Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Abony retro
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó

Markó Ferenc - 2012.09.21. 19:09

Markó Ferenc barátunk egy igen értékes kortöténtei dokumentunnal örvendeztetett meg bennünket. " Egy kis abonyi retro 1864-ből. Egy pályázat kiírás és hozzá az abonyi Casinó épülete. " 

Abony retro:
Blogok   

Kedves Olvasónk írja, illetve küldte el nekünk az itt látható képeket: Kedves Veronika, miközben a családfámat készítem, böngészgetem.... Abonyban, találtam egy pár fényképet ami több mint valószínű abonyi személyeket ábrázol. Sajnos a tulajdonosa már nem él. Kérhetek-e szívességet hogy esetleg közölje Ön a Mi Abonyunk-on. Lehet, hogy valaki ráismer saját ismerősére esetleg rokonára, azonkívül nekem is nagyon segítene.

Abony retro:
   

tyb - 2012.08.16. 09:17

A napokban néhány kört téve Abony felett szembesültem "Manci" néni eltűnésével, a Kossuth térről. Bár korábban sokféle információ látott napvilágot a szobor jövőbeni sorsát illetően, mára, a jobb sorsra érdemes szobor, egy udvar mélyén, hasra fektetve várja, hogy mi történik vele.

Abony retro:
   
Blogok   

Kedves Olvasónk, Markó Ferenc ismét igazi abonyi retro csemegét küldött nekünk az abonyi színjátszás történelméből. Húsz év múlva bizonyára a Bihari és a Nagyabonyi Színkör felvételeit is ilyen nosztalgiával nézegetjük majd. Kérem, aki felismeri saját magát, illetve hozzátartozóját a képeken, küldjön nekem ide e- mailt: szerkesztoseg@miabonyunk.hu Természetesen továbbra is várunk régi képeket! Ezeket szintén erre a címre küldhetik nekünk. 

Abony retro:
Abony   

A mai Új Néplap "Abony és környéke" oldalon találtam egy érdekes cikket. Az írás szerint elkelt az Újszászi úton lévő, valaha már lebontott Széll kastély területe. Idéznék az írásból, melyet Dr. Balogh Edit polgármester asszonnyal készített a cikk írója. 'Az Önkormányzat pályázat útján értékesítette a területet. Az ingatlanszakértő által 20-22 millió FT +ÁFA-ra becsült telket áron felül vásárolta meg egy értelmiségi házaspár. A házaspár hölgy tagja abonyi származású.

Abony retro:
Blogok   

Kedves Olvasónk egy igen megkapó képgalériával örvendeztetett meg minket, íme írása: Örülök, hogy egy cikkben meg lett említve egy jeles magyar történelmi esemény a honlapon. Talán méltó kiegészítése lehet az eseménynek, ha magát a helyszínt is megismernék a Kedves Olvasók a tavaly ősszel készült felvételeimen. Sajnos szemerkélő esőben jártunk ott éppen ez a felvételeken is meglátszik. A képgalériát IDE kattintva éred el!

Abony retro:
Abony   
Blogok   

Roncskutató - 2012.07.23. 12:48

Kedves Olvasónk, Markó Ferenc ismét egy nagyon érdekes régi dolumentummal lepett meg, egy úgynevezett levelezési lappal, melyet 1874-ben adtak fel Nagy Abonyban. Ha Önök is szeretnének nekünk régi képeket, dokumentumokat küldeni, ide megtehetik: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

Abony retro:
Abony   
   
Blogok   

veroniq - 2012.07.19. 10:43

A közelmúltban arról számoltam be, hogy nagyon sajnálom, hogy Magyarországon felszedték az örök idők tanúit, a kilométerköveket. Ugyanis Erdélyben szépen karban tartva ott díszelegnek. Most valahogyan, valahonnan mégis előkerült egy abonyi kövecske, igaz, felirat nélküli. Jelenleg a polgármesteri hivatal hátujánál található, egyelőre az építkezés során megkímélték.

Abony retro:
Abony   

Az abonyi zsidóság életéből küldte el szerkesztőségünk címére az itt látható két dokumentumot Markó Ferenc, kedves Olvasónk. Ezek nem mások, mint úgynevezett ádióforgalmi lapok 1929-ből a Schiller Istvántól és Perényi Sándortól. Gondolom a kommentekből megtudhatunk izgalmas részleteket is. Én például nem tudom, hogy mik is ezek pontosan:) LŐVE Saját tulajdon.

Abony retro:
   
Blogok   

Markó Ferenc, a kép tulajdonosa írja: A kép 1930-ban készült Abonyban. Melyik kastély lépcsőjén azt sajnos nem tudom. A kép Kiss Gyula abonyi műtermének felvétele. A kép hátulján az alábbi írás olvasható : Emlékül kaptam Német Gáspártól. Abony 1930. Bözsi

Abony retro:
Abony   
Blogok   
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok