Mi Abonyunk - A nap hősei: A karai rendőrök, a polgárőrök, a közhasznúak és a tűzoltók
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8056, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.04.03. 23:45

Mintegy másfél órás megfeszített munkával sikerült a fentieknek megfékezniük a lángokat, melyek két tanyát is veszélyeztettek Jászkarajenő külterületén. Április 3-án 13 óra 45 perckor a jászkarajenői rendőr járőr, Kecskés Viktor főtörzs zászlós észlelte, hogy ég a „ határ „. Gyorsan a tettek mezejére lépett, és két rendőr kollégájával, Molnár Gábor főtörzsőrmesterrel és egy talpra esett hölggyel, Szuromi Szandra őrmesterrel a helyszínre siettek, ahol a helyzet veszélyességére és komolyságára való tekintettel azonnal megkezdték az oltást. A munkálatokban részt vett Balaton Krisztián törzsőrmester is, aki a mentés koordinációs munkálataiban segített. Gyurika András, a Jászkarajenői Polgárőr Egyesület vezetője lapunknak elmondta, hogy a járőr maga észlelte a tüzet, majd szólt neki, is, és ő is részt vett az oltásban. Oltottak, amivel csak tudtak, vödrökkel, szerszámokkal próbálták meg megakadályozni a tűz továbbterjedését.

 

Természetesen a tűzoltóság munkatársait is értesítették, akik gyorsan a helyszínre érkeztek és megkezdték az oltást, majd másfél órás közös küzdelem után megfékezték a lángokat, melyek két tanyát is veszélyeztettek. Nagyon fontos momentum, hogy a tűzoltók kiérkezéséig a rendőrök oltottak, mert nagymértékben ennek köszönhető, hogy a két tanya nem lett a lángok martaléka. A két gazdaságban gépek, fóliák, eszközök, szerszámok is vannak, ezek megmenekültek. Emberéletet a tűz nem veszélyeztetett. Gyakorlatilag „ kalákában „, közös összefogással sikerült az értékeket megmenteni. A polgármestert is értesítették a történtekről, Palya István haladéktalanul közhasznú munkatársakat küldött a helyszínre. Gyurika András lapunknak elmondta, hogy a tűz egy nádas, száraz területen tombolt, de volt olyan hely, mely elérhetetlen volt számukra, ezért még egy csatornán is át kellett csónakázniuk.

 

 

„ A következő dűlőből, mintegy 500 méterről érkezett a tűz, a nyomokból ítélve, Tiszajenő felől és Cegléd irányába haladt a csatorna parton. Nem tudom, hogy ott szándékosan gyújtották-e fel az aljnövényzetet. Szél nehezítette az oltást, tényleg másfél órán át küzdöttünk a lángokkal, az egyik kollégám kezén a szőr is megégett, de senki sem sérült meg szerencsére komolyabban. Tényleg közös munka eredménye a mostani siker, ha nem veszi észre a tüzet a rendőr járőr, és nem kezdik el oltani, a két tanya a tűz martalékává vált volna! „ – mondta Gyurika András helyi polgárőr vezető

 

Palya István, Jászkarajenő polgármestere ezúton szeretné megköszönni minden szereplőnek a segítséget és a hősies helytállást maga, az önkormányzat, a polgármesteri hivatal dolgozói, valamint a falu lakossága nevében is.

Lőrinczy Veronika
 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok