Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7483, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Adó"
<< Előző1234567Következő >>

veroniq - 2012.01.19. 12:44

Az eddigiekben a gazdasági társaságok ügyvezetői megúszhatták akár 40 ezer forint alatt is az állami adóhatóság felé történő járulék befizetséüket. Az idei évben ezt 65 ezer alatt nem tudják átvészelni. A módosítás szerint a nyugdíjjárulékot legalább 93.000 forint minimálbér után kell megfizetni, a többi befizetési kötelem ennek másfélszerese után keletkezik. Ez sajnos a gyakorlatban sok egyszeméyles kis Kft vesztét okozhatja. Íme a NAV közleménye erről:

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.01.16. 12:31

A hónap végéig kb. egymillió embernek hozza ki a posta a “söralátét” néven elhíresült adóbevallási formanyomtatványt, ami csupán egy darab A/4-es lapból áll. Aki igényli, az letöltheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról is. Viszont kormányzati ígéret marad a söralátétnyi adóbevallás, vért izzadnak az adózók, mire kitöltik az adóhatóság által elkészített adónyilatkozatot. 

Gazdaság:
Adó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.27. 10:41

A hitelek végtörlesztőinek mindenre fel kell készülniük, hiszen igazolniuk kell, hogy miből tudják visszafizetni a pénzt. Véleményem szerint ez mélységesen felháborító. Sőt, talán azzal is szembe kell nézni, hogy a NAV vizsgálni kezd. Most itt van egy összeállítás arról, hogy mire kell figyelni egy NAV kutakodás alkalmával. Az adóhatóság apró trükköket alkalmaz a vagyonvizsgálatoknál. Aki figyelmetlen, könnyen csapdába nyilatkozhatja magát. 

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.19. 12:36

Egy éven belül közel 1500 cég váltott legalább kétszer székhelyet, aminek oka valószínűsíthetően a hitelezők vagy az adóhatóság elöli menekülés lehet. 2011-ben senki nem találja a helyét, legalábbis a cégek esetében - állapította meg a Bisnode csoporthoz tartozó PartnerControll.hu elemzése. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szorgalmasan ellenőrzi azokat a cégeket, amelyek székhelyüket az ország különböző területéről Budapestre, illetve Pest megyébe helyezték vagy helyezik át. 

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

tyb - 2011.12.17. 21:43

Azt hiszem, hogy nem csak nálam verte ki a biztosítékot, hogy 2012. január 1-től 27 %-ra emeli az Orbán-kabinet vezérelte országgyűlés, az általános forgalmi adó mértékét. Orbán Viktor miniszterelnök - több kormánypárti belső egyeztetés során - azzal érvelt, hogy ezt az adófajtát nem lehet elkerülni, "bemész a boltba, és megfizeted". Talán ez egy kicsit erős volt...

Politika:
ÁFA   
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.13. 10:46

Az adóhatóság folyamatosan – heti frissítéssel – közzéteszi az adóvégrehajtás alá vont cégek névsorát. A 2001 óta publikált listán az idén minden korábbit felülmúló számban sorakoznak a nevek. A feketelista.hu portál összesítése szerint 207 958 céggel szemben folyt bármikor is adóvégrehajtás. A végrehajtások számának jelentős növekedése az adóhatóságok erélyesebb fellépése mellett abból is fakad, hogy figyelmük egyre több kis összegű tartozásra is kiterjed.

Gazdaság:
Adó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.12. 15:42

A cégek háromnegyede egyáltalán nem kívánja emelni jövőre a dolgozók fizetését - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből. A kutatás annak ellenére sokat sejtet a vállalkozások pesszimista hangulatáról, hogy a felmérés még azelőtt készült, hogy konkrétumokat lehetett volna tudni az adójóváírás eltörlése miatti keresetcsökkenés kompenzációját szolgáló elképzelésekről. 

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.04. 18:32

A NAV munkatársai a kormányhivatalok szakembereivel közösen a korábbi tapasztalatok alapján is "fertőzöttnek" ítélt helyszíneken fognak ellenőrzéseket végezni, így elsősorban a karácsonyi ünnepekhez kötődő ideiglenes árusítóhelyeken, kirakodóvásárokon, piacokon, vásárcsarnokokban, vásárterekben, közterületeken (például autóbusz- és vasútállomásokon), illetve egyéb vendéglátó-ipari egységeknél.

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.02. 12:27

Idén már 10 hónap alatt annyi felszámolás volt, mint tavaly, de a végelszámolások és a cégalapítások száma is jelentősen megugrott - emelte ki Somogyi. A FOE elnöke szerint a 2009-es csődtörvény módosításai nem érték el a célt - ezt mutatják az előbbi számok is. A csődeljárásokat teljesen újraszabályozták, a törvénymódosítással a csődeljárást vonzóvá szerették volna tenni, a felszámolásokkal szemben. 

Gazdaság:
Adó   
 16 Hozzászólás    

veroniq - 2011.11.28. 10:35

Abonyban örülhetnek a kézilabdások és a focisták! Az új sporttörvény szerint ugyanis az őket támogató vállalkozások nagyobb adókedvezményt kapnak. - 2011. június 27-én elfogadta az Országgyűlés a látvány-csapatsport támogatás új szabályait. (Magyar Közlöny 74.) A törvényalkotók egy új kedvező lehetőség bevezetésével próbálják ösztönözni a gazdálkodókat a látvány-csapatsport kategóriájába tartozó - úgy mint, kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, vízilabda, jégkorong - sportágak támogatására.

Sport:
Adó   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok