Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7967, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Kőröstetlétlen"
Első<< Előző891011121314

veroniq - 2010.12.28. 11:22:21

Pásztor a gáton, avagy Tetétlenen maga a polgármester is védekezik

 

Mint az országos tudósításokban is megjelent, nagy a baj belvíz fronton nem csak Abonyban, de Kőröstetétlenen is. Pásztor Imre polgármester maga is részt vesz a védekezésben, és azt vallja, hogy ettől működik a rendszer. A lakosság is nagy szerepet vállal a munkában, hiszen az ő értékeik forognak közvetlenül veszélyben. Mintegy 30 házról van szó, és ennek érdekében éjt nappallá téve dolgoznak. Pásztor Imre bizakodó, szerinte sikerül megmenteni az ingatlanokat. Mindezt annak ellenére hiszi, hogy Karácsonykor betört a faluba a víz és az utcákon 20 cm-s magasságban hömpölygött az áradat. Azóta már sokat javult a helyzet, de a veszély még nem hárult el.

Külvilág:
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.03. 14:42:27

Az idei évben a „ Pest megye közbiztonságáért „ díjat Kőröstetétlen község Polgárőr egyesülete kapta. Ezt a hírt csak igen röviden kommentálta lapunknak Pásztor Imre polgármester, aki boldogan vette át a díjat.

 

„ Az elmúlt évben Kőröstetétlen belterületén nem történt bűncselekmény. Csupán ennyit szeretnék erről elmondani. Azt hiszem, hogy ez mindent megmagyaráz. „ – mondta Pásztor Imre lapunknak.

 

A mai napon egyébként Pest megye önkormányzata számos kitüntetést adott át, melyek közül egyiket sem kapta abonyi. Illetve nívódíjat kapott az Ócsai egészségház projektért a város és Horváth Zoltán tervező mérnök, aki az abonyi egészségügyi centrumot is tervezte. Nagykőrös is szerepelt a kitüntetettek között, ők építészeti díjat kaptak a településközpontjukért.

 

LŐVE

Képek még:

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.01. 13:26:13

A kis falu vezetősége döntött a jövő évi közüzemi díjakról. Mértéktartó módon emeltek, hiszen, mint Pásztor Imre polgármester lapunknak elmondta, 2011-től 4 %-kal emelkedik a víz és csatornadíj, a hulladékszállításé pedig 3,8 %-kal. A kommunális adó mértéke 3000 forint már tíz éve és ezt sem emelték. Új momentum, hogy a 70 év feletti egyedül állók és a 80 év feletti házaspárok egyaránt 50 %-os kedvezményben részesülnek a kommunális adó tekintetében. Ráadásul Karácsony előtt minden időskori nyugdíjas 2000 forintot kap, amit arra költenek el, amire a legjobban szükségük van.

 

Kőröstetétlenen a helyi iparűzési adó mértéke megegyezik a törvényi maximummal, azaz 2 %-os. Pásztor Imre szerint lényegtelen, hogy 1,9 vagy 2 % a mérték, mert nem ezen múlik, hogy jön-e egy településre újabb vállalkozás vagy sem. Kőröstetétlennek a legnagyobb üzeme az arab kézben lévő sajtgyár, mellyel a település vezetői évek óta remek kapcsolatban vannak.

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.25. 12:34:21

Kőröstetétlenen is pályázatot nyújtanak be az ivóvíz minőség javítására.

Külvilág:
   
Ivóvíz   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok