Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Abony retro
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

Abonyi Fúvószenekar - Kossuth induló (1994, Abony, IGEB)

Abony retro:
Abony   

A MiAbonyunk honlap életében sok felemelő pillanat volt már, az elmúlt közel kilenc esztendőben. Most egy ilyennek lehetünk szemtanúi. Sok szép régi épületet varázsolt már újjá kedves Barátunk, most pedig a traktorokkal állt elő. 

Abony retro:
Abony   

Az alábbi írás a Heti Hírek nyomtatott lapszámában jelent meg, a szerzője egy nagykőrösi újságíró kollégám, Tóth Barna. Azt firtatja, hogy vajon megvan-e még Petőfi Istvánné sírja. Elmeséltem neki, hogy természetesen igen. Viszont hozzátenném, hogy a sír, mint történelmünk fontos része akár, mint  " kegyhely " sokkal többet érdemelne. Vagyis jó városmarketinggel az idegenforgalomban résztvevők biztosan látogatnák, csakúgy, mint sok- sok műemlékünket. Íme, Tóth Barna írása minderről:

Abony retro:

 

Az idő megállt Abonyban. Régi, meseszép épületeink romokban. Pedig az egyik már az Állami Vagyonkezelő tulajdona. Az úgynevezett Kis Vigyázó Kúria, dőléshatáron. Szomorú, lepusztult látvány a volt Mechanika udvarán a Vigyázó kastély, még iszonyatosabb és életveszélyes állapotú a két hajdani szépmúltú épülethez tartozó valamikori cselédlak. Mind egy utcában, a Tószegi úton. Szomszédban az ovi. Képgaléria IDE kattontva

Abony retro:

Régmúlt iső nagy pillanatait, szép épületeit idézi fel a facebook-on az Abony múltja csoport, ahová remekebbnél remekebb képeket küldenek be az abonyi lakosok. Az itt megosztott képet Kelemen Tibor küldte be, a Kossuth szobor avatójáról, és egyben kérdezte, hogy vajon az avatás mikor is volt. Jelentem 1967-ben történt meg, legalábbis a Kultúra Házán látható, szépen rendbehozott felirat erről tanúskodik.

Abony retro:
Abony   

1919. Abony, Nagyjárás, a képet kedves Olvasónk küldte el nekünk. Kíváncsian várjuk, hogy a képen ki ismeri fel hozzátartozóját! Hálásan köszönjüka  képet Olvasóink nevében is. Olvasónk írja:

Szeretnék elküldeni egy ígért képet az Abony Retro-ba, amit szeretettel megosztanék az Olvasókkal, és arra lennék kíváncsi, vajon kik lehetnek rajta?

Abony retro:
Abony   

Roncskutató - 2014.01.28. 21:48

A cikk támogatója a Culture CAFE- A TV 2 Tények operatőre és riportere megtalálta a MiAbonyunkon a az alábbiakban olvasható írást, mely az Abonyi Lajos Falumúzeumban megtalált gránát történetéről szól. g több kép  a Facebokon! Katt ide!

Abony retro:
Abony   
Blogok   

Az elmúlt hét végén, január 12-én immár hagyományos megemlékezést tartottak Abonyban a Donkanyarnál elesett hősök emlékére. A rendezvényt délután négy órakor a Kultúra Házában kezdték, amikor Markó Ferenc remek kiállításának megnyitóját tartották az impozáns új épületben. Fotók: Polyák Attila

Abony retro:

Az itt látható könyvben az Abony Beliczey tanyánál 1944. december 5-én kényszer leszállt és 2009-ben feltárt szovjet felségjelű, amerikai gyártású Boston típusú bombázógép története is megtalálható. Horváth Gábor könyve A4-es méretű 270 oldalas , és a szovjet légierő amerikai gyártmányú Douglas A-20-as Boston típusú repülőgépekkel felszerelt alakulatainak Magyarországi harcairól szól. A puhakötésű, rendkívül részletes művet fotókkal, rajzokkal, táblázatokkal illusztrálták. A könyv igazi kincs lehet a szovjet repülőalakulatok hazai hadműveleteinek kutatói körében.

Abony retro:
Blogok   

Oldalainkat, cikkeinket az élet írja, illetve most pontosabban Olvasónk és maga a történelem. Mely utóbbinak a kerekei visszafordíthatatlanul pörögnek és rohannak előre. Kedves Olvasónk küldte el nekünk az itt látható fantasztikus képeket, melyeknek története is van. 

Abony retro:
<< Előző1234567Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok