Mi Abonyunk - Mozgalmas, dolgos év lesz 2014 is
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8056, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.01.13. 09:07

Mondta el lapunknak adott interjújában Palya István, Jászkarajenő polgármestere. Megtudtam, hogy a 2014-es esztendő hasonló lesz a település számára a 2013-ashoz, mert sok pályázat megvalósulása, zárása következik ebben az évben.  „ Megháromszorozott erővel dolgozunk. Ez nagy öröm számomra, hiszen ezért lettem polgármester. Azért, hogy tudjon fejlődni Jászkarajenő, a kulturális, és sportélet területén, no meg persze szeretnénk a gazdasági életben is aktív szerepet vállalni. Hamarosan megkezdődik a polgármesteri hivatal külső felújítása, nekilátunk a nyílászárók cseréjéhez, új járda épül, megújul a külső, és végre lesz Civil háza is a községnek. Jászkarajenőn számos civil szervezet működik, élénk a társadalmi élet. Ha elkészül a Civil ház, bármikor, önállóan tudnak egymással találkozni a tagok, egy remek helyen. Felújítjuk a Kultúrház belső részét, Leader forrást nyertünk el a feladatra.

Ez magában foglalja a festést, a karbantartási munkálatokat, de a padló is megújul, felcsiszoljuk a nagyterem padozatát. Tovább folyik majd a falu képének szépítése, új utcanév táblákat helyezünk ki. Tovább folytatjuk a virágosítást, még több rózsatövet ültetünk. Felújítjuk idén a sportházat is, a karai labdarúgók nagyon megérdemlik, hiszen remek eredményeket hoznak, sokat foglalkoznak a gyerekekkel, akik így egészségesen és hasznosan tudják eltölteni a szabadidejüket, és itt kötik le felesleges energiájukat. 

 

A gazdasági életbe két területen szeretne a helyi önkormányzat bekapcsolódni. Az egyik a varroda épülete, melyet megvásárolt a település, a szolgáltatók már visszakötötték a közműveket. Szeretnénk megteremteni a lehetőséget arra, hogy munkahelyteremtő vállalkozások vehessék igénybe a felújított épületet, mi minden feltételt megteremtünk erre. A START közmunkaprogramban is aktívan részt veszünk. Gyümölcsösöket telepítettünk és aprómagvakat is termesztünk. Készül egy csomagoló, feldolgozó üzem is annak érdekében, hogy a megtermelt áruk piacképesek is legyenek. Így szeretnénk néhány főnek helyben munkahelyet biztosítani. Ez az üzem bővíthető lesz, a tervek között egy fűrészüzem létrehozása is szerepel. A megtermelt élelmiszereket szeretnénk a saját konyhánkon a gyermekek étkezési igényeihez igazodva fogyasztásra kínálni. Mintegy 400 gyermek veszi igénybe nálunk a közétkeztetést. A megtermelt gyümölcsök között van cseresznye, alma, körte, meggy, és szilva. Már az elmúlt évben szakszerűen elültetésre kerültek a facsemeték, kerítéssel is védjük a területet. Megtörtént a mélyszántás, megfelelő tápanyag biztosítása trágyázással, és persze a csemetéket behálóztuk a vadkár megelőzése érdekében.

 

Úgy érzem, hogy rengeteg munkánk, feladatunk lesz 2014.-re, a normál menetrend mellett, amiben beleértendő az ügyvitel, intézmények működtetése is. Nagyon reméljük, hogy mindenki megelégedésére sikerül dolgoznunk idén is. Bizakodással tölthet el bennünket, hogy a működés biztosítására a forrás megvan, stabil az anyagi háttér. Számottevő hitelállománya községünknek szerencsére nem volt, csak mintegy 25 millió forintot vettünk fel fejlesztések önerejéhez, gyakorlatilag ez a Főtér ÁFA-ja volt. Az állam ezt már átvállalta, ez is nagy könnyebbség. A további fejlesztésekhez rendelkezésre áll az önerő. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen az összes intézményünkben alternatív fűtés van már 2013 óta, egy pályázatnak köszönhetően. Így jelentős összeget takarítunk meg, fával és faaprítékkal tüzelünk, vagy szalmával. Az aprómag termelés, ( köles ) mellékterméke is a szalma, melyet tudunk ily módon hasznosítani.

 

Nagyon örülök annak, hogy a helyi egyház, mely idén ünnepli évfordulóját, sikeres volt egy LEADER pályázaton és remek program, az alkalomhoz méltó ünnep következhet idén. Nagyon jó a helyi önkormányzat kapcsolata a helyi egyházzal, kölcsönösen, amiben csak tudunk, segítjük egymást. Ezen kívül természetesen idén a hagyományos programokat is megrendezzük, így a Jász hagyományőrző napot, és a Lovasnapokat is. Örülök annak, hogy a hagyományos augusztusi tűzijátékunk már híressé vált, úgy emlegetik, mint a kistérség legszebb tűzijátékát.

 

2014 persze a választás éve is lesz, ez is sok munkával jár majd, és nem csak a mi részünkről, hanem a lakosságéról is, hiszen el kell menni szavazni. Mindenkit erre bíztatok. Azt gondolom, hogy a rengeteg fejlesztés és elnyert pályázat egy igazi csapatmunka eredménye, ezúton is szeretném megköszönni minden résztvevőnek az eddigi és a további áldozatos munkáját. Mindenki megy előre, nem csüggedünk, ha nem nyer egy pályázatunk, akkor helyette beadunk tízet. Számomra a legfontosabb idei feladat a falu boldogulásának, előrejutásának segítése, és persze a kilábalás a még mindig érezhető gazdasági válságból. Nagyon bízom benne, hogy az ellenlábasaim is belátják, hogy nekik is ugyanazok a céljaik lennének polgármesterként, mint nekem, ha végiggondolják a faluban történteket.

 

Én azt gondolom, hogy biztosan lehet ezt másképpen is csinálni, de lelkesebben biztosan nem! Egyáltalán nem bántam meg, hogy polgármester lettem, szeretem a munkámat még akkor is, ha ez áldozatokkal jár, sok lemondással a családom részéről. Lehet, hogy kicsit fájdalmas, de nekem az első az önkormányzat, a falu dolga, ez a családomnak biztosan nem olyan jó érzés, de azt hiszem, hogy csakis így lehet polgármesterként dolgozni. Persze ezúton is szeretettel szeretném megköszönni családom türelmét, nélkülük nem szolgálhatnám így településem érdekeit. „ – mondta el lapunknak Palya István, Jászkarajenő polgármestere

Lőrinczy Veronika
 

Közélet:
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Családi és gyereknap

Figyelem! Álláslehetőség!

Fúvószenekari találkozó

FAME

KOWALSKY meg a VEGA koncert Abonyban

Fúvószenekari találkozó

Foci tábor

Családi és gyereknap

Abonyi Lajos- JÁTÉK

Autós találkozó

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Nagyon szép mese

Bugi -

2014.01.13. 20:08:15

Csak még mindig nincsenek beigért munkahelyek,a műv. házban nincsenek normális népnek való rendezvények,a hagyományos rendezvényekről csak a helybeliek maradnak távol...a földeken közmunkával még semmi nem termett,a néhány közmunkás meg az egyháznál van alkalmazásban biztos mert minden nap a templom környékét kaparásszák...Csomagoló,feldolgozóüzem,fúrészüzem,ezek mind álmok évek óta....a közétkeztetésben éhen halnak attól amit majd temelni fognak....mert ez is igérve van évek óta...A választások meg már le vannak osztva helyi szinten,aki elmegy szavazni csak a friss levegő miatt éri meg neki....(semmi nem fog változni!!!).


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok