Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8055, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Abony retro
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó

Roncskutató - 2012.07.10. 19:53

Markó Ferenc örvendeztetett meg bennünket összesen nyolc régi képpel, melyeken az abonyi Május 1-i felvonulás mozzanatai láthatók. Ha minden igaz, akkor úgy 1970. táján készültek a felvételek. Bízom benne, hogy sokan viszontlátják a képeken magukat, ismerőseiket, családtagjaikat. Ha Önöknek is vannak régi képeik, melyeket megosztanának a többiekkel, kérem küldjék el azokat nekünk ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

Abony retro:
Blogok   

Roncskutató - 2012.07.07. 14:02

llyen Egylet is volt valaha Abonyban!- Az Abonyi Szent Egylet által kiállított nyugta 1935. január 2-án. A nyugtát Istenben boldogult Róth Adolf úr eltemetési költségeként 200 pengőről állítottak ki. - Újabb érték Markó Ferenc gyűjteményéből! Köszönjük!

Abony retro:
Abony   

Roncskutató - 2012.07.06. 13:52

Az itt látható fényképet saját gyűjteményéből Markó Ferenc bocsátotta rendelkezésünkre. A most lebontás alatt álló Bihari János zeneiskola helyén akkor még egészen más volt. Az 1944-es fényképen zsidó üzletek sorakoznak. Hamarosan valami egészen más épül itt, jelesül a Művelődési Ház komplexum. 

Abony retro:
Blogok   

veroniq - 2012.07.05. 18:49

Markó Ferenc újabb fantasztikus képpel ajándékozott meg bennünket, melyen egy Körmenet látható. Kérem, ha Önöknek is van régi képük, melyet szívesen osztanának meg a  többiekkel, küldjék el nekünk ide, közzététel céljából: szerkesztoseg@miabonyunk.hu Ha van olyan Olvasó, aki tud nekünk érdekességeket mesélni az itt látható kép kapcsán, akkor azt is szeretettel várjuk!

Abony retro:
Abony   

Elkezdtük kutatni egy kép történetét. A Vak muzsikus című fotográfia messze földön híres régi műremek. Az Abonyban készült fénykép történetét Kurucz Béla, kedves Olvasónk jóvoltából olvashatták nálunk folytatásokban. Most újabb írást küldött nekünk a szerző. Kérem, fogadják olyan szeretettel, ahogyan azt ő küldte el nekünk. Jó múltidézést mindenkinek.

Abony retro:

veroniq - 2012.06.27. 09:45

Félreértés történt néhány régi kép tulajdonosát illetően. Miután ketila nevű olvasónk beküldött néhány fényképet, kiderült, hogy ezek nem az ő tulajdonát képezik. Ezért elnézést is kért. Jó hír viszont, hogy kelentkezett a fotográfiák eredeti tulajdonosa és még több képet küldött nekünk Vasmanciról, illetve Május 1-i felvonulásokról. 1966-ot írtunk ekkor. A Vasmanicnál tartott koszorúzáskor a képen ez látható: " A N.O.SZ.F. 60. évfordulója tiszteletére rendezett járási ünnepségén. 

Abony retro:
Abony   

A képek az 1945. november 4-én felavatott első abonyi Felszabadulási Emlékművet ábrázolják. Az emlékmű márványtábláin Abony felszabadítása során elesett szovjet hősök nevei olvashatóak. A körülötte lévő sírkertben közel 60 fő szovjet katona volt eltemetve. Az emlékmű a településünk felszabadításának első évfordulóján lett felavatva.

Abony retro:
Blogok   

veroniq - 2012.06.21. 20:47

Kedves Olvasónk, Ketila saját gyűjteményéből küldött nekünk képeket a Hőskorból! Ebből is kiderül, hogy mire jó az " öreg " a háznál, aki fiatalokat meghazudtoló szellemi frissességgel rendelkezik és persze remek fényképekkel. A képek aktulaitását az adja, hogy Vasmancit hamarosan kiteszik a Csónakázó tóhoz, a hirdető oszlopokat pedog a főtér kettő programban egyenesen likvidálják. Király képek a cikkben!

Abony retro:
Abony   

Két sehol sem látott fényképpel!- Mint lapunk arról beszámolt, a hirdető oszlopok végét jelentheti a főtér kettő beruházás. Ezt ma nem hivatalos forrásból ugyan, de megerősítették nekem. Olyantól tudom, aki látta a látványterv ide vonatkozó részét. Én sajnos most ezt nem találom, mert Abony honlapján vannak ugyan bizonyos látványtervi elemek, de korántsem a teljes képet mutatják be. Így hiányzik az is, hogy mi lesz a gimi sarkán lévő oszlop helyén.

Abony retro:

Ezeket a képeket Markó Ferenc küldte el szerkesztőségünk címére. A dolog apropóját az adja, hogy hamarosan felszedik a burkolatot a Nagykőrösi úton és semmi sem marad belőle. Pár napon belül indulnak a munkálatok a főtéren, biztos, hogy kő kövön nem marad a helyszínen. Minden kedves abonyi lakosnak kitartást kívánok mindehhez. Reméljüka  végeredmény mindenkit mindenért kárpótol majd. 

Abony retro:
Blogok   
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok