik tudják: “jogaik nem azért vannak, mert az benne van az alaptörvényben, hanem azért, mert embernek születtek”. Közlése szerint “legkésőbb 2014-ben” helyreállítják Magyarországon a szolidaritást, a demokráciát, és reményét fejezte ki, hogy jobb- és baloldaliak együtt építik majd az országot.
A demonstráción mások mellett megjelent Molnár Csaba és Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció alelnöke. A mintegy százötven tiltakozó magyar és európai uniós, valamint Szolidaritás és Demokratikus Koalíció feliratú zászlókat lengetett, illetve “El a kezekkel az alkotmánytól!” feliratú transzparens is látható volt.
A rendezvényen megemlékeztek a Republic együttes hétfő hajnalban elhunyt énekeséről, Cipőről, Bódi Lászlóról, és bejátszottak több Republic számot is.
A tiltakozók, miután a parlament megszavazta a módosítást, elindultak a budai Várba, hogy ott csatlakozzanak ahhoz a demonstrációhoz, amelyen azt követelik a résztvevők, hogy Áder János államfő ne írja alá az alaptörvény negyedik módosítását.
- MTI -

Politika:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok