Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7970, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Kőröstetlétlen"
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.11.18. 17:03

2013. november 07. napjától, az adott területen újabb veszettségi eset megállapításától számított minimum 90 napig Kőröstetétlen teljes közigazgatási területére
ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el, továbbá elrendelem az érintett Településen tartott  macska-félék veszettség elleni kötelező védőoltását. Az ebzárlat tartama alatt:  • A tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani,  hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy  megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek. •

Állatvilág:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.17. 15:22

Az országos híradásokban szerepel az a lista, mely tartalmazza, hogy az idei évben kik voltak azon szerencsés nyertesek, akik támogatást kapnak a tanyafejlesztésekre. Köztük van Kőröstetétlen község önkormányzata is, a jó hírrel kapcsolatban a település polgármesterét, Pásztor Imrét kerestem meg, aki elmondta, hogy nagy örömükre sikeresek voltak ismét egy pályázaton és összesen ” tanyai termékek piacra jutásának elősegítése „ jogcímen 32 532 603 Ft-ot nyertek el.

Megtudtam, hogy ez egy úgynevezett „ kis vágópontra „ elnyert támogatás, a LEADER programhoz kapcsolódik. Ez utóbbi pályázaton Kőröstetétlen helyi piac fejlesztésére nyújtott be pályázatot. Ezt az irányító hatóság már befogadta, a pályázott összeg 45 millió forint. A nagyobb pályázathoz illeszkedik, annak szerves része a most elnyert pénzeszköz, de a LEADER eredményhirdetését megelőzte a tanyafejlesztésé.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.04. 14:07

Kőröstetétlenen a Ceglédi Református Általános Iskola helyi tagintézményében október 25-én tartották a Reformáció Ünnepét a csodás kis templomban, melyen az oktatási intézmény diákjai és pedagógusai emlékeztek a reformáció történelmére a helyi református lelkész... Képgaléria IDE kattintva

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.21. 10:14


Október 6-án, vasárnap a Református Általános Iskola ceglédi és kőröstetétleni intézményeinek első és ötödik osztályos tanulói valamint kinevezett pedagógusai ünnepélyes fogadalmat tettek a református templomban. Én magam is hivatalos voltam a rendezvényre, mert egyik kedves ismerősöm kislányát vittem el. A ceglédi református templom meseszép, nyugodt szívvel ajánlom Önöknek megtekintését. Ezen az ünnepélyes eskütételen pedig megtelt a szeretettel, melyet az áhítattal fogadalmat tévő kisdiákok, és tanárok nagy napján érezhetett az idelátogató.

Oktatás:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.19. 12:28

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.15. 13:23

Öt év telt el azóta, hogy a Református Egyház átvette Kőröstetétlen általános iskoláját, mely azóta a Ceglédi Református Általános Iskola tagintézményeként működik. Akkor még a bezárás réme fenyegette az intézményt az igen alacsony gyermeklétszám miatt. 

Oktatás:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.18. 14:18

Az elmúlt évek belvizes időjárása sajnos nem kedvezett a Kőröstetétlen- Abony összekötő út mentén lévő szép nagy fáknak. Sok közülük meghalt, kiszáradt és vészjóslóan ágaskodnak. Több közülük már nem most, hanem bő két éve pusztult el. Ez balesetforrást jelenthet az arra közlekedőknek. Különösen a nagy szélvihar végezhet majd pusztítást a területen. A kiszáradt fák száma 30- 50-re tehető.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.09. 18:53

Szemmel láthatóan nagyon szépen rendben tartják a lakosok, és persze a helyi Önkormányzat is a pici községet, szemet gyönyörködtető látványt nyújt az átutazók számára a településközpont, sőt a kis utcák sem hagynak maguk után kívánni valót. Persze, mint minden településen itt is előfordulnak renitensek, tudtam meg Pásztor Imre polgármestertől, aki lapunknak elmondta, hogy viszont nagyon köszöni a lakosság többségének a példás rendet a házak udvarain és az utcafrontokon is.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.26. 09:39

Hosszú évek óta szervezik meg a kicsiny faluban a Gyermeknapot, és egyre több a résztvevők száma, mert a rendezvény méltán vívott ki magának térségi rangot. Pásztor Imre polgármester elmondta, hogy háromezer karszalagot osztottak szét előzetesen az érdeklődők között, de ez a maximum, mert a terület befogadóképessége véges. Képgaléria a cikkben, a címre kattintva elérhető!


Közélet:
Gyermek   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.24. 13:08

Kocsér, 2013. május 17. Összetört kisbusz a Pest megyei Kocsért és Kőröstetétlent összekötő út mentén, az árokban 2013. május 16-án. A kisbusz nagy valószínűséggel egy őzzel ütközött. A balesetben a nyolc utas közül ketten kirepültek a járműből, hat embert feszítővágó eszközökkel szabadítottak ki a tűzoltók. MTI Fotó: Donka Ferenc

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok