Mi Abonyunk - Kapitális botrány Cegléden
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.06.30. 13:09:37

Nem szeret törleszteni az „Év vállalkozója”: a Magyar Fejlesztési Banknak nem hiányzik kétmilliárd forint

 

Kétmilliárd forinttal tartozik a banknak egy tehetős ceglédi beruházó, az állami tulajdonú pénzintézet valamiért mégsem érvényesíti jelzálogjogát a 2007 nyarán átadott luxushotel vonatkozásában. Az üzletember tavaly az „Év vállalkozója” elismerésben részesült.

 

Sokkal egyszerűbb egy négycsillagos wellness-szálloda tulajdonosává és birtokosává válni, mint gondolnánk. Szükséges hozzá nagyjából kétmilliárd forint hitel, amit az állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Bank biztosít, a törlesztőrészletek fizetését minden úton-módon el kell halasztani, ha pedig már minden kötél szakad, a hitelező pénzintézetet meg kell akadályozni abban, hogy birtokba vegye a jelzálogfedezetként szolgáló ingatlant. Hogy ezt miképpen lehet megvalósítani, kiderül a Gyurcsány-kormány idejére visszanyúló ügy részleteiből.

A szövevényes beruházás Cegléd korábbi LMP-s önkormányzati képviselőjelöltjéhez kötődik, de az alábbiakban arra is fény derül, hogy milyen szerep jutott a szálloda egyik kiszolgáltatott dolgozójának, a gyógytornásznak.

Cegléd legfőbb turisztikai vonzereje a termálfürdő, bár országos összehasonlításban ez sem tartozik a kiemelkedőbbek közé. A mellette nemrégiben felépült négycsillagos wellnesshotel sokat javíthat a helyzeten, hiszen így olyan szolgáltatások jelentek meg a városban, amelyek korábban ismeretlenek voltak. A Best Western-lánchoz csatlakozott Hotel Aquarell a béke szigetének tűnik, ám ha jobban elmélyedünk a szálloda építésének történetében, hamar olyan érzésünk lehet: semmi nincs rendben, és mindenki benne van.

 

A kezdetek

A szóban forgó beruházás Hajdú Géza nevéhez kötődik, akit Cegléd legbefolyásosabb üzletemberei között tartanak számon. Persze ez természetes: akinek egy csaknem 9000 négyzetméteres, 92 szobás, fürdővel, szaunákkal, gyógyászati szolgáltatásokkal felszerelt szállodája van egy olyan városban, ahol ezen kívül szinte semmilyen komoly turisztikai fejlesztés nem történt az elmúlt két évtizedben, az könnyen a város büszkeségévé válhat. Az üzleti karrierjét a nyolcvanas években vendéglátózással kezdő Hajdú, túl azon, hogy sikeres üzletember, a politikába is belekóstolt. A tavalyi választásokon LMP-s jelöltként maga is megmérette magát, igaz, végül nem jutott be a testületbe. Az önkormányzati kampányában arról beszélt, hogy politikai ambícióit egyáltalán nem vezetik megélhetési szempontok. Ettől függetlenül — talán nem teljesen önzetlenül — képviselőjelöltként arról szónokolt, hogy Ceglédnek fontos kitörési lehetősége lehet a gyógy- és fürdőturizmus. Szorgalmazta azt is, hogy a város építsen egy új aszfaltozott utat a gyógyfürdőhöz; vagyis az annak tőszomszédságában lévő szállodájához. Ezen kívül nem állt elő túl sok ötlettel, legalábbis nem leltük nyomát.

 

Forrás és részletek: http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&LN=Hungarian&AGM=Joghalo&AN=hajdugeza

Külvilág:
Cegléd   
 4 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

THESHOWK

Hogyan találjon olyan online bukmékereket, akikben megbízhat

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Fehér fürdőszoba - az örök klasszikus

Megjelent a PayPal fizetési rendszerrel működő legjobb magyar online kaszinók toplista

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
A karvajnak...

Truckman -

2011.07.01. 12:47:17

...máson is főhet a feje hamarosan!Vejjj

félek nem válna be

pjt -

2011.06.30. 15:12:31

Tyb, ha  most tulajdonosként nem "jó gazdája"' a vállalkozásnak, szerinted bérlőként az állami tulajdonnal hogy fog bánni? Hát kb. úgy mint sokan a bérlakással, lelakják, tönkreteszik aztán tovább állnak. De ez csak az én véleményem, történhet másként is :D

Üzleti terv és kockázatelemzés?

tyb -

2011.06.30. 14:36:19

Ezek vajon milyen módon vetítették előre a jelenlegi állapotot? Van egy javaslatom Orsós módra, hasonlóan a kis devizahitelesek megmentéséhez! Az állam vásárolja fel nyomott áron az épületet és adja ki bérbe a - most még - tulajdonosoknak üzemeltetésre, akik a befolyt összegekből finanszírozzák a hitel fennmaradó részét. Ezt nevezhetjük államosításnak is, de miért lennének ez alól kivételek a megaberuházások? 

    

Cáfol az alapító

veroniq -

2011.06.30. 14:09:24

"Vita alakult ki a Hotel Aquarell tulajdonjoga körül – a témát az országos sajtó hozta nyilvánosságra. A Magyar Nemzet hétvégi számában egész oldalas cikket szentelt a Magyar Fejlesztési Bank és a szállodát építő cég közötti vitának. Az ügy 2006-ban kezdődik, amikor a beruházó Budaiút-Invest Kft. 1,6 milliárd forintos hitelt vett fel a Magyar Fejlesztési Banktól. A cég a tőke törlesztésére két év haladékot kapott - állítja a lap a birtokába került dokumentumok alapján. A cikk szerint a Kft. sorra mulasztotta el a részletek fizetését. Márpedig a hitelszerződésben jelzáloggal terhelték az épületet. A pénzintézet több határidő módosítás után érvényesíteni kívánja a szerződésben foglaltakat, és birtokba akarja venni a szállodát. A jogi vitában várhatóan a bíróság dönt - erről a fejleményről már a HírTV számolt be hétfői híradójában. A szálloda alapítója, Hajdú Géza a Ceglédi Televízió Híradójának elmondta: a vállalkozás erejéhez mérten fizette a részleteket, nem igaz, hogy elzárkózott volna a törlesztés, vagy a bankkal való együttműködés elől. A szálloda a válság miatt a tervezettnél kevesebb bevételből gazdálkodhat, ez a vállalt tőketörlesztésre is vonatkozik."- forrás: www.ctv.hu


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok