Mi Abonyunk - Kőröstetétlen tanyát fejleszt, és még sok minden mást
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.11.17. 15:22

Az országos híradásokban szerepel az a lista, mely tartalmazza, hogy az idei évben kik voltak azon szerencsés nyertesek, akik támogatást kapnak a tanyafejlesztésekre. Köztük van Kőröstetétlen község önkormányzata is, a jó hírrel kapcsolatban a település polgármesterét, Pásztor Imrét kerestem meg, aki elmondta, hogy nagy örömükre sikeresek voltak ismét egy pályázaton és összesen ” tanyai termékek piacra jutásának elősegítése „ jogcímen 32 532 603 Ft-ot nyertek el.

Megtudtam, hogy ez egy úgynevezett „ kis vágópontra „ elnyert támogatás, a LEADER programhoz kapcsolódik. Ez utóbbi pályázaton Kőröstetétlen helyi piac fejlesztésére nyújtott be pályázatot. Ezt az irányító hatóság már befogadta, a pályázott összeg 45 millió forint. A nagyobb pályázathoz illeszkedik, annak szerves része a most elnyert pénzeszköz, de a LEADER eredményhirdetését megelőzte a tanyafejlesztésé.

„ Egy kis húsipari létesítményt szeretnénk kialakítani, a vágópont mellett hűtővel és füstölővel, annak érdekében, hogy a zugvágások számát minimalizáljuk. Ide hozhatja a lakosság a feldolgozni való állatokat. Az alapötletet a Böllérverseny adta, a helyszín is a városközpontban, a böllérek versengésének helyszínén lesz, mely létesítmények ilyenkor is remekül használhatók lesznek. Ez egy technológiai hely lesz, benne vizesblokk résszel is. „- mondta el lapunknak Pásztor Imre polgármester

Folyik a közmunka program is a faluban

A kis, mintegy 900 lelkes község méretéhez képest jelentős közmunka programot folytat, ami azt jelenti, hogy sikerült 29 fő foglalkoztatását ily módon megoldaniuk. Jelenleg a dolgozók az árkokat takarítják, hogy felkészülten várja a település a csapadékos időjárást. Nem csak a belterületen, hanem a külterületi részeken is elvégzik ezen munkálatokat. „ Nálunk, aki él és mozog mindenki dolgozik, a cél, hogy ne legyen munkanélküliség a településen. „- mondja a polgármester

Fűtésrendszer és vízprojekt folyamatban

Kőröstetétlen energiatakarékos fűtési rendszerre is nyert el pályázatos forrást, a projekt kivitelezése jelenleg folyamatban van. „ Várjuk az építési engedélyeket, menet közben módosítanunk kellett a projekten, mert nem egy faaprítékkal üzemelő kazánt, hanem kettőt állítunk be. Így a kiszolgáló épületet is át kellett tervezni, jövő hónap júniusáig meghosszabbítottuk a program kifutási idejét, melyet az irányító hatóság már engedélyezett számunkra. Szintén folyamatban van az ivóvízrendszer korszerűsítése, a környező településekkel ellentétben nem szerepel benne nálunk csőcsere. Nálunk jó a rendszer, 1980 körüliek, 30 évesek, ezek már nem eternit, hanem műanyag csövek. Évente két csőtörés fordul elő, de ezek sem a nagy rendszerben, a fővezetéknél, hanem a lakásbekötéseknél. Így mi tisztítóműre pályáztunk, a vízmű területén létesül mindez. „

Lőrinczy Veronika
 

Közélet:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok