Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7501, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Adó"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.03.14. 09:27

A korábbiaknál jóval "izzasztóbb" vagyongyarapodási vizsgálatokra számíthatunk az idén, mivel a jogszabályváltozások leszűkítik a védekezési lehetőségeket és jelentősen megkönnyítik az adórevizorok dolgát - hívja fel a figyelmet RSM DTM Hungary Zrt. A magánszemélyek banki adatai például ugyanolyan könnyen és gyorsan elérhetők lesznek az adóhatóság számára, mint az ingatlan- és gépjármű-nyilvántartás adatai.

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.23. 11:38

A március közepén esedékes kormányülésre terjeszti be a Vidékfejlesztési Minisztérium az áfa-csökkentési javaslatát és indítványát - értesült a Magyar Hírlap. A Magyar Nemzet szintén arról ír, hogy a kormány előreláthatóan az idén mégis csökkentheti némely alapvető élelmiszer általános forgalmi adóját. A Magyar Hírlap szombati cikke szerint a teher kulcsának a mérséklését több termékre is kiterjesztené a tárca, de a javaslat nem tartalmazza az élelmiszerek, agrártermékek egységes áfa-csökkentését. "Nagyon fontos kormányzati lépés lenne az általános forgalmi adó csökkentése.

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.10.02. 10:24

(MTI) - A kormány újabb, mintegy háromszáz paragrafusból álló adócsomagot készít - derül ki az origo.hu birtokába jutott előterjesztés-tervezetből. A javaslat a portál szerint javarészt az emberek és a vállalkozások életét megkönnyítő lépéseket tartalmaz, de egy-két apróbb tehernövelést is.  Az origo.hu értesülése szerint a mintegy háromszáz paragrafusból álló adócsomagon már csak kisebb simításokat végeznek, és a törvényjavaslat még a héten vagy a jövő héten az Országgyűlés elé kerülhet.

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

matek - 2012.08.30. 03:49

Dr. Balogh Pál jegyző közleménye: Tisztelt Adózók! Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 55/B. §-a szerint: „Az önkormányzati adóhatóság helyi adó és gépjárműadó vonatkozásában a tízezer – magányszemélyek esetében az ezer – forintot elérő adótarozással rendelkező adózó nevét, címét és az adótartozás összegét az esedékességet követő 10. nap 0 órától a helyben szokásos módon közzéteheti.” 

Közélet:
Adó   
 12 Hozzászólás    

matek - 2012.08.29. 13:31

Kellemetlen meglepetés is érheti azokat, akik úgy döntenek, hogy más országban kezdenek új életet és nem jelentkeznek ki itthoni lakóhelyükről, de akár azokat a szülőket is, akiknek gyermekük külföldön folytatja tanulmányait nappali tagozatos diákként. Hiába élnek ugyanis életvitelszerűen külföldön és adóznak az adott országban, amennyiben Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkeznek, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük. Ha ezt elmulasztják, akár több évre visszamenőlegesen több százezer forintos követelésről is kaphatnak értesítést az adóhivataltól.  

 

Aki érintett mindenképpen olvassa tovább a cikket, a címsorra kattintva!

Közélet:
Adó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2012.08.16. 12:16

A cikket a KLB könyvelőiroda támogatja! Az adóhatóságnál nem szokás jogszabálysértő határozatot hozni, de sajnos előfordul. Az ügyfelet nem is azok az esetek érintik meg, amelyeknek a hivatali belső csűrés-csavarás okán nyilvánul másodfokon a határozat jogszabálysértőnek, hanem amikor a revizor a „nem fogadom el”, „nem bizonyította kellően” formulák alkalmazásával csupán véleményszerű okokból állapít meg adóhiányt és brutális.....

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.05.22. 22:22

Megváltozott az adószámkiadás és -felfüggesztés rendszere - Ez évtől az adóhatóságnál az adószám kiadását megelőzően a céget alapítók szűrővizsgálaton esnek át. Ezzel igyekeznek kizárni az üzleti életből azokat a „céglovagokat”, akik kizárólag pénzcsapolás céljából alapítanak cégeket. Az év első négy hónapjában 14 757 társaság esett át az ellenőrzésen, és 440 fiktív cég akadt fenn a rostán, számukra a hatóság megtagadta az adószám kiadását – tájékoztat a feketelista.hu portál.

Gazdaság:
Adó   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2012.05.03. 14:19

Igen, a Hollóházi Porcelán is köztük van.... - Másfélezer cég - köztük a pécsi gyárbezárása miatt is elhíresült Elcoteq és a Malév -, valamint 3,6 ezer magánszemély szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) friss listáján, mely a száz-, illetve tízmillió forint feletti tartozással rendelkezőket gyűjti. Összesen alsó hangon mintegy 150 milliárd forintról van szó, ami ha egycsapásra befolyna, épp megúsznánk a Széll Kálmán 2.0 megszorításait.

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.05.03. 14:03

Beküldő: Olvasónk- Járdaadó? Szingliadó? Kerékpárút- matrica? Minden jöhet! Ha Önöknek is vannak ötleteik, kérem osszák meg azokat velünk! Hogyan tudnánk kihúzni kormányunkat a csávából? Íme, a cikk: A sárga csekkek és az átutalások megadóztatásának felvetése után, az Origo információi szerint a kormány a mobil- és internethasználatért is pluszpénzt szedne be. A hvg.hu Matolcsy György és Orbán Viktor tanácsadójaként további olyan adókat szedett össze, amik könnyen kivethetők, ellenőrizhetők és sok milliárd forinttal növelik a költségvetést.

Nyehehe:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.05.02. 11:25

Fix összegű adó a mobilhálózat használata után? Luxusadó a mobilkészülékekre? Netán adófizetés a SIM-kártyák regisztrálásakor? Vagy "csak" extra sarc a telefonálás és az SMS-küldés után? A politikusok a világ több országában igencsak leleményesek, amikor a telekommunikációs szolgáltatások megadóztatásáról van szó. A szektor népszerű célpont, hiszen a fejlett országokban gyakorlatilag a teljes lakosság használ mobil- vagy vezetékes telefont, de már a fejlődő országokban is népes az előfizetői tábor, így széles az adóalap, a sok kicsi sokra megy elv alapján kis befizetésekből jelentős költségvetési bevétel keletkezik.

Gazdaság:
Adó   
Telefon   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok