Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7976, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Külvilág
Első<< Előző891011121314Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.08.05. 20:23

Jászkarajenőn is nagy fába vágták a fejszéjüket, hiszen zajlik a főtér rekonstrukciója. Igaz, a tér most még kopár, ám az már világosan látszik, hogy nem marad az, hiszen hatalmas gyepfelületet alakítanak ki. Igaz, a növénytelepítés a kánikula miatt még várat magára. Palya István, a település polgármestere lapunknak elmondta, hogy összesen 250 gömbakácot és 1000 tő rózsát ültetnek. Kiderült, hogy Jászkarajenőn beletervezték a térbe a meglévő fákat, csak a bozótot irtották ki és azokat a fákat kellett kivágniuk, melyek már elkorhadtak. Az átadás ünnepélyes keretek között a tervek szerint október elején lesz. A pályázat szerint idén szeptemberre kell elkészülnie a beruházásnak. Ezzel biztos, hogy maradandót alkotnak az utókor számára.

Külvilág:

Szövetségi együttműködés Magyarország polgáraiért

 

Magyarország kormánya és a megyei önkormányzati vezetők hónapokon keresztül tárgyaltak az önkormányzati és a közigazgatási rendszer újjászervezéséről, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportja pedig egy külön önkormányzati munkacsoportot is létrehozott azért, hogy az elkerülhetetlen és szükségszerű változással kapcsolatban megteremtsék a nemzeti egyetértés és az összefogás feltételeit.  

 

2011. július 14-én fontos mérföldkőhöz érkezett a közös munka.  Orbán Viktor miniszterelnök személyes vezetésével, kormányzati vezető tisztségviselők, és a 19 megyei önkormányzat elnök részvétele mellett, a kormány és a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, miután kölcsönösen ismertették a javaslataikat, illetve a megyei önkormányzatok egységes és koherens álláspontját, megállapodtak a megyei önkormányzatokat érintő változások legfontosabb részleteiben.

Külvilág:

matek - 2011.07.08. 18:52:55

Külvilág:

matek - 2011.07.08. 13:15:27

Förtelem Törtelen című cikkünkre Godó János Törtel polgármestere az alábbi választ küldte:

 

Tisztelt Lőrinczy Veronika!

 

A 20011.07. 01-jén megjelent cikkével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom:
A Kőrösi út Cegléd felőli részének egy része újra lesz aszfaltozva, valamint megfelelő kátyúzási technológiával sor kerül az útszakasz helyreállítására még ezen a héten.

Az utak helyreállítása folyamatosan zajlik.

Törtel, 2011.07.07.

Üdvözlettel: Godó János s.k.
 polgármester

Külvilág:
Törtel   

veroniq - 2011.07.01. 16:27:09

 

A mai napon a szomszéd településre vezetett utam és éppen arra az útszakaszra tévedtem, ahova a faluban beterelik a tehergépjármű forgalmat. Elképedve tapasztaltam, hogy az utca vége bizony iszonyatos állapotban van. Törtel szégyenfoltja a mintegy 500 méteres útszakasz, melyen eszeveszetten dübörögnek a kamionok. A kátyúkkal tarkított flaszteren lassan már kő kövön nem marad, pontosan azok tették a tönkre az utat nagy súlyukkal, akik most dohognak azon, hogy hogy lehet ilyen útra terelni őket. Viszont nem csak a kamionosok akadtak ki mindezen, hanem a lakók is, akiknek mindennapjait megkeserítik a tehergépjárművek. Házaik ugyanis elkezdtek megrepedni. Panaszuk eddig nem hallgattatott meg, hiába keresték meg az illetékeseket.

Külvilág:
Törtel   

 Elkezdődött Jászkarajenő központjának átépítése. A község ötven millió forintot nyert. A pénzből parkosítják a főteret, amely új díszkövezetet és világítást kap. A falu első játszóterét is most alakítják ki. És a biztonságra is költenek: térfigyelő kamerákat szerelnek fel, és megváltoztatják a forgalmas főutat keresztező kerékpárút nyomvonalát.

Elindultak a munkagépek. A fölöslegessé vált kerítéseket, beton elemeket bontják el az Emlékmű Parkban. Megújul a zöldfelület, díszburkolattal fedik az eddig poros sétányokat, új padokat, lámpákat szerelnek fel. E mögött lesz a falu első játszótere.

Külvilág:

veroniq - 2011.06.30. 13:09:37

Nem szeret törleszteni az „Év vállalkozója”: a Magyar Fejlesztési Banknak nem hiányzik kétmilliárd forint

 

Kétmilliárd forinttal tartozik a banknak egy tehetős ceglédi beruházó, az állami tulajdonú pénzintézet valamiért mégsem érvényesíti jelzálogjogát a 2007 nyarán átadott luxushotel vonatkozásában. Az üzletember tavaly az „Év vállalkozója” elismerésben részesült.

 

Sokkal egyszerűbb egy négycsillagos wellness-szálloda tulajdonosává és birtokosává válni, mint gondolnánk. Szükséges hozzá nagyjából kétmilliárd forint hitel, amit az állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Bank biztosít, a törlesztőrészletek fizetését minden úton-módon el kell halasztani, ha pedig már minden kötél szakad, a hitelező pénzintézetet meg kell akadályozni abban, hogy birtokba vegye a jelzálogfedezetként szolgáló ingatlant. Hogy ezt miképpen lehet megvalósítani, kiderül a Gyurcsány-kormány idejére visszanyúló ügy részleteiből.

A szövevényes beruházás Cegléd korábbi LMP-s önkormányzati képviselőjelöltjéhez kötődik, de az alábbiakban arra is fény derül, hogy milyen szerep jutott a szálloda egyik kiszolgáltatott dolgozójának, a gyógytornásznak.

Külvilág:
Cegléd   

 Füst tört elő a minisztériumból, amit nyilván a tüntetők gyújthattak fel, így fejezve ki nemtetszésüket a ma elfogadott megszorító csomaggal kapcsolatban. A CNBC riportere állítólag egy robbanást is látott.

 
Az Index közben arról cikkez, hogy mindenre elszánt tüntetők tiltakoznak a megszorítások ellen Görögországban, akik azt mondják, nem bírnak több terhet elviselni. Összefogtak az elit ellen, de alternatívát ők sem látnak. A rendőrség könnygázzal oszlat.
 
Könnygázban és felgyújtott kukák füstjében úszott a görög parlament előtti tér, mialatt zajlott a szavazás az újabb óriás megszorító csomagról. A Telegraph tudósítása szerint a rendőrök már a békés tüntetőket is könnygázzal oszlatják, sokan nem kapnak levegőt, a sebesülteket pedig egy közeli metróállomáson ápolják.
Külvilág:

veroniq - 2011.06.20. 13:59:16

Futótűzként terjedt el a városi suttogó csatornán, hogy a Ceglédi Földhivatal eddigi vezetőjét és a Állategészségügyi Igazgatóság több alkalmazottját egyik napról a másikra elbocsájtották. Az eset azért is borzolta a kedélyeket, mert Hajdu Hubánénak, a földhivatal vezetőjének néhány éve volt hátra nyugdíjig, amikor bejelentették neki, hogy következő naptól el van bocsájtva. Az illékeseknél tapasztalható nyilatkozatzárlat alapján valószínűsíthető, országosan nem csak ők kerültek utcára. Mint ismeretes, a kormány május 23-án elfogadott új törvényei értelmében a közalkalmazottak indoklás nélkül nem bocsáthatók el. A tavaly decemberben meghozott jogszabály változtatása azért vált szükségessé, mert az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette az indoklás nélküli elbocsátást. Az új jogszabály alapján a munkáltató a felmentést köteles megindokolni, és bizonyítani, hogy indoka valós és jogszerű.

Külvilág:
Cegléd   

veroniq - 2011.06.18. 15:37:03

A homoszexuálisok idei felvonulása sem zajlik zökkenőmentesen. Íme a hírek erről:

 

 Több ellentüntetést is bejelentettek a rendőrségen a szombat délutáni melegfelvonulás idejére. A meleg méltóság menetének nevezett felvonulás a Hősök teréről indul, a felvonulók idén nem csak az elfogadásért menetelnek, hanem az új alkotmányban levő, szerintük a melegeket diszkrimináló passzusok ellen is tiltakoznak. Kövesse az eseményeket percről percre frissülő tudósításunkban!


Külvilág:
Első<< Előző891011121314Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok