Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7514, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Adó"
Első<< Előző1234567

admin - 2010.12.14. 13:11:31

Az adórendszer kormány által megindított átalakítása nem váltja majd be a hozzá fűzött reményeket. Az adófizetés ösztönzése érdekében a hatóság látványos akciókat indíthat, ám ezek eredménytelensége előre borítékolható - vélik a szakértők.

 

A személyi jövedelemadó mértékének csökkentése és lineárissá tétele, valamint a családi adókedvezmények kiterjesztése a lakossági adóterheket enyhíti ugyan, ám az adórendszer részleges átalakításától remélt változások várhatóan elmaradnak - állították egybehangzóan a Menedzserpraxis Kft. által szervezett adókerekasztal résztvevői. A jövedelemadó egykulcsossá tétele elvben ösztönzi az adófizetést, hiszen növeli a rendszer átláthatóságát. Pitti Zoltán, az APEH volt elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára és Vadász Iván adószakértő, az Adókamara alelnöke szerint azonban az szja egyszerűsítésétől várt fehérítő hatást ellensúlyozzák az újonnan kivetett szektorális különadók okozta rendszerszintű torzulások.

 

Önt hogyan érinti az adórendszer változása?
   

 

 

  Jobban járok
  Nem tudom még
  Rosszabbul járok
  Nem változik semmi
  Változik az adórendszer?
   
Eredmény
Gazdaság:
Adó   
FIDESZ   
 4 Hozzászólás    

Hunter - 2010.12.09. 14:29:32

Ön szerint merre tart ma Magyarország?
   
  Lassan lefelé a lejtőn
  Zuhanunk a szakadékba
  Szépen lassan egyre feljebb
  Gyorsan emelkedünk
  Előre a lenini úton!
  Egy helyben toporgunk
  Gőzöm sincs
   
Eredmény
Közélet:
Adó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.07. 11:26:27

Majdnem 10 millió forintba, azaz egészen pontosan 9.964.575 forintba került volna Abonynak, ha a polgármesteri javaslat szerint három fővel megemelik a polgármesteri hivatal állományi létszámát. Ebből kettő felsőfokú végzettségű köztisztviselő és egy középfokú végzettségű ügykezelő állt volna munkába. A képviselő testület november 25-én még egy másik napirendi pont kapcsán döntött arról, hogy létszámstop lesz, így okafogyottá vált a téma tárgyalása, levették azt még napirendről is. Maga a FIDESZ kormányzat is támogatja a létszámcsökkentést a közszférában, normatív eszközeivel.

Közélet:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.30. 13:32:09

Mennyiért űzhetjük az ipart?

 

Abony város képviselő testülete előző rendes ülésén döntött a helyi iparűzési adó mértékéről is, mely az adóalap 1,9%-a marad jövőre is. A felső határ 2%. Ez az úgynevezett HIPA. Ez az önkormányzat saját bevétele. Abony köztudottan nem büszkélkedhet kimagasló bevételekkel, 2010.-re 145.393.000 Ft-ot írtak elő az adózóknak, melyből a harmadik negyedév végéig összesen 122.892.851 forint folyt be az önkormányzati kasszába.

 

A vásározóknak napi 1.000 forintot kell fizetniük, míg az építőipari illetve természeti erőforrás feltárási tevékenység végzése után naponként legfeljebb 5.000 forintot.

 

MiAhír

 

Újlengyelben például 0 %-os a HIPA mértéke. Íme erről egy érdekes írás:

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.24. 17:23:45

Változik a helyi iparűzési adóról szóló törvény és az egyik jelentős változás nem más, mint, hogy jövőre a helyi iparűzési adót (hipa) a távközlési cégek az ügyfelek számlázási címe szerinti önkormányzatoknál kötelesek leróni. Vagyis Abony kapja a lakosai után járó bevétel miatt képződő helyi adót.


Az adómegosztás arányát az határozza meg, hogy a fogyasztók számlázási címe alapján az adott településre jutó nettó árbevétel mekkora arányt képvisel a szolgáltató összes, számviteli törvény szerinti nettó árbevételében. Ez egyben azt is jelenti, hogy nemcsak az előfizetők területi megoszlása számít, hanem az is, ki milyen mértékben veszi igénybe a távközlési szolgáltatásokat. Az adócsomaghoz kapcsolódó kormánypárti módosító javaslatok egyike egyébként az ügyfelek számlázási címe helyett az adó-vevő állomások elhelyezkedése szerint osztotta volna meg az adókötelezettséget, ám annak felét mindenképpen a vállalkozás székhelyén tartotta volna. Végül azonban ez a módosítás kikerült a végleges szabályozásból.

Gazdaság:
Adó   
 5 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok