Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8067, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Jászkarajenő"
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó

veroniq - 2014.05.02. 16:36

Április 27-én a kőröstetétleni határban csodálatos, meghitt pillanatokban lehetett részük azoknak, akik részt vettek a Jászkarajenői Katolikus Egyházközség által szervezett búzaszentelésen és egy varázslatosan újjávarázsolt régi kereszt felavatási ceremóniáján. A helyszín Kőröstetétlent elhagyva, Kocsér irányában található, az erdőben, hűvös fák árnyékában. A jeles eseményre a hívek szép számban érkeztek. A szentelési ceremóniát Varga Sándor plébániai kormányzó tartotta, többen színvonalas műsorral léptek fel. A gyönyörű fakereszt története megható. Lapunk többször foglalkozott már a környék útszéli keresztjeinek történetével, de ez, az úgynevezett Pető kereszt eddig kimaradt a sorból. Talán azért is, mert ez nem az út mellett áll, örök mementóként valakinek az emlékére, vagy örök hála jeléül, hanem elhagyatott erődszélen, búzatábla közelében.

Képgaléria IDE kattintva nézegethető az eseményről, fotó: Lőrinczy Veronika

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.24. 18:53

Programok:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.18. 21:39

Tavaly nyáron adtunk hírt arról, a jászkarajenői Katolikus Egyházközség fennállásának 150. évfordulóját ünnepli. A jeles évforduló alkalmából már a tavalyi esztendőben szerveztek programokat, de az idei évben következik a beteljesülése munkájuknak, mely egy május 4-én megrendezésre kerülő ünnepi programban és egy míves egyháztörténeti kiadványban ölt testet. 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.18. 21:03

„ Nekünk hosszú távon tökéletes az a politika, amit az Orbán kormány folytat. „- mondta el lapunknak Jászkarajenő polgármestere, Palya István, aki örül az idei országgyűlési képviselő választás végeredményének. Véleménye szerint Orbán Viktor védi az átlagembert, a kis embert és ez tetszik az ország nagy többségének. „ Elhiszem, hogy ez viszont nem tetszik a bankárvilágnak, de meggyőződésem, hogy több dologban is mutatjuk az utat a többieknek. Ilyen a bankadó, vagy a rezsicsökkentés, nagyon úgy fest, hogy ezeket más országok is be kívánják vezetni.

Politika:
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.09. 20:56

Programok:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.03. 23:45

Mintegy másfél órás megfeszített munkával sikerült a fentieknek megfékezniük a lángokat, melyek két tanyát is veszélyeztettek Jászkarajenő külterületén. Április 3-án 13 óra 45 perckor a jászkarajenői rendőr járőr, Kecskés Viktor főtörzs zászlós észlelte, hogy ég a „ határ „. Gyorsan a tettek mezejére lépett, és két rendőr kollégájával, Molnár Gábor főtörzsőrmesterrel és egy talpra esett hölggyel, Szuromi Szandra őrmesterrel a helyszínre siettek, ahol a helyzet veszélyességére és komolyságára való tekintettel azonnal megkezdték az oltást. A munkálatokban részt vett Balaton Krisztián törzsőrmester is, aki a mentés koordinációs munkálataiban segített. Gyurika András, a Jászkarajenői Polgárőr Egyesület vezetője lapunknak elmondta, hogy a járőr maga észlelte a tüzet, majd szólt neki, is, és ő is részt vett az oltásban. Oltottak, amivel csak tudtak, vödrökkel, szerszámokkal próbálták meg megakadályozni a tűz továbbterjedését.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.21. 20:33

Palya István, Jászkarajenő polgármestere lapunknak elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetésben volt része a múlt év decemberi testületi ülésen, amikor az önkormányzati képviselők egyhangúlag kéthavi tiszteletdíját szavazták meg részére jutalmul. A településvezető azonban rögtön le is mondott a kapott összegről és tisztelettel felajánlotta azt a Jászkarajenőn működő civil szervezeteknek.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.15. 08:24

Bő egy évvel ezelőtt került Koncz Bálint az abonyi rendőrség őrsparancsnok helyettesi posztjára. Március 1-től új szerepet kapott, ő lett a Jászkarajenői Rendőrőrs őrsparancsnoka. Az őrs illetékességi területén lévő két polgármesterrel is beszéltem erről a témáról. Pásztor Imre, Kőröstetétlen polgármestere örömét fejezte ki, hogy egy remek szakember vezeti majd a karai őrsöt. Palya István, Jászkarajenő község polgármestere szintén üdvözölte az új őrsparancsnok hivatalba lépését és lapunknak elmondta, hogy három új rendőr is érkezett az őrs állományába, tehát a rendőri létszám is feltöltésre került.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.02.17. 20:37

Lapinformációink szerint Jászkarajenőn nem fogadták tisztelettel az Országos Mentőszolgálat munkatársait. Az egyik helyi lakos szívproblémák miatt elhunyt, őt a mentősök ugyan megpróbálták újraéleszteni, de a beavatkozás sikertelen maradt. Az elhunyt családja összesereglett és annyira felháborodott a történteken, hogy meglökdösték a mentős dolgozókat, akik menekülés közben még a gépjárművükbe is kénytelenek voltak bezárkózni.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.13. 09:07

Mondta el lapunknak adott interjújában Palya István, Jászkarajenő polgármestere. Megtudtam, hogy a 2014-es esztendő hasonló lesz a település számára a 2013-ashoz, mert sok pályázat megvalósulása, zárása következik ebben az évben. 

Közélet:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok