Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7669, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Külvilág
Első<< Előző891011121314Következő >>Utolsó

matek - 2011.07.08. 18:52:55

Külvilág:

matek - 2011.07.08. 13:15:27

Förtelem Törtelen című cikkünkre Godó János Törtel polgármestere az alábbi választ küldte:

 

Tisztelt Lőrinczy Veronika!

 

A 20011.07. 01-jén megjelent cikkével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom:
A Kőrösi út Cegléd felőli részének egy része újra lesz aszfaltozva, valamint megfelelő kátyúzási technológiával sor kerül az útszakasz helyreállítására még ezen a héten.

Az utak helyreállítása folyamatosan zajlik.

Törtel, 2011.07.07.

Üdvözlettel: Godó János s.k.
 polgármester

Külvilág:
Törtel   

veroniq - 2011.07.01. 16:27:09

 

A mai napon a szomszéd településre vezetett utam és éppen arra az útszakaszra tévedtem, ahova a faluban beterelik a tehergépjármű forgalmat. Elképedve tapasztaltam, hogy az utca vége bizony iszonyatos állapotban van. Törtel szégyenfoltja a mintegy 500 méteres útszakasz, melyen eszeveszetten dübörögnek a kamionok. A kátyúkkal tarkított flaszteren lassan már kő kövön nem marad, pontosan azok tették a tönkre az utat nagy súlyukkal, akik most dohognak azon, hogy hogy lehet ilyen útra terelni őket. Viszont nem csak a kamionosok akadtak ki mindezen, hanem a lakók is, akiknek mindennapjait megkeserítik a tehergépjárművek. Házaik ugyanis elkezdtek megrepedni. Panaszuk eddig nem hallgattatott meg, hiába keresték meg az illetékeseket.

Külvilág:
Törtel   

 Elkezdődött Jászkarajenő központjának átépítése. A község ötven millió forintot nyert. A pénzből parkosítják a főteret, amely új díszkövezetet és világítást kap. A falu első játszóterét is most alakítják ki. És a biztonságra is költenek: térfigyelő kamerákat szerelnek fel, és megváltoztatják a forgalmas főutat keresztező kerékpárút nyomvonalát.

Elindultak a munkagépek. A fölöslegessé vált kerítéseket, beton elemeket bontják el az Emlékmű Parkban. Megújul a zöldfelület, díszburkolattal fedik az eddig poros sétányokat, új padokat, lámpákat szerelnek fel. E mögött lesz a falu első játszótere.

Külvilág:

veroniq - 2011.06.30. 13:09:37

Nem szeret törleszteni az „Év vállalkozója”: a Magyar Fejlesztési Banknak nem hiányzik kétmilliárd forint

 

Kétmilliárd forinttal tartozik a banknak egy tehetős ceglédi beruházó, az állami tulajdonú pénzintézet valamiért mégsem érvényesíti jelzálogjogát a 2007 nyarán átadott luxushotel vonatkozásában. Az üzletember tavaly az „Év vállalkozója” elismerésben részesült.

 

Sokkal egyszerűbb egy négycsillagos wellness-szálloda tulajdonosává és birtokosává válni, mint gondolnánk. Szükséges hozzá nagyjából kétmilliárd forint hitel, amit az állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Bank biztosít, a törlesztőrészletek fizetését minden úton-módon el kell halasztani, ha pedig már minden kötél szakad, a hitelező pénzintézetet meg kell akadályozni abban, hogy birtokba vegye a jelzálogfedezetként szolgáló ingatlant. Hogy ezt miképpen lehet megvalósítani, kiderül a Gyurcsány-kormány idejére visszanyúló ügy részleteiből.

A szövevényes beruházás Cegléd korábbi LMP-s önkormányzati képviselőjelöltjéhez kötődik, de az alábbiakban arra is fény derül, hogy milyen szerep jutott a szálloda egyik kiszolgáltatott dolgozójának, a gyógytornásznak.

Külvilág:
Cegléd   

 Füst tört elő a minisztériumból, amit nyilván a tüntetők gyújthattak fel, így fejezve ki nemtetszésüket a ma elfogadott megszorító csomaggal kapcsolatban. A CNBC riportere állítólag egy robbanást is látott.

 
Az Index közben arról cikkez, hogy mindenre elszánt tüntetők tiltakoznak a megszorítások ellen Görögországban, akik azt mondják, nem bírnak több terhet elviselni. Összefogtak az elit ellen, de alternatívát ők sem látnak. A rendőrség könnygázzal oszlat.
 
Könnygázban és felgyújtott kukák füstjében úszott a görög parlament előtti tér, mialatt zajlott a szavazás az újabb óriás megszorító csomagról. A Telegraph tudósítása szerint a rendőrök már a békés tüntetőket is könnygázzal oszlatják, sokan nem kapnak levegőt, a sebesülteket pedig egy közeli metróállomáson ápolják.
Külvilág:

veroniq - 2011.06.20. 13:59:16

Futótűzként terjedt el a városi suttogó csatornán, hogy a Ceglédi Földhivatal eddigi vezetőjét és a Állategészségügyi Igazgatóság több alkalmazottját egyik napról a másikra elbocsájtották. Az eset azért is borzolta a kedélyeket, mert Hajdu Hubánénak, a földhivatal vezetőjének néhány éve volt hátra nyugdíjig, amikor bejelentették neki, hogy következő naptól el van bocsájtva. Az illékeseknél tapasztalható nyilatkozatzárlat alapján valószínűsíthető, országosan nem csak ők kerültek utcára. Mint ismeretes, a kormány május 23-án elfogadott új törvényei értelmében a közalkalmazottak indoklás nélkül nem bocsáthatók el. A tavaly decemberben meghozott jogszabály változtatása azért vált szükségessé, mert az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette az indoklás nélküli elbocsátást. Az új jogszabály alapján a munkáltató a felmentést köteles megindokolni, és bizonyítani, hogy indoka valós és jogszerű.

Külvilág:
Cegléd   

veroniq - 2011.06.18. 15:37:03

A homoszexuálisok idei felvonulása sem zajlik zökkenőmentesen. Íme a hírek erről:

 

 Több ellentüntetést is bejelentettek a rendőrségen a szombat délutáni melegfelvonulás idejére. A meleg méltóság menetének nevezett felvonulás a Hősök teréről indul, a felvonulók idén nem csak az elfogadásért menetelnek, hanem az új alkotmányban levő, szerintük a melegeket diszkrimináló passzusok ellen is tiltakoznak. Kövesse az eseményeket percről percre frissülő tudósításunkban!


Külvilág:

veroniq - 2011.06.18. 11:35:13

A térség polgármesterei közül Palya István sem igazán pihen ezen a nyáron. Jászkarajenő első embere lapunknak elmondta, hogy a privát terveiről nagyon egyszerű beszélnie, hiszen nagyon sok az önkormányzati feladat a nyárra, így nem lesz igazán magánjellegű elfoglaltsága sem. Több projekt is zajlik a település fejlesztése érdekében. A felújított központot a Karai Búcsúkor, augusztusban szeretnék átadni. „ A nagyszabású fejlesztés minden mozzanata, feladata nagy odafigyelést igényel részemről is. Személyesen veszek részt a szervezésben és irányításban. Ráadásul az elnyert tanösvény pályázat megvalósítása is most zajlik. Ez egy ilyen nyár lesz! Dolgozunk sokat. „- mondta a polgármester

Külvilág:

veroniq - 2011.06.17. 17:30:29

 

Pásztor Imrét, Kőröstetétlen polgármesterét kérdeztem arról, hogy milyen tervei vannak a nyárra. A Nagy Magyarország címerrel ékesített önkormányzati terepjáróról közismert településvezető lapunknak adott villáminterjújában elmondta, hogy nem igazán jut idő pihenésre ezen a nyáron, hiszen több fontos fejlesztés van folyamatban a faluban. Mint arról már beszámoltunk, csapadékvíz elvezető rendszer kiépítésére nyertek támogatást, mellyel a belvíz gondok megoldását is remélik. „ A nyár az önkormányzati dolgokkal telik majd számomra főleg, két héten belül kiírjuk a közbeszerzési eljárást a projektre, majd reményeink szerint szeptemberben megkezdődik a kivitelezés is.

Külvilág:
Első<< Előző891011121314Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok