Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Külvilág
Első<< Előző9101112131415Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.06.18. 11:35:13

A térség polgármesterei közül Palya István sem igazán pihen ezen a nyáron. Jászkarajenő első embere lapunknak elmondta, hogy a privát terveiről nagyon egyszerű beszélnie, hiszen nagyon sok az önkormányzati feladat a nyárra, így nem lesz igazán magánjellegű elfoglaltsága sem. Több projekt is zajlik a település fejlesztése érdekében. A felújított központot a Karai Búcsúkor, augusztusban szeretnék átadni. „ A nagyszabású fejlesztés minden mozzanata, feladata nagy odafigyelést igényel részemről is. Személyesen veszek részt a szervezésben és irányításban. Ráadásul az elnyert tanösvény pályázat megvalósítása is most zajlik. Ez egy ilyen nyár lesz! Dolgozunk sokat. „- mondta a polgármester

Külvilág:

veroniq - 2011.06.17. 17:30:29

 

Pásztor Imrét, Kőröstetétlen polgármesterét kérdeztem arról, hogy milyen tervei vannak a nyárra. A Nagy Magyarország címerrel ékesített önkormányzati terepjáróról közismert településvezető lapunknak adott villáminterjújában elmondta, hogy nem igazán jut idő pihenésre ezen a nyáron, hiszen több fontos fejlesztés van folyamatban a faluban. Mint arról már beszámoltunk, csapadékvíz elvezető rendszer kiépítésére nyertek támogatást, mellyel a belvíz gondok megoldását is remélik. „ A nyár az önkormányzati dolgokkal telik majd számomra főleg, két héten belül kiírjuk a közbeszerzési eljárást a projektre, majd reményeink szerint szeptemberben megkezdődik a kivitelezés is.

Külvilág:

veroniq - 2011.06.14. 10:09:39

 

Az elmúlt pár napban Somogyban jártunk, pontosan a képek Somogytúron készültek, ahol a kis falvacska helyi múzeumát kaptam lencsevégre. A település lélekszáma 600 fő. Képrázatosan szép, ápolt környezet gyönyörködteti az ide érkezőket. A Kunffy Lajos Emlékmúzeumot látván elszomorodtam, hiszen Abonyban az Abonyi Lajos Falumúzeum, Múzeumi Kiállítóhely jelenleg iszonyatos állapotban van.... Nos, tudom, pályáztak a rekonstrukcóra. Bárcsak sikerülne! LŐVE

 

Képek még: 

Külvilág:
Múzeum   

veroniq - 2011.06.02. 12:38:35

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben fogvatartottak egy csoportja három napig a Kőrösi utat és Abonyi utat összekötő szakasznál számolja fel az illegális hulladéklerakót, s takarítja a szemetes környéket.  A szolnoki önkormányzatnak 2009 óta van együttműködési megállapodása a BVI-vel, hasonló feladatok elvégzésére.- írja a www.szoljon.hu Ön szeretné, ha Abonyban is besegítenének? LŐVE

Külvilág:
Szolnok   

veroniq - 2011.05.22. 22:45:31

Most nem az Ágyas Pálinka Fesztivál, hanem egy nagyszabású projekt miatt került az országos híradásokba Újszilvás. Íme a story:

 

 Közel nyolcszorosára nő a magyarországi napelem-kapacitás


Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében az elmúlt hónapokban fotovoltaikus beruházásra (napelemek általi energiatermelésre) 36 pályázó kapott 3,75 milliárd forintot. A megítélt pályázati forrásoknak köszönhetően csaknem 7 MWp (megawatt-peak) névleges teljesítménnyel bővül, mintegy nyolcszorosára nő a jelenlegi 0,9 MWp hazai kapacitás – hangsúlyozta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyi államtitkára a Valóságos Kincsesbánya II. Fórumon, a Pest megyei Újszilváson, 2011. május 20-án. Az eseményen előadást tartott Olajos Péter zöldgazdaság-fejlesztési és klímapolitikai helyettes államtitkár is – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Külvilág:

veroniq - 2011.05.17. 14:20:59

Galéria ITT (fotó: LŐVE)

A mai világban igazi érdekességnek számít az, ha egy család összefogásáról híres. Még nagyobb csoda, ha sikerül a népes famíliát nem csupán nagy családi ünnepeken egy asztalhoz ültetni, hanem „ csak úgy „ egy bulira összehívni. A Kovács családnak mindez nem okozott gondot, hiszen a közelmúltban az egyik szépen rendezett nagykőrösi tanyán, Márton Lászlónénál összegyűltek. Lakodalmas sátrat kellett állítaniuk, hogy elférjenek. Ínycsiklandozó étkek főttek a kinti nagy edényekben, süteményt hoztak magukkal a család tagjai.

Külvilág:

veroniq - 2011.05.17. 12:31:57

 Többszáz ingatlan vált vagy válik hamarosan életveszélyessé a térségben. A vályogépületek a belvízben feláztak, a száradás után pedig akár össze is dőlhetnek. Törtelen az egyik családi ház tulajdonosa elmondta: tehetetlenek, mert ők önerőből nem tudják felújíttatni az épületet, az önkormányzat pedig nem tud segíteni.

Ezt a házat három éve vásárolták, hitelre…amiből még több mint 10 év hátra van. Az ingatlan azonban nagyon úgy tűnik, hogy már csak heteket bír ki. A vályogház falai a belvizes időszakban feláztak, most pedig ahogy szárad, egyre veszélyesebb az épület. Ráadásul a legkritikusabb az a falrész, ahol az elektromos szekrény található.

LENGYEL LÁSZLÓNÉ: Az áramtól félünk, azt mondták, hogy életveszélyes ez a ház.

A házat csak a gyors beavatkozás menthetné meg az összedőléstől. A tűzoltóparancsnok is úgy látja, kritikus a helyzet. A víz egyébként még most is áll a pincében…Az eset nem egyedi. A törteli önkormányzat pedig nem tud segíteni, hisz nincs rá pénz.

GODÓ JÁNOS polgármester Törtel: „A múlt év katasztrofális állapotot hozott a településre és úgy mint már környező településeken is, megközelítőleg 200 ház van Törtelen, ami ilyen vagy hasonló állapotban van.”

 

Külvilág:
Törtel   

Két és fél milliárd forintra pályázik Pest Megye Önkormányzata - mondta az újhartyáni Mag Televíziónak adott interjújában dr. Szűcs Lajos. Pest Megye Közgyűlésének elnöke leszögezte, hogy a kormányzattal komoly tárgyalások folynak, valamint hamarosan az önkormányzat által már meghozott döntések is eredményeket hozhatnak, és a külső finanszírozás - például az ingatlan értékesítés - is kiutat jelenthet a jelenlegi pénzügyi helyzetből.

Külvilág:

veroniq - 2011.05.11. 23:33:59

 

 

Jászkarajenő és környéke híres tanyavilágáról. Nos, nem csupán szépen megművelt, gondozott, madárdaltól hangos, állatvilágban fajta-gazdag külterületei ékei a kis alföldi falunak, hanem azok a házikók is, melyek egy részét külföldi tulajdonosok vásárolták meg. Főként hollandok lettek lakói ennek a környéknek, akik saját ízlésükre formálták, tették rendbe a házakat és az azokat körülölelő portákat. Több, mint tíz évvel ezelőtt kezdődött meg az a folyamat, melynek következményeként sok holland vett itt magának és családjának ingatlant. Mára a vásárlási kedv alábbhagyott, és kicsit kevesebb időt töltenek itt a tulajdonosok, de jelenlétük még most is számottevő. Egy helybéli lakossal beszélgettem arról, hogy hogyan kerülnek ide a hollandok és mit is csinálnak nálunk, Magyarországon.

Külvilág:

Forrás és részletek: www.ctv.hu

 

Jászkarajenőn is szigorítottak, a segélyek folyósítását feltételekhez kötötték. A bérpótló juttatás áprilistól csak annak jár, aki rendben tartja otthonát és annak környezetét. Minden segély elbírálásánál kötelező az ügyintézőnek, vagy a jegyzőnek ellenőrizni a porták tisztaságát. A község önkormányzata a rendeletben azt is rögzítette, hogy a házakat, udvarokat nem csak a kérelem elbírálása előtt tekintik meg, hanem később is több alkalommal egy évben. Az ötlet nem új, és egyre inkább terjed. Országszerte több településen vezették be a szigorítást, hogy az otthontartózkodó, munkába nem járó emberek a segélyért cserébe tartsák rendbe lakóhelyük környezetét.

Külvilág:
Első<< Előző9101112131415Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok