Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7477, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Gazdaság
Első<< Előző87888990919293

miabonyunk - 2010.10.19. 21:08:10

Nem emelkedik a válságadó következtében sem az üzemanyag ár, sem az energia. Erről számolt be ma az országos sajtó. Az E.ON vezetői elmondták, hogy ezt nem is tehetik meg sem ők, sem a gázszolgáltatók, tekintettel arra, hogy a lakosság felé történő áremelésre jelenleg moratórium van érvényben. Kiderült, hogy az E.ON tavaly 19 milliárd forintot fizetett be az államkasszába, idén ennél 15 milliárddal fog többet befizetni a válságadó következtében.

A fél milliárd forintnál nagyobb éves nettó árbevételt produkáló cégeket érinti a válságadó. Megadóztatják még a telekommunikációs szolgáltatókat is, de az internete kereskedőket és a csomagküldő szolgálatokat is.

LŐVE

Gazdaság:

Matolcsy György szakminiszter a mai napon elmondta, hogy ő 5 %-os minimálbér emelést tart reálisnak. Meg van győződve arról, hogy az új adójogszabályokkal nem járnak rosszul a kiskeresetűek. Jelenleg a nettó minimálbér 60.230 forint. Matolcsy szerint a 10%-os emelés irreális lenne.

A szakminiszter szerint az adójóváírások és kedvezmények rendszere biztosítja azt, hogy ne járjanak rosszul a kiskeresetűek és azok sem, akik sokat keresnek. Jelenleg aki sokat keres, az a négyszeresét adózza annak, aki keveset. Ez tarthatatlan, az lenne a cél, hogy elismerjék azt, aki sokat dolgozik, sokat tanult, ezért magas a keresete. Így, adózzon kétszer annyit, aki kétszer többet keres, mint mások és ne annak négyszeresét. A munkaadóknak járulékplafont is szabna a kormányzat. Minderről most folynak az egyeztetések, tárgyalások.

LŐVE

Gazdaság:

A csütörtöki rendkívüli képviselő testületi ülésen napirend lesz a következő is:

„ Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester Remondis Kétpó Kft. Felügyelő Bizottsági tagságához történő hozzájárulás”

Nyilván igent nyom majd a képviselő testület, hiszen mindenkinek érdeke az, hogy a város első embere képviselje Abonyt ebben a szervezetben. Mint arról már számot adtunk, Balogh Edit ezért a tevékenységéért havonta százezer forintos tiszteletdíjat is kap.

Egyelőre nincs még információnk arról, hogy ezt az összeget megemelik-e majd. A polgármester asszony egyébként ezt a titulust elődjétől, Dr. Gajdos István Józseftől örökölte meg.

LŐVE

Gazdaság:

miabonyunk - 2010.10.12. 21:45:27

Hiába liberalizálták a pálinkafőzést, a hagyományos gyümölcspálinkák alapanyagául szolgáló növények alig-alig hoztak termést. A térség legnagyobb, de országosan is meghatározó főzdéje, az Újszilvási Bolyhos Kft. a korábbi évek mennyiségnek jó ha a felét fel tudja vásárolni. A megrendeléseiket ők azonban a tavalyi készletükből még jó ideig tudják teljesíteni.

Alig-alig van gyümölcs, amiből pálinkát lehet főzni. A korai fajták cukortartalma a rengeteg eső miatt annyira felhígult, hogy nem volt érdemes a kifőzésükkel foglalkozni. Így 2010-es évjáratú szamóca, cseresznye és faeper pálinkát egyáltalán ne is keressünk a boltokban. A később érő kajszibarack például és a cigánymeggy jó minőségű volt, de utóbbiból is a szükségesnél kevesebbet termett. Míg tavaly kétmillió kilogramm gyümölcsöt dolgoztak fel, idén ennek a 40 százalékát sikerült beszerezni. Augusztusig az említett gyümölcsökből a bérfőzés is zajlott.

BOLYHOS ZOLTÁN, ügyvezető, Bolyhos Pálinka: „

Gazdaság:
Első<< Előző87888990919293
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok