Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7055, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Gazdaság
Első<< Előző86878889909192

A központi közigazgatásban 5, ezek háttérintézményeknél 10 százalékos létszámleépítést fog végrehajtani a kormány. Ezzel a mostanihoz képest 5 százaléknyi megtakarítás érhető el.

Igaznak minősültek azok a hírek, miszerint a kormány jövőre elbocsátásokat tervez, magyarul karcsúsítja a központi közigazgatást. Úgy is mondhatnánk, hogy a megszorításokat tovább folytatja. A minisztériumokból 5, valamint azok háttérintézményeiből 10 százalékos létszámcsökkentésének hetek óta keringő híreket maga Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter erősítette meg az Országos Érdekegyeztető Tanács legutóbbi ülésén. Ez ismét – a Gyurcsány-kormány idején is történt hasonló leépítés – több ezer - minisztériumokban, különféle hivatalokban és azok háttérintézményeiben dolgozó - ember munkájának megszüntetését jelenti jövőre.

Forrás: Szabad Föld online

Gazdaság:

/ Nagy a jókedv.... /

Az előző testületi ülésen az volt a téma, hogy Abony aláír-e egy szerződésmódosítást a Kétpói Hulladéklerakó üzemeltetésével kapcsolatban vagy sem. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester részletesen és objektíven mesélte el a szemétlerakó történetét, az azzal kapcsolatos bonyodalmakat a jelenlévőknek. Nyilván ezt azért is tette, hogy azok is értsék, akik korábban nem voltak tagjai a képviselő testületnek.

A történet rövid lényege annyi, hogy Abony a Kétpói hulladéklerakóhoz tartozik, 10 plusz tíz éves szerződést kötött a fenntartásra és üzemeltetésre. Összesen 24 önkormányzat tagja a konzorciumnak, a legnagyobb közülük Szolnok, aki a fő tulajdonos is. Összesen négy milliárd forint értékben valósult meg a beruházás egy nyertes uniós pályázatnak köszönhetően.

Abonynak azért olyan baromi drága a szemétszállítás és kezelés, mert Kétpó bizony nem a szomszédban, hanem innen mintegy 70 kilométerre van. Azért itt épült meg a lerakó,

Gazdaság:

Vitáznak a képviselők arról, hogy ki lehet-e lépni abból a rendszerből, ami Abony számára nagyon előnytelennek bizonyult az elmúlt évek során. A Remondis Kétpó Kft-vel kötött szerződésben többek között az áll, hogy ( idézem Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármestert ): „ Ha egy deka hulladékot nem szállítanánk be, akkor is 28 millió forintot kellene oda egy év alatt befizetnünk. ( Pontosan 29.670.000 forint- a szerkesztő megjegyzése. ) Tonnánként 6900 forintot kell fizetni, a kötelező beszállítás 4300 tonna évente. „

Az előnytelen szerződést élesen bírálta dr. Magyar Gábor, aki szerint. „ Ki tudja, hogy milyen pénzek és mutyik mentek a háttérben? A hivatalos elbíráló szervek állásfoglalását kérem, hogy ki lehet-e lépni…. Az ügyrendi bizottság nem támogatta, hogy szerződésmódosítást írjunk alá. … Ez előnytelenül drága! Változtatni kell a szemétgazdálkodási politikánkon! Rengeteg pénz vándorol itt gazdasági érdekkörök zsebébe! … Miért nincsen retorzió? Lehet

Gazdaság:

miabonyunk - 2010.10.19. 21:08:10

Nem emelkedik a válságadó következtében sem az üzemanyag ár, sem az energia. Erről számolt be ma az országos sajtó. Az E.ON vezetői elmondták, hogy ezt nem is tehetik meg sem ők, sem a gázszolgáltatók, tekintettel arra, hogy a lakosság felé történő áremelésre jelenleg moratórium van érvényben. Kiderült, hogy az E.ON tavaly 19 milliárd forintot fizetett be az államkasszába, idén ennél 15 milliárddal fog többet befizetni a válságadó következtében.

A fél milliárd forintnál nagyobb éves nettó árbevételt produkáló cégeket érinti a válságadó. Megadóztatják még a telekommunikációs szolgáltatókat is, de az internete kereskedőket és a csomagküldő szolgálatokat is.

LŐVE

Gazdaság:

Matolcsy György szakminiszter a mai napon elmondta, hogy ő 5 %-os minimálbér emelést tart reálisnak. Meg van győződve arról, hogy az új adójogszabályokkal nem járnak rosszul a kiskeresetűek. Jelenleg a nettó minimálbér 60.230 forint. Matolcsy szerint a 10%-os emelés irreális lenne.

A szakminiszter szerint az adójóváírások és kedvezmények rendszere biztosítja azt, hogy ne járjanak rosszul a kiskeresetűek és azok sem, akik sokat keresnek. Jelenleg aki sokat keres, az a négyszeresét adózza annak, aki keveset. Ez tarthatatlan, az lenne a cél, hogy elismerjék azt, aki sokat dolgozik, sokat tanult, ezért magas a keresete. Így, adózzon kétszer annyit, aki kétszer többet keres, mint mások és ne annak négyszeresét. A munkaadóknak járulékplafont is szabna a kormányzat. Minderről most folynak az egyeztetések, tárgyalások.

LŐVE

Gazdaság:

A csütörtöki rendkívüli képviselő testületi ülésen napirend lesz a következő is:

„ Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester Remondis Kétpó Kft. Felügyelő Bizottsági tagságához történő hozzájárulás”

Nyilván igent nyom majd a képviselő testület, hiszen mindenkinek érdeke az, hogy a város első embere képviselje Abonyt ebben a szervezetben. Mint arról már számot adtunk, Balogh Edit ezért a tevékenységéért havonta százezer forintos tiszteletdíjat is kap.

Egyelőre nincs még információnk arról, hogy ezt az összeget megemelik-e majd. A polgármester asszony egyébként ezt a titulust elődjétől, Dr. Gajdos István Józseftől örökölte meg.

LŐVE

Gazdaság:

miabonyunk - 2010.10.12. 21:45:27

Hiába liberalizálták a pálinkafőzést, a hagyományos gyümölcspálinkák alapanyagául szolgáló növények alig-alig hoztak termést. A térség legnagyobb, de országosan is meghatározó főzdéje, az Újszilvási Bolyhos Kft. a korábbi évek mennyiségnek jó ha a felét fel tudja vásárolni. A megrendeléseiket ők azonban a tavalyi készletükből még jó ideig tudják teljesíteni.

Alig-alig van gyümölcs, amiből pálinkát lehet főzni. A korai fajták cukortartalma a rengeteg eső miatt annyira felhígult, hogy nem volt érdemes a kifőzésükkel foglalkozni. Így 2010-es évjáratú szamóca, cseresznye és faeper pálinkát egyáltalán ne is keressünk a boltokban. A később érő kajszibarack például és a cigánymeggy jó minőségű volt, de utóbbiból is a szükségesnél kevesebbet termett. Míg tavaly kétmillió kilogramm gyümölcsöt dolgoztak fel, idén ennek a 40 százalékát sikerült beszerezni. Augusztusig az említett gyümölcsökből a bérfőzés is zajlott.

BOLYHOS ZOLTÁN, ügyvezető, Bolyhos Pálinka: „

Gazdaság:
Első<< Előző86878889909192
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok