Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Adó"
Első<< Előző1234567

admin - 2010.12.14. 17:20:17

Vigyázzanak magukra, legyenek mindenben nagyon szabályosak, hiszen az APEH év végi ellenőrző akciót tart. Ha megbuknak, akkor akár a teljes év végi hasznot is kifizethetik bírságként az árusok! Íme a hivatalos közlemény:

Az APEH is készül az ünnepekre
Az állami adóhatóság a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is központi akciókat tart decemberben, a karácsonyi és szilveszteri ünnepek környékén.
Az APEH Közép-magyarországi Regionális Főigazgatóság fővárosi és megyei igazgatóságainak adóellenőrei a társhatóságokkal  együtt végeznek ellenőrzéseket az év végén...

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

admin - 2010.12.14. 13:11:31

Az adórendszer kormány által megindított átalakítása nem váltja majd be a hozzá fűzött reményeket. Az adófizetés ösztönzése érdekében a hatóság látványos akciókat indíthat, ám ezek eredménytelensége előre borítékolható - vélik a szakértők.

 

A személyi jövedelemadó mértékének csökkentése és lineárissá tétele, valamint a családi adókedvezmények kiterjesztése a lakossági adóterheket enyhíti ugyan, ám az adórendszer részleges átalakításától remélt változások várhatóan elmaradnak - állították egybehangzóan a Menedzserpraxis Kft. által szervezett adókerekasztal résztvevői. A jövedelemadó egykulcsossá tétele elvben ösztönzi az adófizetést, hiszen növeli a rendszer átláthatóságát. Pitti Zoltán, az APEH volt elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára és Vadász Iván adószakértő, az Adókamara alelnöke szerint azonban az szja egyszerűsítésétől várt fehérítő hatást ellensúlyozzák az újonnan kivetett szektorális különadók okozta rendszerszintű torzulások.

 

Önt hogyan érinti az adórendszer változása?
   

 

 

  Jobban járok
  Nem tudom még
  Rosszabbul járok
  Nem változik semmi
  Változik az adórendszer?
   
Eredmény
Gazdaság:
Adó   
FIDESZ   
 4 Hozzászólás    

Hunter - 2010.12.09. 14:29:32

Ön szerint merre tart ma Magyarország?
   
  Lassan lefelé a lejtőn
  Zuhanunk a szakadékba
  Szépen lassan egyre feljebb
  Gyorsan emelkedünk
  Előre a lenini úton!
  Egy helyben toporgunk
  Gőzöm sincs
   
Eredmény
Közélet:
Adó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.07. 11:26:27

Majdnem 10 millió forintba, azaz egészen pontosan 9.964.575 forintba került volna Abonynak, ha a polgármesteri javaslat szerint három fővel megemelik a polgármesteri hivatal állományi létszámát. Ebből kettő felsőfokú végzettségű köztisztviselő és egy középfokú végzettségű ügykezelő állt volna munkába. A képviselő testület november 25-én még egy másik napirendi pont kapcsán döntött arról, hogy létszámstop lesz, így okafogyottá vált a téma tárgyalása, levették azt még napirendről is. Maga a FIDESZ kormányzat is támogatja a létszámcsökkentést a közszférában, normatív eszközeivel.

Közélet:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.30. 13:32:09

Mennyiért űzhetjük az ipart?

 

Abony város képviselő testülete előző rendes ülésén döntött a helyi iparűzési adó mértékéről is, mely az adóalap 1,9%-a marad jövőre is. A felső határ 2%. Ez az úgynevezett HIPA. Ez az önkormányzat saját bevétele. Abony köztudottan nem büszkélkedhet kimagasló bevételekkel, 2010.-re 145.393.000 Ft-ot írtak elő az adózóknak, melyből a harmadik negyedév végéig összesen 122.892.851 forint folyt be az önkormányzati kasszába.

 

A vásározóknak napi 1.000 forintot kell fizetniük, míg az építőipari illetve természeti erőforrás feltárási tevékenység végzése után naponként legfeljebb 5.000 forintot.

 

MiAhír

 

Újlengyelben például 0 %-os a HIPA mértéke. Íme erről egy érdekes írás:

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.24. 17:23:45

Változik a helyi iparűzési adóról szóló törvény és az egyik jelentős változás nem más, mint, hogy jövőre a helyi iparűzési adót (hipa) a távközlési cégek az ügyfelek számlázási címe szerinti önkormányzatoknál kötelesek leróni. Vagyis Abony kapja a lakosai után járó bevétel miatt képződő helyi adót.


Az adómegosztás arányát az határozza meg, hogy a fogyasztók számlázási címe alapján az adott településre jutó nettó árbevétel mekkora arányt képvisel a szolgáltató összes, számviteli törvény szerinti nettó árbevételében. Ez egyben azt is jelenti, hogy nemcsak az előfizetők területi megoszlása számít, hanem az is, ki milyen mértékben veszi igénybe a távközlési szolgáltatásokat. Az adócsomaghoz kapcsolódó kormánypárti módosító javaslatok egyike egyébként az ügyfelek számlázási címe helyett az adó-vevő állomások elhelyezkedése szerint osztotta volna meg az adókötelezettséget, ám annak felét mindenképpen a vállalkozás székhelyén tartotta volna. Végül azonban ez a módosítás kikerült a végleges szabályozásból.

Gazdaság:
Adó   
 5 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 5-ös választókerületben?
   
 Molnár Gábor József VFE 
 Mészáros László János Független 
 Vincze Antal Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok