Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Nagykőrös"
Első<< Előző78910111213Következő >>Utolsó

admin - 2015.01.12. 11:14

Programok:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.01.02. 13:35

Nagykőrös városában immár hagyománynak számít, hogy az Új Esztendőt január 1-én ünnepélyes újévi koncerttel és fényes tűzijátékkal köszöntik. A 2015-ös évben is zsúfolásig megtelt az Arany János Kulturális Központ színházterme a közönséggel, akik egy nagyszabású, parádés operett gálát láthattak, meghallgathatták Dr. Czira Szabolcs polgármester köszöntőjét, aki vendégül is látta a résztvevőket a szünetben, majd a település központjában impozáns, fényes, mintegy negyed órás tűzijáték várta az érdeklődőket. A fellépők remek hangulatot varázsoltak a nagyterembe, a magyar operett kiemelkedő személyiségei voltak a város vendégei. Kovács Zsuzsa, Benkóczi Zoltán, valamint a Zsadon Andrea, Szolnoki Tibor művészházaspár produkcióját nagyszerűen egészítették ki a fiatal táncos és énekes fellépők, így a többszörös vastaps sem maradhatott el ezen az estén, melynek vége szó szerint is fényesre sikeredett, köszönhetően a Nagykőrös központjában megrendezett ámulatba ejtően szép tűzijátéknak. Képgaléria IDE kattintva megtekinthető  a rendezvényről, fotók: Lőrinczy Veronika, Sajtó Nagykőrös

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.20. 20:50

Abonyi vagyok, így vallom, mert már több, mint 24 éve itt éldegélek, szeretetben, békességben. Gyakran küzdelmesen, de úgy érzem befogadtak az itt élő emberek. Szeretem a városomat, a lakosokat szolgálom. Újságíróként, és a MiAbonyunk főszerkesztőjeként is. Igaz, Dunaharasztiból származom, mely tényt soha nem felejtek el. Szeretettel gondolok vissza ezen időszakra is, természetesen. Itt élnek szeretteim, akiknek küldöm az itt látható képeket többek közt, no meg az abonyiaknak, és a nagykőrösieknek is.

Közélet:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.20. 09:07

Az Abonyban is közismert korábbi ceglédi rendőrkapitány, Ambrus Zoltán is részt vett az év végi nagykőrösi képviselő- testületi ülésen. Jelenléte egyáltalán nem a véletlen műve, őt nevezik ki Nagykőrösre az év végével.  

 

Utolsó idei testületi ülés, adventi gyertyagyújtással - December 18-án ülésezett Nagykőrös város képviselő- testülete, idén utolsó alkalommal. Az adventi gyertyákat Dr. Czira Szabolcs polgármester, Ábrahám Edit és Kustár Tamás képviselők gyújtották meg. Több fontos témában is döntés született.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.16. 10:29

Mint mostanra kiderült, nem jut igazán EU-s pályázatos forrás, vagy ha jut,. akkor nagyon alacsony támogatási intenzitással a Pest megyei településeknek, ebben a ciklusban. Együtt vannak Budapesttel a Központi régióban, így a mutatók túl jók…. 

Közélet:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.28. 19:53

Mint ahogyan beszámoltunk róla, Abonyban gondok adódtak az útrekonstrukciók minőségével, ezért például a Mátyás király út felülvizsgálatára igazságügyi szakértőt kérnek fel. A munkát a Vértes út végzi, alvállalkozót bízott meg, főként abonyiak dolgoznak. A lakossági felháborodás egyre nagyobb. Az igazság az, hogy NEM rendelt meg alapépítést, és sztráda minőségű utat az önkormányzat, ennyi pénzből, amit rendelkezésre bocsátottak, ennyit lehet tenni.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.27. 12:52

Gyakorlatilag a Heti Hírek e heti nyomtatott lapszámában és internetes oldalunkon is közzétett cikke segítette elő a nagykőrösi önkormányzat képviselő testületének döntését háziorvos ügyben. Mint lapunk beszámolt róla, egy korábban eltiltott háziorvos pályázott az egyik, sajnálatos haláleset miatt megüresedett praxisra. A pályázó pályázatában „ elfelejtette „ megemlíteni, hogy ő az a háziorvos, akiről korábban az országos hírek is szóltak, egy haláleset miatt. Mentségére legyen szólva, hogy a november 27-i testületi ülésen nem kért személyiségi jogi okok miatt zárt ülést, hanem arcát, nevét vállalva ismerte be, hogy ő az, akit először örökre, majd két évre eltiltottak hivatása gyakorlásától, egy paciens halála miatt.

Egészségünk:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.25. 10:00

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014. október hónapban is a közbiztonság és a közrend további erősítését elősegítő bűnügyi és rendészeti intézkedések egységes megtételére kiadott Pest Megyei Rendőr-főkapitánysági Intézkedési Terv alapján, a külterületi ingatlanokban, a tanyákon és az elnéptelenedő apró- vagy törpefalvakban élő személyek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésére és visszaszorítására irányuló rendőri feladatok végrehajtása során, több esetben fokozott ellenőrzést tervezünk és hajtunk végre.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.25. 09:57

A jelek szerint tényleg nagy az orvoshiány a környéken….

 

Amennyiben úgy dönt a nagykőrösi önkormányzat képviselő-testülete, akkor közel egy év után ismét lehet állandó háziorvosa a hetedik számú körzetnek. Dr. Módra Mariann tragikus hirtelenséggel bekövetkezett tavalyi halála óta a betegeket helyettesítéssel dr. Bodnár Ferenc, majd dr. Mohácsi Gábor látta el. A polgármester által jegyzett előterjesztés szerint ez év június 27-én a praxis elidegenítésére vonatkozó szándék bejelentésre került, a praxisjogot megszerezni kívánó orvos nevével együtt. Az önkormányzatnak a törvény alapján a praxisjogot megszerezni kívánó orvossal – a praxisjog megszerzése esetén – feladatellátási szerződést kell kötni előszerződés formájában, vagy ha nem kíván vele ilyen kontraktust létrehozni, akkor arról nyilatkoznia kell. Így kerül a november 27-i ülésen a képviselők elé az „A” – azaz az elutasító – és a „B”, a támogató határozati javaslat.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.14. 17:29

November 14-én Nagykőrösön az Arany János Kulturális Központ Dísztermében fogadta a város vezetősége azt a kínai delegációt, mely Suzhou városának Wuzhong tartományából érkezett. A kínai település városi kerületének vezetője beszédében méltatta azt a tevékenységet, melyet Dr. Czira Szabolcs polgármesterként végez szeretett városáért, és elmondta, hogy biztos abban, ha magával vinné Czira Szabolcsot Kínába, városába, akkor őt ott is polgármesternek választanák meg. A két fél részéről aláírásra került egy szándéknyilatkozat, mely konkrétumokat nem tartalmazott. A rendezvényen Czira Szabolcs mutatta be Nagykőrös városát kivetítő segítségével a kínai vezetőknek, mondván, hogy túl rövid az idő, amit itt töltenek a vendégek és „ nagy körutat „ ezért nem tudnak tenni. A nagykőrösi polgármester kiemelte, hogy 2013 tavaszán meleg fogadtatásban volt részük Kínában, és bár sok a különbség a két nép között, egy azonosság biztosan van, még pedig az, hogy „ mi is vendégszerető emberek vagyunk. " Képek IDE kattintva

Külvilág:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok