Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Kőröstetlétlen"
Első<< Előző891011121314Következő >>

matek - 2011.08.15. 21:24

MEGHÍVÓ

 

Augusztus 20. megünneplésére

az Árpád Ligetben

szombat 16:30 órától


16:30 Gergely Róbert

17:30 Karda Beáta

18:00 Ünnepi megemlékezés

19:00 Kozma Band együttes műsora

23:30 Tűzijáték

24:00 Disco

 

Mindenkit szeretettel hív és vár az Önkormányzat!

Kőröstetétlen

Programok:
Programok   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.17. 17:30:29

 

Pásztor Imrét, Kőröstetétlen polgármesterét kérdeztem arról, hogy milyen tervei vannak a nyárra. A Nagy Magyarország címerrel ékesített önkormányzati terepjáróról közismert településvezető lapunknak adott villáminterjújában elmondta, hogy nem igazán jut idő pihenésre ezen a nyáron, hiszen több fontos fejlesztés van folyamatban a faluban. Mint arról már beszámoltunk, csapadékvíz elvezető rendszer kiépítésére nyertek támogatást, mellyel a belvíz gondok megoldását is remélik. „ A nyár az önkormányzati dolgokkal telik majd számomra főleg, két héten belül kiírjuk a közbeszerzési eljárást a projektre, majd reményeink szerint szeptemberben megkezdődik a kivitelezés is.

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.08. 21:11:52

 Senki sem érti, miért zárják le folyton…..

 

Már több ismerősömmel megesett, hogy este hét óra után zárva találta a Kőröstetétlen felé vezető vasúti átjárót, ahol nem is lehetett áthaladni a javítási munkák miatt. A dologban az a bosszantó, hogy ezt sehol senki sem hirdeti meg. Ha valaki horgászik, kelepcébe kerül. De még rosszabbul jártak azok az ismerőseim, akik egy órát vesztegeltek itt éjjel, mert nem volt kedvük Kőröstetétlen felé visszamenni. Ugyanis Tetétlen felől sem jelzi semmi azt, hogy javítási munkák folynak az átjáróban. A munkások azt a tájékoztatást adták a lakosoknak, hogy be van jelentve a munkavégzés az önkormányzat felé és szerintük, nekik kellett volna mindebből hírt csinálniuk, azaz inkább hivatalos tájékoztatást adniuk. Nos, én nem igazán így gondlom! Önök? A lényeg, hogy most is zárva van az átjáró, tehát ha lehet ne menjenek arra, mert felesleges!

 

LŐVE

Citrom-díj:
 6 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.28. 21:48:41

 Gyermekeink mosolya! Galéria ITT Fotó: LŐVE

 

Kőröstetétlenen már hatodik alkalommal rendeztek kistérségi gyermeknapot május utolsó szombatján, ahová szeretettel várták a környék gyermekeit. Az időjárás is sokáig kegyes volt a szervezőkhöz, de egy felhőszakadás délután három környékén megtréfálta a vidáman és önfeledten szórakozó gyerekeket és szüleiket. Pásztor Imre polgármester lapunknak adott interjújában elmondta, hogy összesen kétezer karszalagot osztottak szét előzetesen.

Közélet:
Gyermek   
 10 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.17. 10:10:51

Programok:
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.09. 08:08:32

Kőröstetétlenen pár éve még a helyi általános iskola megmaradásáért küzdöttek. Mára azonban nagyot változott a világ. A polgármester, Pásztor Imre ugyanis merész lépésre szánta el magát és felajánlotta intézményüket működtetésre a Református Egyháznak. Arany Zsolt, a Ceglédi Református Általános Iskola igazgatója meglehetősen bevállalós típus, ezt példázza, hogy erre a felkérésre nem mondott nemet. Igaz, erősen gondolkodott rajta. Ma a helyett, hogy az állami szűkös normatívát felesben önkormányzat pénzből kellene kiegészíteni vagy meg kellene szüntetni a kis település általános iskoláját, szépen gyarapodnak. Nem csupán létszámban nincs már hiány, de minden eszközük is rendelkezésre áll a közelmúltban szépen felújított iskolában, mely a Ceglédi Református Általános Iskola tagintézményeként működik. Sikersztori. Mondhatnánk, és tényleg az is.

Oktatás:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.05. 13:57:20

A mai napon felkerestem hivatalában Pásztor Imrét, Kőröstetétlen község polgármesterét, aki büszkén mutatja be Olvasóinknak Kőröstetétlen új szolgálati gépkocsiját, melyet ő használ. A Nissan Navarrát már Abonyban is megcsodálhattam a COOP parkolójában. Meglátván sejtettem, hogy csakis az övé lehet…. Címerek: Magyarország ( nem is akárhogyan ) és persze a településé. Mint megtudtam, a helyi önkormányzat önerőből vásárolta a gépkocsit, erre elkülönítették a fedezetet a költségvetésben. Összesen 3,7 millió forint plusz ÁFA volt az ára. Pásztor, termetét tekintve nagy ember, nagy kocsit kapott és stílszerűen a Nagy Magyarországot reklámozza Kőröstetétlen mellett. Egyedül Kőröstetétlen kicsi település, mégis nagy: fejlődik szépen, ahogyan kell, beelőzve a környező nagyokat. Hogy mi is lett a régi autóval, a Lada Nivával? Megkapta a helyi polgárőrség használatra.

 

LŐVE

Külvilág:
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.21. 15:30:45

 

Mint arról lapun k már beszámolt Önöknek, a Ceglédi Református Általános Iskola kőröstetétleni tagintézménye szeretettel fogad diákokat a környező településekről is. Sőt, az átjárást ingyenes iskolabusszal oldják meg, mely majdnem kapuig viszi a gyerekeket. Sokan nem tudják, de óvodába is lehet jelentkezni a szomszédos településre is. Ugyanúgy viszik a kicsiket az iskolabusszal, háztól házig, végig pedagógus felügyelet mellett. Az ottani ovit a közelmúltban teljes mértékben felújították, eszközellátottsága remek.

Oktatás:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.09. 12:07:38

Mondta el lapunknak Pásztor Imre, Kőröstetétlen polgármestere azzal kapcsoltban, hogy a kormány szeretné a kistelepülések önkormányzatait felszámolni és járásokat hozna létre ismét.  

Külvilág:
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.26. 22:15:41

A képen az előző ciklus abonyi képviselő testületének aktív tagja, az Oktatási- Kultúrális és Sport Bizottság korábbi elnöke látható. Bánné Hornyik Máriát új szerepben fotóztam le. Mint a képünk is bizonyítja, Marikából ördög lett. Igaz, nem ez az új szerepe, csak a farsangi móka kedvéért vette fel szarvait. A Ceglédi Református Általános Iskola kőröstetétleni tagintézményének vezetőjeként dolgozik. Lapunk szerkesztői és olvasói nevében kívánunk Marikának további jó munkát! LŐVE

Különvélemény:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok