Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8067, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Abony retro
Első<< Előző6789101112Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.04.22. 13:30:55

Abony a Filmhíradóban! KATT!

Az abonyi gépállomás életéről szól a fenti linken elérhető filmhíradó, melyet kedves olvasónk ajánlott szerkesztőségünk figyelmébe.


Abony retro:
   

Markó Ferenc - 2011.04.15. 17:55:00

Abonyi Lajos szobra

 

Abony retro:
Blogok   

Motorozzunk - 2011.04.13. 18:09:22

Galéria a szelíd abonyi motorosokról és járgányaikról ITT

 

A következőkben egy fantasztikus retro galériát tekinthetnek meg kedves Olvasóink, valamint egy remek írást az abonyi motorozás őskorából. Bizonyára sok szép emléket idézünk fel írásunkkal és a fényképekkel, melyet Magyar József bocsátott a MiAbonyunk szerkesztőinek rendelkezésére. Kérem Önöket, ha van birtokukban ilyen fénykép, vagy Önök is írnának nekünk erről a témáról, és azt szívesen megosztanák velünk, írjanak e-mailt ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

 

Azok a régi szép napok

 

Amikor még valamikor réges- régen érdemes volt Abonyban élni…

 

Az emberek szerették és megbecsülték egymást. Ezek a fiatalok más embereknek számítottak akkoriban. Azt hiszem, mindenki irigyelte őket. Ma már legtöbben családosok és már nem tudnak hódolni a szenvedélyüknek! Sajnos vannak olyanok is, akik már nem élnek közöttünk. Abonyban a motoros élet 1985-ben kezdett el igazán népszerűvé válni. 1986-nam megalakult az Abonyi Motoros Club, ami Szekeres János irányítása alatt vált abban az időben Magyarország egyik legelismertebb motoros clubjává! Ismerték az országban, hiszen az egyik legtöbb létszámot számláló club volt. Ezek a fiatal srácok annak idején amikor az emberek még csak Cegléden és Szolnokon kívül nem igazán jártak sehol máshol,  ők bejárták Magyarország zegét- zugát. Minden találkozón részt vettek, sőt, általában dobogós helyezéseket értek el. Az abonyi motorosokat mindenhol ismerték és szerették.

Abony retro:

Markó. Ferenc - 2011.04.11. 22:07:10

Borsi-Kálmán Béla

PUSKÁSok, muskétások, történészek

 

Puskás Ferenc (1927–2006) emlékére
Mottó:
„Mi volt a legnagyobb erénye? 
– A tehetsége!”

(Hatvan körüli névtelen kispesti törzsszurkoló az 1980-as évekből)
 
Az Aranycsapat Abonyban
 
Abony, 1953. április 8. A helyi labdarúgó élet kiemelkedő eseménye: a Helsinkiben kilenc hónappal korábban olimpiai bajnokságot nyert magyar válogatott bemutató-mérkőzésen szerepel a Gépállomás mögötti abonyi sporttelepen. A vendégjátéknak persze híre megy: „A környékbeli városokból, falvakból kerékpárosok és gyalogosok áradata lepte el a pálya nézőterét. Aki csak tehette, eljött (gyönyörű idő volt), hogy karnyújtásnyira láthassa azt a csapatot, amely oly sok dicsőséget és elismerést szerzett a mi kis hazánknak. Óriási taps fogadta a pályára lépő csapatokat” – írja a helytörténész. Ne feledjük, ez már majdnem (az) Aranycsapat, sőt lényegében máris az, hiszen minden tagja mellére aranyérmet akasztottak a finn fővárosban; nyolc és fél hónap múlva pedig, 1953. november 25-én Londonban ez az alakulat írja be kitörölhetetlenül a nevét a magyar (futball)történelembe. Az összeállítás is csaknem „klasszikus”, csupán a sérült Lóránt Gyula (1923–1981) hiányzik, őt az MTK immár nem Bástya (1950 és 1952 között az ÁVH, közelebbről Péter Gábor csapata), hanem a „textilesek” által visszaigényelt, de még mindig „vonalas” nevű Vörös Lobogó centerhalfja, a később sportfunkcionáriusként is nevet (és jól megérdemelt tekintélyt) szerző Börzsei János helyettesíti. A második félidőben Grosics helyén Henni Géza, Bozsik posztján Kovács I (Imre) és, valószínűleg Hidegkutit váltva, Palotás Péter.
Abony retro:
Blogok   
   
Foci   

veroniq - 2011.04.11. 18:12:04

A közelmúltban felavatott szolnoki, impozáns gyaloghídról készült képek galériájában itt e-honlapon is gyönyörködhettük. Ennek apropóján:

 
 A hidak, azok mindég összekötnek!
 
Az „E” könyvtár tudományok ágaiban tallózva -http://mek.oszk.hu/
- találtam rá arra a h-lapra - http://mek.oszk.hu/06400/06422/index.phtml -, amely Török Enikő: Mikoviny Sámuel,1698-1750  HTML formátumú publikációja. Ebből:
 
Mikoviny Sámuel- ról előjárójában annyit, hogy Mikoviny Sámuel 1698-ban a Nógrád megyei Ábelfalván született, evangélikus kisnemesi családban. 1718–1721 között a pozsonyi evangélikus líceumban tanult, vonzódott a matematikához. Tanulmányait külhonban folytatta, és vált a rézmetsző, a mérnök, a térképész, a geodéta, a csillagászati, a vízrendezési ismeretek elismert művelőjévé. Munkásságáról bővebben a hivatkozott forrás útján tudhatunk meg.
                                                                                                              
 
Beküldő: S.Pataki olvasónk
Abony retro:

Markó Ferenc - 2011.03.28. 00:20:17

 Vasúti szerencsétlenség  Abonyban

 
66 évvel ezelőtt 1945. március 29-én vasúti szerencsétlenség történt Abonyban. A több emberéletét követelő tragédia színhelye az abonyi vasútállomás volt, hajnali fél három órakor. A történtekkel kapcsolatosan szemtanúkat  és levéltári iratanyagokat nem sikerült felkutatnom.


Az egyetlen egy biztos támpont a két abonyi egyház "Halottak nyilvántartó könyve". A Református Egyház nyilvántartásában egy halott, a Katolikus Egyház nyilvántartásában öt halott, míg egyéb információkban további egy halott neve szerepel.

Abony retro:

Markó Ferenc - 2011.03.15. 09:41:44

 

 

 

 

 

 

 

 

1942. március 15-én Trianoni Országzászlót avatott Abony. Ez az emlékmű a Szelei út elején volt megtalálható. 1944. november 4-e után  az elesett szovjet katonákat az emlékmű mellé temették. 1945-ben lebontották az Országzászlót , majd a "Felszabadulási Emlékművet" építették ide.


 

Abony retro:
Blogok   

Markó Ferenc - 2011.03.15. 09:09:29

A március 15-i vívmányok hírét a vasúti közlekedésnek köszönhetően még aznap déli óráira meghozták és a város értelmiségének ifjúsága Bloksay István nevelő, Jeszenszky János, Sívó Gyula közbirtokos, Paraicz István, Mistéth János, Laczkó Pál, fiatal ügyvédek, Drappa János kisdedovó a városháza udvarán a népnek magyarázták. A dicső átalakulási eseményeket a város jegyzőkönyvében megörökítették, a templomokban hálaadó emlékezést tartottak. A hazát azonban minden oldalról ellenség fenyegette.

 ( Nagyításhoz kattints a képre! )

Abony retro:
   
Blogok   

Markó Ferenc - 2011.03.08. 15:17:35

Abony retro:
Nők   

A szétloptt kúria megdöbbentő képeit itt találod:

http://www.miabonyunk.hu/images/galeria/M%c3%a1rton%20Ferenc%20h%c3%a1za/

Jut eszembe: Vár állott, s most kőhalom! 1910. és 2011. ! 101 évnyi különbség.....

Abony retro:
Első<< Előző6789101112Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok