Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7669, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Külvilág
Első<< Előző78910111213Következő >>Utolsó

Pásztor Imre, Kőröstetétlen község polgármestere arról tájékoztatta lapunkat, hogy az abonyi Vízner és Társa Kft. nyerte el azt a közbeszerzési pályázatot, melyből a csapadékvíz elvezetést és egyben a belvízproblémákat oldják meg a kis faluban. „ Ezzel egyszer és mindenkorra, véglegesen megoldódik a belvíz problematikája Kőröstetétlenen. Megvan a nyertes, Víznerék nettó 69 millió forintos árajánlata volt a befutó a csaknem százmilliós nagyságrendű projektben.”- mondta el lapunknak adott villáminterjújában Pásztor Imre.

Külvilág:
Belvíz   

veroniq - 2011.09.01. 17:15

 Kisebb- nagyobb lépésekkel, de fejlődik Jászkarajenő, a kis alföldi település, mely komoly közbiztonságot érintő problémákkal is küzd. A rendőrség ígérete szerint pár hónap múlva már önálló rendőrőrs működhet a településen. Jelenleg teljes üzemmel folyik a főtér rekonstrukciója, pár hét múlva átadják azt, a lakosság nagy örömére. Egy újabb jó hír a karaiaknak: újabb nyertes pályázaton összesen 14.998.086 forintot kaptak a polgármesteri hivatal akadálymentesítésére.

Külvilág:

 

Vizsgálja az elszámoltatási kormánybiztos a Négy Mancs állatvédő alapítvány működését. Budai Gyula kedden az MTI-t arról tájékoztatta: tisztázni szeretné egyebek mellett azt, hogy a "közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampányt" milyen forrásokból finanszírozta a szervezet.
A kormánybiztos tudatta: a vizsgálat keretében már megkereste a Fővárosi Főügyészséget, kérve, hogy az alapítvány működésével kapcsolatban folytasson le törvényességi vizsgálatot. Budai Gyula a szervezet nyilvántartását végző bíróságot is megkereste, hogy a rendelkezésre álló, az alapítvány gazdálkodásával kapcsolatos valamennyi dokumentumot bocsássa rendelkezésére.

 

A vizsgálat elsődleges célja annak áttekintése, hogy a Négy Mancs alapítvány gazdálkodása megfelel-e az érvényben lévő jogszabályi rendelkezéseknek, valamint az, hogy tisztázza az alapítványnak nyújtott állami támogatások felhasználásának jogszerűségét - közölte. A kormánybiztos szerint azt is meg kell vizsgálni, hogy "a magyar állam, illetve közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampányt milyen forrásokból finanszírozta az alapítvány".

 

Bővebben: http://www.zoldvalasz.hu/node/513

Külvilág:

 Újszilváson különleges mezőőrség működik: a nap 24 órájában adnak szolgálatot. Sikerült is a létrejöttük óta visszaszorítani a településen és környékén a bűnözést, törvénysértést.


Nem szeretnék bűnöző lenni Újszilváson. Ugyanis ha szembekerülnék a mezei őrszolgálat embereivel — márpedig ez minden bizonnyal így lenne —, nem nevethetnék laza könnyedséggel, gúnyosan a szemükbe. Inkább fülem-farkam behúzva elsunnyognék. Merthogy a három mezőőr megjelenése, termete, fellépése már magában tiszteletet parancsoló. Közülük Vágány László és Árva István korábban rendőr volt (utóbbi a készenléti rendőrségnél szolgált, majd a köztársasági őrezrednél volt kiképzési osztályvezető), míg Hajnovics István vadőrként tevékenykedett. Az újszilvási mezőőrség különlegessége, hogy a nap 24 órájában adnak szolgálatot, 12 óránként váltva egymást. Ez az országban is egyedülálló. 

Külvilág:

Budapest–Szolnok–Debrecen és a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon átlagosan 20-25 perces késések várhatóak, mert Monor és Pilis között egy személyvonat ismeretlen személyt gázolt. A menetrendszerinti közlekedés várhatóan csak délután állhat helyre.

Külvilág:
vonat   
késés   

 

Ebben az évben is megrendezésre került a Magyarok Országos Gyűlése Kunszentmiklós - Bösztörpusztán több ezer ember részvételével. Szeretettel várjuk az élménybeszámolókat, addig is itt van egy kis kedvcsináló galéria!

Külvilág:

matek - 2011.08.10. 19:11

Tízből közel hét amerikai hiszi, hogy egyes tudósok meghamisíthatták az éghajlat felmelegedésére utaló adatokat – derül ki egy friss felmérésből. Az Egyesült Államokban sokan vélik úgy, hogy a veszélyeket eltúlozzák, és nem szükséges azonnali választ adni a problémára.

 

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA az elmúlt hónapban tett közzé egy tanulmányt, amelyben 2000 és 2011 közötti műholdas mérések adatait összevetve jutott arra a megállapításra, hogy a földi atmoszféra kevesebb hőt tart benn, és sokkal többet enged ki, mint amit, az éghajlatváltozást modellező számítógépes előrejelzések mutatnak. Mivel ez az állítás ellentmondani látszik annak az állásfoglalásnak, amely szerint a légkörbe kerülő üvegházhatású gázok egyfajta burkot képezve akadályozzák a felesleges hő atmoszférán kívülre távozását, a globális felmelegedéssel szemben szkeptikus szakértők a NASA jelentését az emberi tevékenység okozta felmelegedés cáfolataként értelmezik.

Forrás és részletek: Zöld-Válasz

Külvilág:

 A 12 szociális intézményben ellátott 1724 ember élete, egészsége és biztonságos ellátása érdekében Pest Megye Önkormányzata a mai napon birtokba vette a közétkeztetés biztosításához szükséges létesítményeket, eszközöket és helyiségeket. Pest Megye Önkormányzatának feladata, illetve felelőssége a közétkeztetés megszervezése. A birtokbavétel e felelősségből következik, és az volt a célja, hogy megszűnjön a szociális vészhelyzet. A birtokbavétel szükségszerű, indokolt és az egyetlen olyan megoldás, amely az adott helyzetben helyes, illetve elfogadható. Szükségszerű, mert a Pest Megye Önkormányzata fenntartása alá tartozó 12 intézményben 2011. augusztus 2-án a HunGast Kft az érvényben lévő szerződés ellenére a tálalás lehetőségét is felfüggesztette, és az eddig üzemeltetett konyhákat bezárta. Indokolt, mert nincs semmilyen egyéb lehetőség az otthonokban élő emberek ellátására – nem használható az étkészlet, nem oldható meg a tárolás, a hűtés, a melegítés, a mosogatás; és a szociális ellátottak egyedi szükségleteinek kielégítése, például a pépes ételek előállítása. Így szociális vészhelyzet következett be, amelynek elhárítására; a járványos megbetegedések, fertőzések, és egyéb betegségek és ezek következményei elkerülésére a Pest Megye Önkormányzata tulajdonában álló konyhák és tálalóhelyiségek birtokbavétele jelenti az egyetlen helyes és elfogadható megoldást.

Külvilág:
Abony   

veroniq - 2011.08.05. 20:23

Jászkarajenőn is nagy fába vágták a fejszéjüket, hiszen zajlik a főtér rekonstrukciója. Igaz, a tér most még kopár, ám az már világosan látszik, hogy nem marad az, hiszen hatalmas gyepfelületet alakítanak ki. Igaz, a növénytelepítés a kánikula miatt még várat magára. Palya István, a település polgármestere lapunknak elmondta, hogy összesen 250 gömbakácot és 1000 tő rózsát ültetnek. Kiderült, hogy Jászkarajenőn beletervezték a térbe a meglévő fákat, csak a bozótot irtották ki és azokat a fákat kellett kivágniuk, melyek már elkorhadtak. Az átadás ünnepélyes keretek között a tervek szerint október elején lesz. A pályázat szerint idén szeptemberre kell elkészülnie a beruházásnak. Ezzel biztos, hogy maradandót alkotnak az utókor számára.

Külvilág:

Szövetségi együttműködés Magyarország polgáraiért

 

Magyarország kormánya és a megyei önkormányzati vezetők hónapokon keresztül tárgyaltak az önkormányzati és a közigazgatási rendszer újjászervezéséről, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportja pedig egy külön önkormányzati munkacsoportot is létrehozott azért, hogy az elkerülhetetlen és szükségszerű változással kapcsolatban megteremtsék a nemzeti egyetértés és az összefogás feltételeit.  

 

2011. július 14-én fontos mérföldkőhöz érkezett a közös munka.  Orbán Viktor miniszterelnök személyes vezetésével, kormányzati vezető tisztségviselők, és a 19 megyei önkormányzat elnök részvétele mellett, a kormány és a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, miután kölcsönösen ismertették a javaslataikat, illetve a megyei önkormányzatok egységes és koherens álláspontját, megállapodtak a megyei önkormányzatokat érintő változások legfontosabb részleteiben.

Külvilág:
Első<< Előző78910111213Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok