Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Adó"
Első<< Előző1234567Következő >>

veroniq - 2011.11.28. 10:35

Abonyban örülhetnek a kézilabdások és a focisták! Az új sporttörvény szerint ugyanis az őket támogató vállalkozások nagyobb adókedvezményt kapnak. - 2011. június 27-én elfogadta az Országgyűlés a látvány-csapatsport támogatás új szabályait. (Magyar Közlöny 74.) A törvényalkotók egy új kedvező lehetőség bevezetésével próbálják ösztönözni a gazdálkodókat a látvány-csapatsport kategóriájába tartozó - úgy mint, kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, vízilabda, jégkorong - sportágak támogatására.

Sport:
Adó   
 0 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.11.23. 09:47

A jövő évi adócsomag legnagyobb vesztese az lesz, aki autót vesz, de a bérét a cége nem tudja megemelni, mert a boltban az áfaemelés és a chipsadó miatt többet kell fizetnie sok mindenért, ráadásul az autóátírásért is mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, miközben a kötelező biztosításának díját 30 százalékkal fejeli meg az új, baleseti adó.

Politika:
Adó   
ÁFA   
 0 Hozzászólás    
27

veroniq - 2011.09.16. 23:34

 Végső stádium: 27 lesz az ÁFA

Agónia… A MAGYAR gazdaság és társadalom agóniája következik, hiszen a legújabb kormányzati tervek szerint az ÁFA nem mérséklődik, hanem nő, 25-ről 27 %-ra. Rendelkezem némi közgazdasági elővégzettséggel és tudom, hogy ez nem 2%-os inflációt, hanem annál jóval nagyobbat indukál majd….

Íme, az országos sajtó minderről:

“27 százalékra emelik az általános áfakulcsot, megszűnik az adójóváírás és a félszuperbruttó, a munkavállalói egészségbiztosítási járulék egy százalékkal emelkedik – jelentette be a 2012-es költségvetés sarokszámait ismertetve Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter szerint 1,5 százalékos lehet a hazai növekedés, a kormány korábban 3 százalék feletti bővülést várt. A lépések egyértelműen adóemelést jelentenek, melyek közül az áfa emelése és az adójóváírás megszüntetése a legszegényebbeknek jelenti a legnagyobb terhet. Matolcsy szerint viszont ez nem megszorítás.”

Gazdaság:
Abony   
ÁFA   
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.07. 17:43

 Matolcsy György levélben kérte Algirdas Šemeta adóügyi biztost, hogy az Európai Bizottság mihamarabb tegyen javaslatot a luxuscikkek forgalmi adójának normál kulcsúnál magasabb adóztatására. Mint írta, a magyar kormány fontolóra venné egy, a hatályos adókulcsnál magasabb, 35 százalékos áfa-kulcs bevezetésének lehetőségét bizonyos termékek esetében, ha erre a Tanács közös hozzáadottértékadó-rendszerről szóló irányelvében foglaltak lehetőséget adnának.  A nemzetgazdasági miniszter meggyőződése szerint az ECOFIN Tanács kedvezően fogadná az Európai Bizottság javaslatát, mert a tagállamok többsége nehéz költségvetési konszolidációval néz szembe, és az államháztartási hiány, illetve az államadósság megfelelő keretek között tartása az egyik legfontosabb feladata és felelőssége a kormányoknak, írja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Gazdaság:
Abony   
Kormány   
Adó   
 0 Hozzászólás    

tyb - 2011.08.11. 21:05

Nyehehe:
Adó   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.17. 22:49:00

 Magánszemélyként, ha évente 5 millió forintot nem haladja meg az eladási ár, akkor az adóhivatal nem szabhatna ki adót, áfát, egészségügyi hozzájárulást?


Évi 5 millió forintig nem minősítheti üzletszerűnek az ingó értékesítést az adóhatóság. Természetesen az ingó értékesítést be kell vallani, tehát személyi jövedelemadót fizetni kell. Eddig sokan úgy gondolták, hogy egyáltalán nem kell adózni. Adózni kell, s mivel a varerán jellemzően használt ingóságokat adnak el, aminek a beszerzési ára nem meghatározható, ilyenkor a bevétel 25 százaléka a jövedelem. Ezután kell fizetni 16 százalék szja-t. Évi 800 ezer forint bevételig (200 ezer forint jövedelem) az adót nem kell megfizetni.

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.11. 22:08:28

63

Citrom-díj:
Adó   
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.19. 19:19:13

Ez nem a nap vicce lesz, de mégsem lehet az adónk 1%-át parlagfű irtásra felajánlani..... 

 

Tévesen szerepel az szja-bevallás nyomtatott kitöltési útmutatójában, hogy parlagfű-mentesítésre is fel lehet ajánlani az adó egy százalékát. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal arra figyelmeztet, hogy senki ne ajánlja fel erre a célra az egy százalékát.


Hibásan szerepel a 1053 számú személyi jövedelemadó-bevalláshoz mellékelt nyomtatott kitöltési útmutatóban, hogy parlagfű-mentesítésre is fel lehet ajánlani az adó egy százalékát - figyelmeztetett szombaton közleményben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A hivatal azt kéri az adózóktól, hogy ne ajánlják fel erre a célra az egy százalékokat, mert nem lesz érvényes.

Közélet:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.28. 14:53:50

 

 Az adóhatóság az idén is mindent vizsgál, amit eddig, emellett számos új feladatot is kaptak a revizorok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idei ellenőrzési irányelvei szerint.

 

Vagyonosodási vizsgálatból az eddiginél kevesebbet - 800-1.000 darabot - terveznek, s csak akkor kerül rá sor, ha egyéb vizsgálat során felmerül az indokoltsága.
 
Varga Árpád, a NAV elnökhelyettese pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az idén új feladat lesz a transzferárak ellenőrzése a kis- és középvállalkozásoknál, a reklámköltségek elszámolásának ellenőrzése a társaságoknál, a különadó ellenőrzése a magánszemélyeknél, a fordított adózás szabályainak vizsgálata az üvegházhatású gáz kvótakereskedelmében és a játékadó fokozott ellenőrzése. 
 
A tevékenységeket tekintve az idén is elsősorban a szolgáltató szektort, ezen belül is elsősorban a nagykereskedelmet jelölték ki ellenőrzésre. Emellett fokozottan figyelemmel kíséri az adóhatóság, többek között, az őrző-védő szolgáltatókat, illetve a vagyonkezelői, tanácsadói szolgáltatást nyújtókat, építmény üzemeltetőket. Az építőipar, az élelmiszergyártás, a húsfeldolgozás és tartósítás mellett az erdőgazdálkodás és fakitermelés is fókuszba került. 
 
Az ellenőrzéseket megalapozó kockázatkezelés, kiválasztás során az adózói életút különböző szakaszaihoz (alakulás, működés, átalakulás, megszűnés) köthető kockázati tényezőkre, másrészt a kockázatos adózói kapcsolatokra összpontosítanak. 
Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.22. 10:03:38

Újlengyelben nyomulnak, sőt céget alapítottak arra, hogy a 0%-os Helyi Iparűzési Adót választó cégeket legálisan vonzzák a településre. Ezzel kapcsolatban kaptam egy levelet, hogy menjek át én is oda adózni. Köszi, én nem megyek! Ennek ellenére érdekes a cikk. Lehet, hogy reklám, de felteszem, mindenki okulására, hogy bizonyítsam, az emberi leleményesség nem ismer határokat. Nos, valószínű, hogy mindez a nagyobb cégeknek éri meg, tekintettel arra, hogy havonta 9.800 Ft + ÁFA a díja annak, ha valaki szeretne Újlengyelben a cikkben szereplő cégen keresztül jelen lenni a településen és nagy nullát adózni!

Íme a cikk erről... 

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok