Mi Abonyunk - Sikertörténet: Áldásban és békességben fejlődik a kőröstetétleni iskola
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.09.15. 13:23

Öt év telt el azóta, hogy a Református Egyház átvette Kőröstetétlen általános iskoláját, mely azóta a Ceglédi Református Általános Iskola tagintézményeként működik. Akkor még a bezárás réme fenyegette az intézményt az igen alacsony gyermeklétszám miatt. Ma már teljes az iskola kapacitáskihasználtsága és stabil anyagi háttér mellett folyamatos fejlesztésekre is jut forrás. Öt évvel ezelőtt 82 fős tanulói létszámmal vették át az iskolát, ma már 150 gyermek tanul itt. - mondja Arany Zsolt, iskolaigazgató. „ A Ceglédi Református Általános Iskolába és tagintézményeibe jelenleg 1150 gyermek jár, 750 az anyaiskolába, Kőröstetétlenen az óvodásokkal együtt a létszám eléri a 200 főt. Folyamatos a bővítés, fejlesztés, minden évben történik nálunk valami ezen a téren.

Most egy új épületszárny épült, mert kinőttük az intézményt. A szolgálati lakást fogtuk be az oktatás céljaira. Egy minden igényt kielégítő számítástechnika tanterem létesült, 25 korszerű géppel. Új tantermet is kialakítottunk, új a tanári, az igazgatói iroda, vizesblokk létesült és teakonyha is. A beruházás összértéke ötmillió forint. „- mutatja büszkén az igazgató az új helységeket.

Megtudtam, hogy a szakos ellátás teljes az intézményben, a ceglédi anyaiskolából jönnek tanítani a pedagógusok olyan tantárgyak esetében, melyet csak kevés óraszámban tanulnak a diákok. Az intézményben magas szintű angol nyelvoktatás folyik. Ugyanúgy érvényes az oktatási reform az egyházak által fenntartott iskolákra is, mint az államiakra, mondta az igazgató, de hozzátette: „ Az iskola egyáltalán nem börtön. Valóban négy óráig kell a diákoknak az oktatásban részt venniük, de természetesen elfogadjuk, ha valaki egy sportegyesület tagja, vagy zeneiskolába jár. Az egész napos iskolához az anyagi és tárgyi feltételek teljes mértékben adottak, és persze a pedagógus életpálya modellhez is. Az óvodával kapcsolatban szeretném elmondani, hogy teljes létszámmal kezdtük meg az idei tanévet. Összesen 44 gyermek jár hozzánk, ez az alapító okirat szerinti maximum.„

Kőröstetétlenre sok gyermek jár át Abonyból, és más környező településekről is, már Törtel irányából is érkeznek gyerekek. Jó hír számukra, hogy ingyenes a buszjárat, sőt komoly „ technológiai fejlesztés „ történt ezen a téren. Ugyanis sikerült egy Mercedes buszt beszerezni, az új jármű fiatal, csak 6 éves és összesen 55 fős. Erre valóban kényelmesen felférnek már az iskolások és az óvodások is, akik tanári kíséret mellett érkeznek az iskolába és utaznak haza kényelmesen, biztonságosan.

Hamarosan, október 1-től indul Kőröstetétlenen az iskolában a már hagyományosnak számító Suliváró program, azaz az iskola előkészítő. Heti egy alkalommal várják sok szeretettel az iskolába készülő óvodásokat. Jelentkezni az alábbi telefonszámon lehet: 53/368-213

Lőrinczy Veronika
 

Oktatás:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A pedagógusnap margójára

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok