Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8067, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1595159615971598159916001601Következő >>Utolsó

veroniq - 2010.11.21. 14:05:03

 

Fehér Endre is lemondott tiszteletdíjáról, aki az Abonyi Magyarok Szövetsége színeiben lett Abony város önkormányzatának külsős bizottsági tagja. Íme nyilatkozata:

Nyilatkozat
A tegnap délután átadtam a Városi Önkormányzat illetékesének a tiszteletdíj felajánlásáról szóló nyilatkozatomat. A választási kampány során képviselt álláspontunknak megfelelően jártam el. Akkor, mivel nem voltam jelölt, külön nem jeleztem, de számomra természetes, amit másoktól elvárok azt én is teljesítem.
Nem dolgom minősíteni azt a magatartást, hogy vannak akik úgy gondolják, nekik "jár" ez a fizetés. Ők a tiszteletdíjak emelésével "járultak" hozzá, hogy mi többet tehessünk félre, általunk hasznosnak gondolt dolgokra. Eddig is és a jövőben is igyekszem felkészülten és aktívan részt venni a rám bízott munkában. Ma harmincegy napirendi pontot tárgyalunk....

Fehér Endre

 

Forrás: Abonyi Magyarok Szövetségének honlapja

Politika:
MSZ   

veroniq - 2010.11.21. 13:55:57

Sörös László abonyi roma származású fiatalember megsegítésére ezen e héten pénteken nagyszabású rendezvényt tartottak a Gyulai iskola aulájában.

Közélet:
Baba   

veroniq - 2010.11.20. 17:51:15

Az önkormányzati közmeghallgatáson felszólalt egy idős úr és elmondta, hogy nagy bajban van, mert a Szelei út 8. alatt lévő háza vízben áll, mióta a szomszédban parkolókat építettek és megemelték a járdaszintet. „ A szomszédaim mintegy 40 cm-el megemelték a járdájuk szintjét és odafolyik a víz a házunkhoz. Ez nem volt így korábban, de most, amikor a nagy esőzések voltak, előfordult, hogy 20 cm-es víz állt a fal tövében. Beszéltünk róla, ezt már többször is jeleztem, de nem történt semmi.

 

Mondták nekem, hogy rendben, igazam van, elvezetik a vizet, de szeretném megkérdezni, hogy mikor? Hogy lehet egy ilyen parkolóra egyáltalán engedélyt kiadni? „ Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester tájékozottnak tűnt a tárgyban, mert azt mondta, hogy igen két kiemelt járda közé ékelődött be a bácsi háza. A polgármester azonban nem ígért azonnal segítséget. A mellettem ülő Gáspár Csaba, az ABOKOM ügyvezető igazgatója jól felírta a noteszébe a házszámot, és gondolom

Citrom-díj:
Belvíz   

veroniq - 2010.11.20. 17:39:13

Az előző közmeghallgatáson egy nyugdíjas pedagógus felállt és elmondta, hogy közérdekű bejelentést szeretne tenni. Hozzászólásában nemtetszésének adott hangot, mely szerint tűrhetetlen állapot, hogy a Somogyi iskola szomszédságában, az újságos pavilonban szexújságokat árusítanak. A törvény megfelelő passzusát és a jogszabály számát is bemondta a felszólaló.

 

„ … A kormányrendelet szerint nevelési és oktatási intézmény 200 méteres körzetében nem lehet szexuális terméket árusítani. Ezek az újságok lassan pornó jelleget is öltenek! Letakarva, pult alatt kellene ezeket tartani, nem pedig a kirakatba kitenni, hiszen ezeket közszemlére kitenni tilos! „- mondta a nyugdíjas pedagógus.

 

LŐVE

Közélet:
Pornó   

veroniq - 2010.11.20. 17:24:42

Hova dobjuk a fémet???

 

Kérdezte jogosan egy abonyi lakos a közmeghallhatáson. „ Mindenféle lehetőség van, a szelektív gyűjtésre: papír, műanyag, üveg, de hova dobjuk a fém dobozokat? Én már évek óta szelektíven gyűjtöm a szemetet, de ezt nem tudom. Mit csináljunk? Miért nincs fémhulladék? „

Erre a költői kérdésre a lakó nem kapott választ. Első sorban a konzervdobozokra gondolt. Kérem, ha Önnek van ötlete, hogy mit kezdjünk a fém hulladékunkkal, ha nem szeretnénk azt a háztartási szeméttel együtt a kukába dobni, akkor írják meg nekünk.

 

LŐVE

Közélet:

veroniq - 2010.11.20. 16:17:50

 

Gyorsforgalmi lesz a négyesből

Uniós pénzügyi források igénybevételével megkezdődtek a főút gyorsforgalmi úttá való kiépítésének előkészületei Abony és Fegyvernek között, részben új nyomvonalon — tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Megkezdődtek a 4. számú országos főút gyorsforgalmi úttá történő fejlesztésének előkészületei Abony és Fegyvernek között. Az érintett mintegy 36 kilométeres szakasz tervezése a beruházási program szerint az M8 autópályával alkotott csomópont után kezdődik, s teljesen új nyomvonalon halad egészen Törökszentmiklósig, ahol a várost északról megkerülő, korábban fél autópályaként kialakított útba csatlakozik, majd ismét új nyomvonalon vezet a szakasz határáig. Az út a tervek szerint keresztezi a Zagyvát és a Tiszát, ahol hidak fogják biztosítani az átvezetést.

Közélet:

veroniq - 2010.11.20. 13:22:16

 

Mondták el többen is az előző közmeghallgatáson. Ez Abony több részén is így van, de most egy igazán frekventált területen elhelyezkedő gyalogjáró érdekében szólaltak fel a lakók.

Citrom-díj:

veroniq - 2010.11.20. 12:27:32

„Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat

 gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre.”

(József Attila)

 

A Bihari János Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

szeretettel meghívja

Önt és Kedves családját

Karácsonyt váró

Adventi hangversenyére

2010. november 28-án (vasárnap) 17,00 órára

az

Önkormányzat dísztermébe.

Programok:
Zene   

veroniq - 2010.11.20. 11:39:32

 

Az aprajafalva

baba-mama klub

minden érdeklődőt szeretettel vár következőprogramjaira

 

 

2010. November 22. 16 óra

 

Dr. Homoki Ildikó

csecsemő-és gyermekgyógyász szakorvos, homeopata

 

Babafigyelőben- természetes, gyermekcentrikus nevelési útmutató”

 

2010. November 29. 16 óra

 

Leskó Anna 

Kriston intimtorna-tréner, testnevelő, edző

 

„Mit tehetünk testünk egészségéért”Rejtett izmaink titkai

 

Helyszín: Abony, Művelődési ház, Báthori út 2.

(előadásaink ingyenesen látogathatók) Bővebb információ: Telek Mónika

0630/2067-883

 

www.aprajafalvaklub.mindenkilapja.hu

Programok:
Baba   

veroniq - 2010.11.20. 10:39:37

Képek a jótékonysági estről ITT megtekinthetők! Fotó: LŐVE

 

Tegnap este a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola aulája megtelt azokkal, akik segíteni szeretnének bajbajutott társuknak. Volt, aki ingyenes fellépéssel, volt aki a belépőjegy megvásárlásával segített. Egy biztos, remek hangulatú esten színvonalas produkciókat láthatott a közönség. Mint arról már beszámoltunk, Sörös László súlyos betegségben, leukémiában szenved. Gyógyulásához drága gyógyszerekre és speciális vízre van szüksége. Donort is kell találni hamarosan csontvelő átültetésre. A roma származású fiatalember édesapja, András a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagja. De nem csupán ez a szervezet segített, hanem származástól függetlenül megmozdult Abony és az ország.

Közélet:
Első<< Előző1595159615971598159916001601Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok