Mi Abonyunk - Megtaláltuk Manci nénit!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2012.08.16. 09:17

 

 

 

A napokban néhány kört téve Abony felett szembesültem "Manci" néni eltűnésével, a Kossuth térről. Bár korábban sokféle információ látott napvilágot a szobor jövőbeni sorsát illetően, mára, a jobb sorsra érdemes szobor, egy udvar mélyén, hasra fektetve várja, hogy mi történik vele.Ott fekszik "ruhástól" és mereven bámulja a földet. Oda a valamikori büszkesége, s a béke e sajátságosan szimbolikus üzenete.

 

 

 

Nem értem e történelmi emlék száműzését. Mit akarnak üzenni a társadalomnak e műtárgyak eltávolításával a "revizionisták"? A kommunizmus tettleges tagadását, hízelegve ezzel az aktuális "nemzeti" érzelmű államvezetésnek? Esetleg a "romlott" közös múltunk - egyébként művészi formában megjelenített - tárgyi bizonyítékainak eltüntetésével, a feledés homályába kívánják temetni elődeink tetteit, mintha meg sem történtek volna?

 

 

 

Sajnos, úgy érzem, ezzel nem csak a jelképeket, hanem elődeink munkáját, munkásságát is temetjük. Szüleink, nagyszüleink áldozatos munkáját, melyet teljesen mindegy, hogy milyen politikai környezetben, de értünk végeztek. Nélkülük, mára nem lenne annyi "ingyendiplomás" érdemes, vagy érdemtelen, kommunizmus- és múlttagadó politikusunk. A történelmi emlékeink elsüllyesztéséről nekem mindig a hálátlanság jut az eszembe. A fiú, akit miután felnevelt az apja, megtagadja azt. Az már csak költő kérdés, hogy mlyen nemzet az, mely a múltjából, csak az aktuális politikai környezetnek kedves időszakokat vállalja fel, eszmeiségével és tárgyi emlékeivel együtt...

 

 

 

 

Vannak sebhelyeim. Betegség, baleset következményei. Nem vagyok feltétlenül büszke rájuk, főleg a múltam könnyelmű, esetleg hibás döntéseinek a követkeményeire. De az enyémek. Úgymint a szüleimtől származó, öröklött genetikai sajátosságaim miatt szükséges, korábbi műtétek nyomai is. Eltüntetni őket? Eszem ágában sincs. Ők figyelmeztetnek naponta arra, hogy mit ne tegyek, vagy mire figyeljek sokkal jobban, mint megszerzésük előtt. Talán, ezért értékesebbek Ők számomra, mint bármely képességem.       

 

Én így gondolok az elődeink munkássának tiszteletén túl, a múltunk, talán kevésbé dicsőséges időszakának, sokszor igencsak szép kivitelű szobraira, műtárgyaira is...

 

TYB 

  

 

    

Abony retro:
   
Blogok   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Rejtélyes történetek kötődnek a Szapáry-kúria épületéhez

Napi extra retro mára

RETROOOOOO

100 éve történt: Fantasztikus olvasóink vannak

Ernő bácsi: A velünk élő történelem

Vajon ezen a télen látunk majd ilyet?

Hamarosan semmi sem marad belőle, élt 185 évet

Mészáros István így kezdte! Ma Abonyban van híres vendéglője

Régen volt, igaz volt: Hét éve, októberben

A Mazsihisz Lázár Jánosnak írt, hogy fel kéne újítani az abonyi Zsinagógát is....

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Nem volt nehéz!

Yudit -

2012.08.16. 11:24:47

El sem veszett! Várja,hogy a talpára hegeszenek egy darab vasat amit ,majd letudnak betonozni,hátha nem esik áldozatúl a szinesfém tolvajoknak-


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 7-es választókerületben?
   
 Czagány Zsolt VFE 
 Retkes Jánosné Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok