Mi Abonyunk - Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.06.21. 19:02

Az alábbiakban Olvasónk levelét teszem közzé azzal, hogy a problémát jeleztem a Polgármesteri Hivatal illetékes munkatársának!


Olvastam az "Elhanyagolt ingatlanok" posztodat, ezért gondoltam én is megosztom ezt a "csodás" utcaképet.  Bosszantó látvány fogadja az embereket, ahogyan bekanyarodnak ebbe a takaros, rendezett utcába, de mégsem szól senki semmit, csak magában morgolódik. Ebben az utcában mindenki rendezett körülményeket tart fenn, mégis ez az egyetlen elhanyagolt rész található itt, ráadásul pont az utca elején. Jól láthatóan nem veszi észre az ember a hatalmas dzsungeltől, hogy itt egy kétszintes iker társasház épült, melyben soha nem laktak. Azóta nem gondozza senki, noha az utcabeliek elmondása szerint a tulajdonos férfi egy évben egyszer ki szokta takarítani a portát és az utcafrontot. (mégsem vehető észre)

 


A képeken jól látszik, hogy egy diófa már az út közepére megdőlt, csoda, hogy a vihar még nem döntötte ki, nem beszélve arról, hogy sem autóval sem biciklivel nem lehet normálisan közlekedni, csak az úttest túlsó szélére kihúzódva. Az egész fasor teljesen bedőlt/benőtt az úttest felé, a fák már a villanyvezetékeket is elérik. A járdán közlekedés pedig teljes mértékben lehetetlen. Felháborító, hogy a szomszédos telkekre is átnyúlnak ezek a hatalmas fák, ráadásul a lehullott termések (főleg eperfáról van szó) megpenészedett szőnyeget alkotnak, melyek iszonyatosan büdösek. Allergiás reakciót váltanak ki.


Tavaly szeptemberben megkértem személy szerint a tulajdonost, hogy legyen szíves kitakarítani a portát, de az ígéretét nem tartotta be.


Ezek után januárban az önkormányzatnál is panaszt tettem, ahol azt mondták, hogy ami átnyúlik faág nyugodtan vágjam le. Csakhogy itt konkrét fatörzsek nyúlnak át. A kerítés javítására pedig nem lehet kötelezni. A közterület-felügyelet nagyon segítőkész volt, felszólította őket. Ezután elkezdődött valamilyen mozgolódás a tulajdonos férfi és hölgy részéről, azt gondoltam kitakarítanak, de ez abból állt, hogy lesöpörték a járdát valamint levágták a füvet. A belső udvaron pedig némi szemét gereblyézés történt, ami félbe is maradt. (ez még a tavasz elején történt)

A posztban azt írtad: "Megpróbálunk segíteni". Úgy gondoltam hátha... Mert igenis VAN TULAJDONOSA ennek az ingatlannak! (egy testvér pár) Abban is biztos vagyok, hogy lehetne találni egy önkéntes favágót, aki segítene ezeket a fákat "megigazítani".
Ez az utca pedig a Kisfaludy Károly utca társasház előtti útszakaszát érinti. Mivel itt a kerítést a gaz benőtte, a tulajdonos az Árpád utca 6 szám felől közelíti meg a dzsungelt, ugyanis az az ingatlan is hozzá tartozik. Ritkán ott lehet találni pár percre, amikor megitatja a csirkéket. Úgy közlekedik mint egy szellem. Az utcabeliek sem tudják, hol lehetne megkeresni.

Kedves Veronika, hálásan megköszönném ha valamilyen formában mégis tudnál segíteni. Nem szeretnék semmilyen veszekedést, és nem a rosszindulat vezérel, csak ha mindenki rendben tudja tartani a környezetét, akkor miért pont az utca eleje fogad ilyen látvánnyal. Ráadásul balesetveszélyes is, mert beláthatatlan kanyarral párosul ez a fasor. Hiába van kint az utca elején a 40-es tábla, ha 80-90km/h-val száguldozik némelyik autós. A dzsungel pedig még jobban nehezíti mindezt.
 

Citrom-díj:
Abony   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Mínuszok jönnek a jövő héten

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Nagyon sok telek hasonló.

TATU -

2020.06.27. 09:21:11

Vagy lusta trehány a tulaj, vagy külföldi ki csak egyszer jön évente de az is lehet kihaltak és nincs örökös ezen esetben az önkörmányzat a jogos tulajdonos. Talán utána kellene néznie a hivatalnak és az esetleges telket értékesíteni.


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 6-os választókerületben?
   
 Gulykáné Gál Erzsébet Függyetlen 
 Juhász Petra Fidesz- KDNP 
 Krupincza János VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok