Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Abony retro
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.05.01. 15:39

Kedves Olvasónk, László Ferenc, körzetünk MSZP-s megyei képviselője küldte nekem ezt a kis újságcikket. köszönjük szépen! Olvasáshoz katt a címre!

Abony retro:
Abony   

Pest Megyei Hírlap 1958. április 15-i száma, beküldő: László Ferenc MSZP-s Pest megyei képviselőnk. Megjegyzem, most is nagyon hasonlóan néz ki ez a  környék..... Csak azt hiszem, a barik hiányoznak.

Abony retro:

Íme újabb két kép abonyi hagyatékból.

Iskolai osztálykép az abonyi Harkányi kertben 1935. szeptember 18.

ha nagyban néznéd őket, kattints a címre!

Abony retro:
Blogok   

Változnak az idők és vele együtt mi is és a reklámok is. Markó Ferenc jóvoltábol ismét egy kis abonyi retro csodát teszünk közkinccsé. Ma már nem lenne nyerő az ilyen tartalmú és formátumú reklám. Legalábbis azt hiszem! Olvasáshoz katt a címre!

Abony retro:
Abony   
Blogok   

Roncskutató - 2012.11.25. 15:56

Helytörténeti iratanyagok feljegyzései és szemtanúk elbeszélése alapján a második világháború idején szovjet hadi repülőtér üzemelt Abonyban. A repülőteret 1944. november 6-7-én létesítették az orosz csapatok ideiglenes jelleggel. A frontvonal továbbhaladtával, december eleje-közepe táján áttelepítették Budapest környékére. A repülőtér a Mikes Kelemen út, Szolnoki út felüli végén, a község lakott területi része közelében volt megtalálható. Kép: Polikarpov- PO 2

Abony retro:
Blogok   

Kedves Olvasónk és egyik fia melletünk ült az Eötvös Cirkusz abonyi vendégszereplése alkalmával és kezében megláttam egy programfüzetet, melyet boldogan szorongatott. Láttam én, hogy nem mindennapos kiadvánnyal állunk szemben és sejtésem be is igazolódott. Egy 1994-es prospektust láthatunk most, melyet érdemes nézegetni, hiszen igazi retro csemegéről van szó. Abonyban is jártak abban az esztendőben. Most, és akkor is gyűjtöttek bele aláírásokat.

Abony retro:
Abony   

2008. novemberében, azaz négy évvel ezelőtt még csak papíron álomodta mega  városvezetés a település központi részének átalakítását. Egészen más szereplőkkel, kicsit másképp, mint ahogyan a végére alakult. Archívumomban nézelődve bukkantam erre a néhány képre, érdemes őket megtekinteni. Azokat akik, megszavazták, hiszen sokan nincsenek már közben a testületben és az akkori terveket is. Szeretettel nyújtom át mindezt Önöknek, hiszen ez már a retro rovat része.

Abony retro:
Főtér   

veroniq - 2012.10.02. 11:07

Olvasónk írja: Szia Veronika! Találtam egy érdekességet neten való "barangolásaim" során, gondoltam elküldöm. Az Magyar Elektronikus Könyvtáron belül elérhető egy 1929-ben írodott érdekes könyv, a Magyar Zsidó lexikon (http://mek.niif.hu/04000/04093/html/index.htm). Ebben sok egyéb dolgon kívül Abonyról és főleg az abonyi zsidóságról is értekeznek. Magam nem vagyok érintett a témában, de történelmileg igencsak érdekesnek találom. 

Abony retro:
Zsidó   

Abonyi Polgári Iskola fiú osztály 1902. Kérdésünka  szokásos: Kik láthatók a képen? 

Abony retro:
   

Küldök Verának két képet 1967-ből. Abonyi Lajos szobra előtt készült felvételek. Lehet találgatni, hogy kik vannak a két csoportképen és azt, hogy milyen alkalomból készültek a képek.
 

Abony retro:
Blogok   
<< Előző1234567Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok