Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8056, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Gazdaság
Első<< Előző88899091929394

miabonyunk - 2010.10.19. 21:08:10

Nem emelkedik a válságadó következtében sem az üzemanyag ár, sem az energia. Erről számolt be ma az országos sajtó. Az E.ON vezetői elmondták, hogy ezt nem is tehetik meg sem ők, sem a gázszolgáltatók, tekintettel arra, hogy a lakosság felé történő áremelésre jelenleg moratórium van érvényben. Kiderült, hogy az E.ON tavaly 19 milliárd forintot fizetett be az államkasszába, idén ennél 15 milliárddal fog többet befizetni a válságadó következtében.

A fél milliárd forintnál nagyobb éves nettó árbevételt produkáló cégeket érinti a válságadó. Megadóztatják még a telekommunikációs szolgáltatókat is, de az internete kereskedőket és a csomagküldő szolgálatokat is.

LŐVE

Gazdaság:

Matolcsy György szakminiszter a mai napon elmondta, hogy ő 5 %-os minimálbér emelést tart reálisnak. Meg van győződve arról, hogy az új adójogszabályokkal nem járnak rosszul a kiskeresetűek. Jelenleg a nettó minimálbér 60.230 forint. Matolcsy szerint a 10%-os emelés irreális lenne.

A szakminiszter szerint az adójóváírások és kedvezmények rendszere biztosítja azt, hogy ne járjanak rosszul a kiskeresetűek és azok sem, akik sokat keresnek. Jelenleg aki sokat keres, az a négyszeresét adózza annak, aki keveset. Ez tarthatatlan, az lenne a cél, hogy elismerjék azt, aki sokat dolgozik, sokat tanult, ezért magas a keresete. Így, adózzon kétszer annyit, aki kétszer többet keres, mint mások és ne annak négyszeresét. A munkaadóknak járulékplafont is szabna a kormányzat. Minderről most folynak az egyeztetések, tárgyalások.

LŐVE

Gazdaság:

A csütörtöki rendkívüli képviselő testületi ülésen napirend lesz a következő is:

„ Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester Remondis Kétpó Kft. Felügyelő Bizottsági tagságához történő hozzájárulás”

Nyilván igent nyom majd a képviselő testület, hiszen mindenkinek érdeke az, hogy a város első embere képviselje Abonyt ebben a szervezetben. Mint arról már számot adtunk, Balogh Edit ezért a tevékenységéért havonta százezer forintos tiszteletdíjat is kap.

Egyelőre nincs még információnk arról, hogy ezt az összeget megemelik-e majd. A polgármester asszony egyébként ezt a titulust elődjétől, Dr. Gajdos István Józseftől örökölte meg.

LŐVE

Gazdaság:

miabonyunk - 2010.10.12. 21:45:27

Hiába liberalizálták a pálinkafőzést, a hagyományos gyümölcspálinkák alapanyagául szolgáló növények alig-alig hoztak termést. A térség legnagyobb, de országosan is meghatározó főzdéje, az Újszilvási Bolyhos Kft. a korábbi évek mennyiségnek jó ha a felét fel tudja vásárolni. A megrendeléseiket ők azonban a tavalyi készletükből még jó ideig tudják teljesíteni.

Alig-alig van gyümölcs, amiből pálinkát lehet főzni. A korai fajták cukortartalma a rengeteg eső miatt annyira felhígult, hogy nem volt érdemes a kifőzésükkel foglalkozni. Így 2010-es évjáratú szamóca, cseresznye és faeper pálinkát egyáltalán ne is keressünk a boltokban. A később érő kajszibarack például és a cigánymeggy jó minőségű volt, de utóbbiból is a szükségesnél kevesebbet termett. Míg tavaly kétmillió kilogramm gyümölcsöt dolgoztak fel, idén ennek a 40 százalékát sikerült beszerezni. Augusztusig az említett gyümölcsökből a bérfőzés is zajlott.

BOLYHOS ZOLTÁN, ügyvezető, Bolyhos Pálinka: „

Gazdaság:
Első<< Előző88899091929394
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok