Mi Abonyunk - 27
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.
27

veroniq - 2011.09.16. 23:34

 Végső stádium: 27 lesz az ÁFA

Agónia… A MAGYAR gazdaság és társadalom agóniája következik, hiszen a legújabb kormányzati tervek szerint az ÁFA nem mérséklődik, hanem nő, 25-ről 27 %-ra. Rendelkezem némi közgazdasági elővégzettséggel és tudom, hogy ez nem 2%-os inflációt, hanem annál jóval nagyobbat indukál majd….

Íme, az országos sajtó minderről:

“27 százalékra emelik az általános áfakulcsot, megszűnik az adójóváírás és a félszuperbruttó, a munkavállalói egészségbiztosítási járulék egy százalékkal emelkedik – jelentette be a 2012-es költségvetés sarokszámait ismertetve Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter szerint 1,5 százalékos lehet a hazai növekedés, a kormány korábban 3 százalék feletti bővülést várt. A lépések egyértelműen adóemelést jelentenek, melyek közül az áfa emelése és az adójóváírás megszüntetése a legszegényebbeknek jelenti a legnagyobb terhet. Matolcsy szerint viszont ez nem megszorítás.”

www.index.hu

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány biztos abban, hogy ki tudják védeni a költségvetést érintő kockázatokat.

A miniszter közölte: a kormány szeretne 2 százalékos gazdasági növekedést látni, ugyanakkor 1,5 százalékos növekedéssel számoltak a büdzsében a világgazdasági lassulás hatására. A miniszter újságírói kérdésre válaszolva elmondta: ha a várt 1,5 százaléknál is kisebb lenne a növekedés, akkor a kormány a három említett tartalékot használja fel.

Matolcsy György kiemelte, hogy tartják a 2,5 százalékos hiánycélt 2012-ben mivel a 2,8 százalék fölötti deficit automatikusan az államadósság növekedését jelentené.

/Az év végére 73, jövőre 72 százalékra csökken az államadósság a jelenlegi tervek szerint. A kormány magasabb, 4,2 százalékos inflációval számol a korábbi 3,4 százalék helyett. A kormány szerint lehetőség van a kamatfizetés csökkentésére, a jelenlegi 3,8 százalékról 3,6 százalékra csökken Magyarország GDP-arányos kamatfizetése.

fogyasztás 0,2 százalékkal növekszik a prognózis szerint, emellett 2011-ben 1 százalék közüli beruházási volumenbővüléssel kalkulál a kabinet, jövőre az arány a tervek szerint 3,2 százalékra emelkedik. A folyó fizetési mérleg többlete a jelenlegi 2-ről 3 százalék fölé emelkedik a kormány várakozása szerint. Emellett 1,5 százalékos foglalkoztatás-bővülést, 10-11 százalék közötti munkanélküliségi arányt prognosztizál a kabinet.

A kormány tartja magát a Széll Kálmán Tervhez, ez ugyanis az államadósság csökkentésének feltétele. A költségvetés szerint 750 milliárd forinttal javul az államháztartási egyenleg 2012-ben, szemben a Széll Kálmán Tervben megjelölt 550 milliárddal. Ebből 300 milliárd forint a kiadási oldalról, 445 milliárd pedig a bevételi oldalról származik. Az egészségügyi kassza talpra állításából és az adóelkerülés csökkentéséből 300 milliárd forintos bevételt vár a kormány.

 

Forrás és részletek: http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/matolcsy-25-rol-27-szazalekra-emelkedik-az-afa-358014

Gazdaság:
Abony   
ÁFA   
Adó   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok