Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7970, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Külvilág
Első<< Előző78910111213Következő >>Utolsó

Pásztor Imre polgármester lapunknak arról számolt be, hogy a település beadta az ivóvíz arzénmentesítésére vonatkozó projektjét és nagyon bíznak abban, hogy nyernek, hiszen törvény írja elő, hogy az arzén mértékét a határérték alá kell csökkenteniük. Ez azonban nem az egyetlen folyamatban lévő program a kis faluban, mert a belvízelvezetés gondjainak végső megoldása mellett alternatív fűtési mód bevezetésén is fáradoznak. Természetesen ezt is pályázatos forrásból szeretnék megoldani, a projekt részletei jelenleg vannak kidolgozás alatt.

Külvilág:

Pásztor Imre, Kőröstetétlen község polgármestere arról tájékoztatta lapunkat, hogy az abonyi Vízner és Társa Kft. nyerte el azt a közbeszerzési pályázatot, melyből a csapadékvíz elvezetést és egyben a belvízproblémákat oldják meg a kis faluban. „ Ezzel egyszer és mindenkorra, véglegesen megoldódik a belvíz problematikája Kőröstetétlenen. Megvan a nyertes, Víznerék nettó 69 millió forintos árajánlata volt a befutó a csaknem százmilliós nagyságrendű projektben.”- mondta el lapunknak adott villáminterjújában Pásztor Imre.

Külvilág:
Belvíz   

veroniq - 2011.09.01. 17:15

 Kisebb- nagyobb lépésekkel, de fejlődik Jászkarajenő, a kis alföldi település, mely komoly közbiztonságot érintő problémákkal is küzd. A rendőrség ígérete szerint pár hónap múlva már önálló rendőrőrs működhet a településen. Jelenleg teljes üzemmel folyik a főtér rekonstrukciója, pár hét múlva átadják azt, a lakosság nagy örömére. Egy újabb jó hír a karaiaknak: újabb nyertes pályázaton összesen 14.998.086 forintot kaptak a polgármesteri hivatal akadálymentesítésére.

Külvilág:

 

Vizsgálja az elszámoltatási kormánybiztos a Négy Mancs állatvédő alapítvány működését. Budai Gyula kedden az MTI-t arról tájékoztatta: tisztázni szeretné egyebek mellett azt, hogy a "közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampányt" milyen forrásokból finanszírozta a szervezet.
A kormánybiztos tudatta: a vizsgálat keretében már megkereste a Fővárosi Főügyészséget, kérve, hogy az alapítvány működésével kapcsolatban folytasson le törvényességi vizsgálatot. Budai Gyula a szervezet nyilvántartását végző bíróságot is megkereste, hogy a rendelkezésre álló, az alapítvány gazdálkodásával kapcsolatos valamennyi dokumentumot bocsássa rendelkezésére.

 

A vizsgálat elsődleges célja annak áttekintése, hogy a Négy Mancs alapítvány gazdálkodása megfelel-e az érvényben lévő jogszabályi rendelkezéseknek, valamint az, hogy tisztázza az alapítványnak nyújtott állami támogatások felhasználásának jogszerűségét - közölte. A kormánybiztos szerint azt is meg kell vizsgálni, hogy "a magyar állam, illetve közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampányt milyen forrásokból finanszírozta az alapítvány".

 

Bővebben: http://www.zoldvalasz.hu/node/513

Külvilág:

 Újszilváson különleges mezőőrség működik: a nap 24 órájában adnak szolgálatot. Sikerült is a létrejöttük óta visszaszorítani a településen és környékén a bűnözést, törvénysértést.


Nem szeretnék bűnöző lenni Újszilváson. Ugyanis ha szembekerülnék a mezei őrszolgálat embereivel — márpedig ez minden bizonnyal így lenne —, nem nevethetnék laza könnyedséggel, gúnyosan a szemükbe. Inkább fülem-farkam behúzva elsunnyognék. Merthogy a három mezőőr megjelenése, termete, fellépése már magában tiszteletet parancsoló. Közülük Vágány László és Árva István korábban rendőr volt (utóbbi a készenléti rendőrségnél szolgált, majd a köztársasági őrezrednél volt kiképzési osztályvezető), míg Hajnovics István vadőrként tevékenykedett. Az újszilvási mezőőrség különlegessége, hogy a nap 24 órájában adnak szolgálatot, 12 óránként váltva egymást. Ez az országban is egyedülálló. 

Külvilág:

Budapest–Szolnok–Debrecen és a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon átlagosan 20-25 perces késések várhatóak, mert Monor és Pilis között egy személyvonat ismeretlen személyt gázolt. A menetrendszerinti közlekedés várhatóan csak délután állhat helyre.

Külvilág:
vonat   
késés   

 

Ebben az évben is megrendezésre került a Magyarok Országos Gyűlése Kunszentmiklós - Bösztörpusztán több ezer ember részvételével. Szeretettel várjuk az élménybeszámolókat, addig is itt van egy kis kedvcsináló galéria!

Külvilág:

matek - 2011.08.10. 19:11

Tízből közel hét amerikai hiszi, hogy egyes tudósok meghamisíthatták az éghajlat felmelegedésére utaló adatokat – derül ki egy friss felmérésből. Az Egyesült Államokban sokan vélik úgy, hogy a veszélyeket eltúlozzák, és nem szükséges azonnali választ adni a problémára.

 

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA az elmúlt hónapban tett közzé egy tanulmányt, amelyben 2000 és 2011 közötti műholdas mérések adatait összevetve jutott arra a megállapításra, hogy a földi atmoszféra kevesebb hőt tart benn, és sokkal többet enged ki, mint amit, az éghajlatváltozást modellező számítógépes előrejelzések mutatnak. Mivel ez az állítás ellentmondani látszik annak az állásfoglalásnak, amely szerint a légkörbe kerülő üvegházhatású gázok egyfajta burkot képezve akadályozzák a felesleges hő atmoszférán kívülre távozását, a globális felmelegedéssel szemben szkeptikus szakértők a NASA jelentését az emberi tevékenység okozta felmelegedés cáfolataként értelmezik.

Forrás és részletek: Zöld-Válasz

Külvilág:

 A 12 szociális intézményben ellátott 1724 ember élete, egészsége és biztonságos ellátása érdekében Pest Megye Önkormányzata a mai napon birtokba vette a közétkeztetés biztosításához szükséges létesítményeket, eszközöket és helyiségeket. Pest Megye Önkormányzatának feladata, illetve felelőssége a közétkeztetés megszervezése. A birtokbavétel e felelősségből következik, és az volt a célja, hogy megszűnjön a szociális vészhelyzet. A birtokbavétel szükségszerű, indokolt és az egyetlen olyan megoldás, amely az adott helyzetben helyes, illetve elfogadható. Szükségszerű, mert a Pest Megye Önkormányzata fenntartása alá tartozó 12 intézményben 2011. augusztus 2-án a HunGast Kft az érvényben lévő szerződés ellenére a tálalás lehetőségét is felfüggesztette, és az eddig üzemeltetett konyhákat bezárta. Indokolt, mert nincs semmilyen egyéb lehetőség az otthonokban élő emberek ellátására – nem használható az étkészlet, nem oldható meg a tárolás, a hűtés, a melegítés, a mosogatás; és a szociális ellátottak egyedi szükségleteinek kielégítése, például a pépes ételek előállítása. Így szociális vészhelyzet következett be, amelynek elhárítására; a járványos megbetegedések, fertőzések, és egyéb betegségek és ezek következményei elkerülésére a Pest Megye Önkormányzata tulajdonában álló konyhák és tálalóhelyiségek birtokbavétele jelenti az egyetlen helyes és elfogadható megoldást.

Külvilág:
Abony   

veroniq - 2011.08.05. 20:23

Jászkarajenőn is nagy fába vágták a fejszéjüket, hiszen zajlik a főtér rekonstrukciója. Igaz, a tér most még kopár, ám az már világosan látszik, hogy nem marad az, hiszen hatalmas gyepfelületet alakítanak ki. Igaz, a növénytelepítés a kánikula miatt még várat magára. Palya István, a település polgármestere lapunknak elmondta, hogy összesen 250 gömbakácot és 1000 tő rózsát ültetnek. Kiderült, hogy Jászkarajenőn beletervezték a térbe a meglévő fákat, csak a bozótot irtották ki és azokat a fákat kellett kivágniuk, melyek már elkorhadtak. Az átadás ünnepélyes keretek között a tervek szerint október elején lesz. A pályázat szerint idén szeptemberre kell elkészülnie a beruházásnak. Ezzel biztos, hogy maradandót alkotnak az utókor számára.

Külvilág:
Első<< Előző78910111213Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok