Mi Abonyunk - Nagykőrös: testületi ülés, ismerős rendőrkapitánnyal
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7310, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.12.20. 09:07

Az Abonyban is közismert korábbi ceglédi rendőrkapitány, Ambrus Zoltán is részt vett az év végi nagykőrösi képviselő- testületi ülésen. Jelenléte egyáltalán nem a véletlen műve, őt nevezik ki Nagykőrösre az év végével.  

 

Utolsó idei testületi ülés, adventi gyertyagyújtással - December 18-án ülésezett Nagykőrös város képviselő- testülete, idén utolsó alkalommal. Az adventi gyertyákat Dr. Czira Szabolcs polgármester, Ábrahám Edit és Kustár Tamás képviselők gyújtották meg. Több fontos témában is döntés született.


Így többek közt arról, hogy a testület egyhangúlag támogatja Ambrus Zoltán alezredes, nagykőrösi kapitányságvezető megbízását, kinevezését.
Ambrus Zoltán alezredes, rendőrkapitány kinevezésével kapcsolatban Dr. Mihály István r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrkapitány kérte a nagykőrösi képviselő- testületet, hogy kapitányságvezetői beosztásba történő kinevezését az önkormányzat képviselő- testülete soron kívül véleményezze. Ambrus Zoltán 2014. szeptember 1-től megbízásra került a Nagykőrösi Rendőrkapitányság állományában a kapitányságvezetői feladatok ellátásával. Az alezredes korábban, 2000. február 1-től a Ceglédi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály osztályvezetője volt. 2007. december 31-től ugyanitt kapitányságvezető beosztásba nevezték ki. 2012. december 1-től a Főkapitány közvetlen alárendeltségében szalmai feladatokat látott el. Mihály István dandártábornok, megyei főkapitány 2015. január 1-től kívánja kinevezni Ambrus Zoltánt a Nagykőrösi Rendőrkapitányság élére. A testületi ülésen Czira Szabolcs polgármester reményét fejezte ki, hogy Ambrus Zoltán kapitány munkájával továbbra is elégedettek lesznek, és beszámolóját elfogadja majd a képviselő- testület. A rendőri vezető a bizalmat megköszönte, és elmondta, hogy nagykőrösi lakosként neki is elemi érdeke a település jó közbiztonsága.

 


A grémium nyilatkozatot fogadott el a nagykőrösi MSZP alapszervezet KŐVA- KOM Zrt felé fennálló tartozásának tárgyában. A közel félmilliós összeg létjogosultságát az MSZP nagykőrösi elnöke, László Ferenc nem tartja jogosnak, ám mind a KŐVA – KOM, mint bérbeadó, mind a helyi önkormányzat, mint tulajdonos igen. A KŐVA jogi útra terelte a tartozás kérdését, melyet László Ferenc üdvözölt, elmondta, hogy majd a bíróság eldönti, hogy a követelés jogos, vagy sem. A KŐVA Zrt. jelen lévő vezérigazgatója Vozárné Ragó Ildikó szerint már nincs érvényben lévő bérleti szerződés sem, az MSZP helyi elnöke szerint azonban van. Az MSZP továbbra sem adta vissza a jogosulatlanul használt helyiségeket, valamint ígéretet sem tett a tartozás rendezésére vonatkozóan.

 


Kiderült a testületi ülésen, hogy a nagykőrösi strand ügye még bonyolultabb annál, mint elsőre gondolnánk. A létesítmény kétszeri néhány hónapos üzemeltetést követően bezárt, jelenleg sem működik. Online aukciós oldalon is kínálták már eladásra a fürdőt, de ez jogszabály ellenes, mert a nyertes pályázat miatt még él az elidegenítési tilalom. A nagykőrösi önkormányzat NEM tulajdonosa a fürdőnek, sajnos nincs érdemi beleszólása a működtetésbe, így a strand sorsának alakulásába sem. A SPRING Project Kft, tulajdonát képezi a strand, ezen cég többszörös tulajdonosváltáson is keresztül ment az elmúlt időszakban. Most pedig a vállalkozást a jelek szerint a végzete is elérte, ellene felszámolási eljárás indult. Ez derült ki a hó végi képviselő – testületi ülésen.

 


Az ülésen a képviselők elfogadták a 2015 évi munkatervet, a jövő évi víziközmű felújításokat, döntés született a víziközmű - fejlesztési támogatásról, háziorvosi és fogorvosi pályázatok kiírásáról, a Kinizsi Sporttelep használatáról. A GENERALI Biztosító Zrt. gondoskodhat a város biztonságáról. Nagykőrös Önkormányzata vagyon- és felelősségbiztosításával járó valamennyi feladatot BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. látja el. Megversenyeztette az egyes biztosítókat, a legjobb ajánlat a GENERALI-tól érkezett. Éves díj: 4 098 828Ft.

A tervezet szerint legközelebb jövő év februárjában ülésezik ismét Nagykőrös város képviselő- testülete.


Lőrinczy Veronika
 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Mire kell figyelni klímaszerelés előtt?

Ezt jelentette be Orbán Viktor ma

Ne hagyjuk ki ezt a 4 lépést, amikor gyerekszőnyeget választunk

Nem mindenki van tisztában a téligumi előnyeivel

Munka!

Rejtett hibák: Késik a Nyugati pályaudvar felújítása

Veszélyhelyzetben elmaradnak a választások, népszavazások

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

Az online fogadóirodák széles kínálata

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok