Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Kőröstetlétlen"
Első<< Előző891011121314

veroniq - 2010.12.30. 20:17:02

Galéria ITT, fotó: Pásztor Imre|http://www.miabonyunk.hu/images/galeria/tetetlen/

Mint arról lapunk már beszámolt Önöknek, a szomszédos Kőröstetétlenen is nagy a baj belvízfornton. Menetek. Karácsony másnapján betört a víz a faluba, 20 cm-s ár hömpölygött az utcákon. Ezek a képen ott és akkor készültek. A polgármester, Pásztor Imre nem látható a képeken. Azért, mert ő is mentett és ő fényképezett.

Külvilág:
Belvíz   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.28. 11:22:21

Pásztor a gáton, avagy Tetétlenen maga a polgármester is védekezik

 

Mint az országos tudósításokban is megjelent, nagy a baj belvíz fronton nem csak Abonyban, de Kőröstetétlenen is. Pásztor Imre polgármester maga is részt vesz a védekezésben, és azt vallja, hogy ettől működik a rendszer. A lakosság is nagy szerepet vállal a munkában, hiszen az ő értékeik forognak közvetlenül veszélyben. Mintegy 30 házról van szó, és ennek érdekében éjt nappallá téve dolgoznak. Pásztor Imre bizakodó, szerinte sikerül megmenteni az ingatlanokat. Mindezt annak ellenére hiszi, hogy Karácsonykor betört a faluba a víz és az utcákon 20 cm-s magasságban hömpölygött az áradat. Azóta már sokat javult a helyzet, de a veszély még nem hárult el.

Külvilág:
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.03. 14:42:27

Az idei évben a „ Pest megye közbiztonságáért „ díjat Kőröstetétlen község Polgárőr egyesülete kapta. Ezt a hírt csak igen röviden kommentálta lapunknak Pásztor Imre polgármester, aki boldogan vette át a díjat.

 

„ Az elmúlt évben Kőröstetétlen belterületén nem történt bűncselekmény. Csupán ennyit szeretnék erről elmondani. Azt hiszem, hogy ez mindent megmagyaráz. „ – mondta Pásztor Imre lapunknak.

 

A mai napon egyébként Pest megye önkormányzata számos kitüntetést adott át, melyek közül egyiket sem kapta abonyi. Illetve nívódíjat kapott az Ócsai egészségház projektért a város és Horváth Zoltán tervező mérnök, aki az abonyi egészségügyi centrumot is tervezte. Nagykőrös is szerepelt a kitüntetettek között, ők építészeti díjat kaptak a településközpontjukért.

 

LŐVE

Képek még:

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.01. 13:26:13

A kis falu vezetősége döntött a jövő évi közüzemi díjakról. Mértéktartó módon emeltek, hiszen, mint Pásztor Imre polgármester lapunknak elmondta, 2011-től 4 %-kal emelkedik a víz és csatornadíj, a hulladékszállításé pedig 3,8 %-kal. A kommunális adó mértéke 3000 forint már tíz éve és ezt sem emelték. Új momentum, hogy a 70 év feletti egyedül állók és a 80 év feletti házaspárok egyaránt 50 %-os kedvezményben részesülnek a kommunális adó tekintetében. Ráadásul Karácsony előtt minden időskori nyugdíjas 2000 forintot kap, amit arra költenek el, amire a legjobban szükségük van.

 

Kőröstetétlenen a helyi iparűzési adó mértéke megegyezik a törvényi maximummal, azaz 2 %-os. Pásztor Imre szerint lényegtelen, hogy 1,9 vagy 2 % a mérték, mert nem ezen múlik, hogy jön-e egy településre újabb vállalkozás vagy sem. Kőröstetétlennek a legnagyobb üzeme az arab kézben lévő sajtgyár, mellyel a település vezetői évek óta remek kapcsolatban vannak.

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.25. 12:34:21

Kőröstetétlenen is pályázatot nyújtanak be az ivóvíz minőség javítására.

Külvilág:
   
Ivóvíz   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 7-es választókerületben?
   
 Czagány Zsolt VFE 
 Retkes Jánosné Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok