Mi Abonyunk - Nagykőrös: testületi ülés, ismerős rendőrkapitánnyal
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7055, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.12.20. 09:07

Az Abonyban is közismert korábbi ceglédi rendőrkapitány, Ambrus Zoltán is részt vett az év végi nagykőrösi képviselő- testületi ülésen. Jelenléte egyáltalán nem a véletlen műve, őt nevezik ki Nagykőrösre az év végével.  

 

Utolsó idei testületi ülés, adventi gyertyagyújtással - December 18-án ülésezett Nagykőrös város képviselő- testülete, idén utolsó alkalommal. Az adventi gyertyákat Dr. Czira Szabolcs polgármester, Ábrahám Edit és Kustár Tamás képviselők gyújtották meg. Több fontos témában is döntés született.


Így többek közt arról, hogy a testület egyhangúlag támogatja Ambrus Zoltán alezredes, nagykőrösi kapitányságvezető megbízását, kinevezését.
Ambrus Zoltán alezredes, rendőrkapitány kinevezésével kapcsolatban Dr. Mihály István r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrkapitány kérte a nagykőrösi képviselő- testületet, hogy kapitányságvezetői beosztásba történő kinevezését az önkormányzat képviselő- testülete soron kívül véleményezze. Ambrus Zoltán 2014. szeptember 1-től megbízásra került a Nagykőrösi Rendőrkapitányság állományában a kapitányságvezetői feladatok ellátásával. Az alezredes korábban, 2000. február 1-től a Ceglédi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály osztályvezetője volt. 2007. december 31-től ugyanitt kapitányságvezető beosztásba nevezték ki. 2012. december 1-től a Főkapitány közvetlen alárendeltségében szalmai feladatokat látott el. Mihály István dandártábornok, megyei főkapitány 2015. január 1-től kívánja kinevezni Ambrus Zoltánt a Nagykőrösi Rendőrkapitányság élére. A testületi ülésen Czira Szabolcs polgármester reményét fejezte ki, hogy Ambrus Zoltán kapitány munkájával továbbra is elégedettek lesznek, és beszámolóját elfogadja majd a képviselő- testület. A rendőri vezető a bizalmat megköszönte, és elmondta, hogy nagykőrösi lakosként neki is elemi érdeke a település jó közbiztonsága.

 


A grémium nyilatkozatot fogadott el a nagykőrösi MSZP alapszervezet KŐVA- KOM Zrt felé fennálló tartozásának tárgyában. A közel félmilliós összeg létjogosultságát az MSZP nagykőrösi elnöke, László Ferenc nem tartja jogosnak, ám mind a KŐVA – KOM, mint bérbeadó, mind a helyi önkormányzat, mint tulajdonos igen. A KŐVA jogi útra terelte a tartozás kérdését, melyet László Ferenc üdvözölt, elmondta, hogy majd a bíróság eldönti, hogy a követelés jogos, vagy sem. A KŐVA Zrt. jelen lévő vezérigazgatója Vozárné Ragó Ildikó szerint már nincs érvényben lévő bérleti szerződés sem, az MSZP helyi elnöke szerint azonban van. Az MSZP továbbra sem adta vissza a jogosulatlanul használt helyiségeket, valamint ígéretet sem tett a tartozás rendezésére vonatkozóan.

 


Kiderült a testületi ülésen, hogy a nagykőrösi strand ügye még bonyolultabb annál, mint elsőre gondolnánk. A létesítmény kétszeri néhány hónapos üzemeltetést követően bezárt, jelenleg sem működik. Online aukciós oldalon is kínálták már eladásra a fürdőt, de ez jogszabály ellenes, mert a nyertes pályázat miatt még él az elidegenítési tilalom. A nagykőrösi önkormányzat NEM tulajdonosa a fürdőnek, sajnos nincs érdemi beleszólása a működtetésbe, így a strand sorsának alakulásába sem. A SPRING Project Kft, tulajdonát képezi a strand, ezen cég többszörös tulajdonosváltáson is keresztül ment az elmúlt időszakban. Most pedig a vállalkozást a jelek szerint a végzete is elérte, ellene felszámolási eljárás indult. Ez derült ki a hó végi képviselő – testületi ülésen.

 


Az ülésen a képviselők elfogadták a 2015 évi munkatervet, a jövő évi víziközmű felújításokat, döntés született a víziközmű - fejlesztési támogatásról, háziorvosi és fogorvosi pályázatok kiírásáról, a Kinizsi Sporttelep használatáról. A GENERALI Biztosító Zrt. gondoskodhat a város biztonságáról. Nagykőrös Önkormányzata vagyon- és felelősségbiztosításával járó valamennyi feladatot BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. látja el. Megversenyeztette az egyes biztosítókat, a legjobb ajánlat a GENERALI-tól érkezett. Éves díj: 4 098 828Ft.

A tervezet szerint legközelebb jövő év februárjában ülésezik ismét Nagykőrös város képviselő- testülete.


Lőrinczy Veronika
 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Edzőtáboroztak a DALMA-sok

Hírek a négyes autópályáról

Csemegeuborkákat tesztelt a NÉBIH

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Megszűnik a nyugdíjasok idősávja, de marad a kötelező maszkhasználat

Tesztelték: Ez a mosogatószer tisztít legjobban

Abony- Cegléd szakasz: azt mondják, hogy hamarosan átadják

Csakis a PURINA!

Pest megye szépe választás

Továbbra is az INNOVEN főz az abonyi menzán

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok