Mi Abonyunk - Tehetetlenül szemléli Abony a belvízhelyzetet
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.12.28. 11:54:51

Tehetetlenek vagyunk?

 

Kedves idős Olvasónk személyesen jött el hozzám a tegnapi napon és a MiAbonyunk szerkesztőségét kereste. Megtalálta. Hozott nekem egy kézírással készült dokumentumot, melyben leírja, hogy Abonyban rosszul védekeznek a belvíz ellen. Véleménye markáns, de megoldási javaslatot is tesz arra, hogy hogyan is lehetne úrrá lenni az áldatlan állapotokon. Én nem vagyok vízügyi szakember, nem tudom, hogy a lehetséges alternatíva jó vagy rossz, de egy biztos, nagy a baj. Hátha ez a levél is az illetékeseknek ad ötletet arra, hogy hogyan lehetne megmenteni a lakosok házait. Olvasónk kérte a nyilvánosságot, most meg is kapja. Íme levele, teljes terjedelmében:

 

„ Sajnálatos, hogy Abony felelős emberei tehetetlenek a belvízzel kapcsolatban. Valószínű, hogy nem megfelelő emberek vannak a megfelelő helyeken. Először is sürgősen abba kellene hagyni a belvíz Piócásba való átemelését, amíg házak nem dőlnek össze! Forgassák inkább a vizet körbe körbe, hiszen partnak felfelé nem szokás vizet szivattyúzni! Abony ősidők óta Északról kapja a vizet a Tápió és a Zagyva által. ( első vízdűlő ) Meg kell nézni Abony őstörténetét. Én ős abonyi lakos vagyok, nem jött- ment, mint egyesek, mert akkor tudnák, hogy mi van Abonyban.

 

Mondom a vízelvezetés megoldását.

 

Azonnal el kell zárni a Krakkónál a zsilipet, egy nagy teljesítményű mobil szivattyút kell üzembe helyezni és nyomatni a vizet a Krakkóba, mehet, míg ki nem csordul. Később akár pályázatból is lehet rejtett aknába helyezni a szivattyút. A Jókai úton el kell vágni a Torony és a Gyarmati út vezetékét, ez egy 300-as, üzemen kívüli vezeték. Ezt nyomóvezetéknek kellene felhasználni a Szolnoki út és a Tesco között és rákötni a 300-as vezetékre, melyre nyomó vezetéket kötnek a vákuumház felől.

 

Itt el kellene helyezni egy nagyteljesítményű szivattyút. A Város lapos, Kelemen lapos és Vécsey út környékére folyik a Piócás összes vize a lejtés végett. Ezt a Jókai úti élő csatornába kellene átnyomatni. Ha nem győzi a Csiky lapos, akkor be kell kapcsolni a GAMESZ-nál az átemelőt. Ezzel a három szivattyúval Abony összes vizét- még a pincékből is – át lehet emelni a Krakkóba, csak nem kell tehetetlennek lenni! Az Abonyi Lajos út eternit vezetékét, ami csak ott pang a föld alatt, nyomóvezetéknek kellene felhasználni. A végére rá kellene kötni egy mobilszivattyút. A Piócásból kellene nyomatni a vizet a Hunyadi úti élő csatornába. Abony a Krakkó felé lejt nem pedig Északra! Sajnos elsüllyesztették Abonyt! „

 

LŐVE

Citrom-díj:
Belvíz   
 14 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Szakértők

télapu -

2011.01.03. 10:30:56

FANTASZTIKUS télapu - 2011.01.03. 10:23:13 A trio tv műsorán téma volt a kitelepítési terv,kiderült,hogy semmilyen terv nem létezik,de a polgármester asszony közölte tud olyan telefonszámot ami mögött van aki látott már ilyet.Szerintem rendkívül megnyugtató.
Beszarás skacok!

iparos -

2011.01.02. 22:31:43

Ma értem haza melóból..újságolják az utcánkban.. hogy szirénával szerelték fel az abonyi lajos út végén a piócást,mely tudjuk hogy hozzáértő vízügyi szakemberek méterekkel a tajaszint fölé duzzasztották azt. Amely bármikor kiönthet és menekülhetünk, ha meghalljuk a vészjelet. HA tud valaki pontos infót. Legyen szíves közzé tenni vagy hagyatkozzunk a szóbeszédekre. Ja amúgy itt is lehetne felelőst keresni a városvezetésbe akik évekkel ezelőtt eladták az önkormányzati telkeket ahol a szabad víz elfolyása volt biztosítva és építési engedélyt adtak azok beépítésére..Ha meglesz a felelős a jég és a hó olvadása előtt börtön helyett kapjon lapátot és kezdjen el sürgősen lapátolni. Ha lehet ne északra dombnak felfelé hanem DÉLre a jó irányba. Így talán még a Tisza sem fog vissza duzzasztani bennünket. Ladik lesz eladó március elsejétől??
Már...

mrsyton -

2011.01.02. 15:10:51

az Újvilági TSZ-nél is kiötött a tó........
Távol tőlem

télapu -

2010.12.29. 14:43:09

Remélem hogy aki ezt az egész belvíz kezelést,ill.irányítását végzi az érti,miért írom a következőket.ABONY nevezzük városnak nem a jó megoldások városa volt soha sem.Nem szeretnék senkit bántani,de ez van ha sógor, koma, jó barát, alapon működik a vezetése.Az elmúlt évek tapasztalatai azt engedik következtetni,hogy most befejezik vezetőink a város teljes tönkretételét.Bizonyára vannak olyanok akiknek ez jövedelmező volt,gratulálok.Ajánlom figyelmükbe Tiszabő és Csopak történetét az RTL CLUB műsorán.tisztelettel TÉLAPU
Ha már belvíz,

ellike51 -

2010.12.29. 10:26:23

az is megdöbbentő, amit a múlt héten a Mérgesen láttam. A Cigány-tó, gyermekkorom kedvenc téli korcsolyapályája, mint a szűken vett környék vízgyüjtője be van építve!!! Egyszerűen megdöbbentő, hogy erre az újkori városvezetés idején sor kerülhetett minden bizonnyal építési engedéllyel. Gyermekkoromban ez a tó csapadékos időkben és télen mindig tó volt, fölösleges vizét mindig az árok levezette. Télen korcsolyáztunk, olvadás idején vagy enyhébb időkben a jégből a nagyobbak tutajt faragtak és a tábla közepén lévő kis lyukba rakott karókkal mozgatták azokat. Nyárra legtőbbször elszívárgott belőle a víz és jókora "cserepek" maradtak a tó alján, amiből mi gyerekek félköralakú "erődöket" építettünk, és egymás ellen harcoltunk. Ez az elszivárgási lehetőség a tó beépítésével szerintem megszűnt és nem biztos, hogy előnyére vált a környék vízrajzi egyensúlyának. (nem tudok rá jobb kifejezést) Nem tudom ki, mikor és kitől vásárolta meg a Cigány-tavat és ki engedélyezte annak beépítését? És mi lesz, ha Ő is majd kárigénnyel áll elő? Ki és mit tud erről?
Katasztrófák!!

TATU -

2010.12.29. 10:13:31

Lesznek ár és belvizek,szárazság.Oly magas lessz egy véka búza ára,hogy az ember emberevővé válik.A nagyon nehéz körülmények között élő lakosságra hihetetlen szenvedések következnek,az éhezés az egyik legszörnyűbb.Nostradamus gondolatai:a katasztrófák természete,velejárója az emberi sorsnak,bár van lehetőségünk ezeket előre tudni,nincs jogunk kibújni ezen megpróbáltatások alol.Sajnos legtöbbszőr eltitkolják a velejáró következményeket és ez veszélybe hozza az emberiséget.Szerintem a katasztrófákat és a velejáró következményeket nem titkolni,hanem minden elkélpesztő segítséget és megoldást kell kérni.Gondolok az ingatlanokra a bajba jutottakra és a jövőbeli termésre.Nem szabad hagyni Nosztredámusz beteljesedését.Talán az önkormányzat jobban figyelhetne és ne üljön tétlenűl.
Az elgondolás jó lehet

ellike51 -

2010.12.29. 09:58:11

hiszen valóban a Krakkó csatorna felé lejt Abony. Hajdanában szinte az egész város laposai össze lehettek kötve, nyomokban sokfelé még ma is kivehetők. Egyik része lehetett a Nagymalomtól - Szelei út felé - Skultéti lapos - Cigány tó - Buzgány - Turjányos dűlő, a másik levezetése a GAMESZ felől - Füzesér dűlő és a Krakkó vezette a Kécskei úttal párhuzamosan a Perjébe. Szerintem is csak a Krakkó jöhet számításba, az általad felvázolt módon.
nem vagyok " mindenható "

veroniq -

2010.12.28. 22:04:16

De próbálok segíteni természetesen! Abony választott. Nem olyan régen. Ezt kaptátok. Ezt választottátok. Hol vannak a hangemberek??? Akik a képviselő testületi ülésen kiverik a balhét, hogy mi az, hogy a belvíz ezt meg azt csinálja. Aztán segítséget ígérnek. Filmet is forgatnak. Aztán minden marad a régiben. Remek politikai fogás hitegetni és felheccelni a védtelen embereket, akiknek lehet, hogy tavasszal már nem lesz hajlék a fejük felett. Nos, én megpróbálom a lehetetlent.... A nyilvánosság ereje sokat segíthet. Üdv és köszi a bizalmat: LŐVE
Segitsen valaki

én -

2010.12.28. 19:51:09

ennek az embernek aki meg akarja menteni Abonyt !!! ha valakit az zavar hogy a felújitott utak lesznek "áldozatok".....melyik az az út ami tökéletesen felujitott???? És azok az emberek akik egész életük gyümölcsét vesztik el a házuk összedőlésével,vagy éppen a részletekben tíz év alatt kifizetett autót...emberek ébredjen már fel valaki aki fölkelti az illetékeseket is!!!!!Vera SEGITS !!!!!!!!
Ma jártam odahaza.

Truckman -

2010.12.28. 18:58:35

Hát... a hátsókertemnek lőttek! Hatalmasat nőt a víz 5 hónap alatt. De én még nem panaszkodhatom, hisz csak a kertem fele van oda! Nem a házam, mint ott lent a Nyírfa úton lévőknek.:( A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
Abonyi Lajos út

Markó Ferenc -

2010.12.28. 18:25:50

Az Abonyi Lajos úti felhagyott vízvezeték véleményem szerint semmire sem használható. A leágazó utcák és gerincvezeték élőre kötési munkáinál a felhagyott vízvezeték végpontjai nem lettek levakolva. Azóta azok már rég beiszapolódtak. A másik dolog még , ezek a végpontok mind a felújított út vagy mellékutak íve alatt vannak!
Belvíz

Markó Ferenc -

2010.12.28. 18:10:29

Ha megnézzük a régi abonyi térképeket, ezeket a belvíz sújtotta területeket csak az 1945-ös évek után kezdték beépíteni. Addig ezeken a részeken egy nagy üresség volt. Vajon miért? Na de vegyük alapul a jelent. Mindenképpen megoldást kellene keresni az itt élő emberek ingatlanjainak belvíz mentesítésére. Tény és valóság, hogy ez egy mélyponti terület. Meg kelleni vizsgálni annak lehetőségét is, hogy el lehetne-e vezetni a vizet a kb. 3 km-re északra húzódó "Málé ér" csatornáig.
Belvíz

tomsojer -

2010.12.28. 15:44:04

A Vécsey úti lapos vize tulajdonképpen a Hunyadi úti élő csatornába azaz a "Krakkóba" van vezetve az új csővezetéken keresztül. Való igaz a Piócásba "föl"szivattyúzni a vizet nem túl ésszerű.
Az biztos..

Mimi mama -

2010.12.28. 14:48:53

hogy nem a megfelelő emberek vannak megfelelő helyen. A polgi asszony helyett ennek az Úrnak vagy Hölgynek kellett volna nyilatkoznia a tv-be. Remélem illetékesek is olvassák ezt az irományt és hasznosítják is.

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok