Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző521522523524525526527Következő >>Utolsó

miabonyunk - 2010.11.04. 18:44:51

Közélet:
Programok   

 

A második világháborúban 66 évvel ezelőtt, 1944 november 4-én szabadították fel Abony községet a szovjet és a velük szövetséges román csapatok. / Utólagos vélemények szerint ez a nap a megszállás és a szovjet uralom kezdete is településünk életében./

Mindenesetre ezért a felszabadításért nagy árat fizettünk.
A község akkori 3633 lakóházából, 1039 a harci cselekmények közepette megrongálódott vagy megsemmisült. Ipari üzemekből két malom, három daráló és egy olajütő üzem maradt épségben. Ipari és kereskedelmi tevékenység megszűnt. Az elektromos hálózat nagy része tönkre ment. Az oktatási intézményekben a tanítás december közepéig szünetelt. November közepéig nem volt vasúti közlekedés. Az állatállomány majdnem teljes egészében odaveszett. Szinte élelem és gyógyszer nélkül maradt a község.

A felsorolt veszteségek mellett mind eltörpülnek azok a veszteségek, amelyek az emberi élet elvesztésekor keletkeznek A polgári lakosságból sokan a harci cselekmények v

Közélet:
   

miabonyunk - 2010.11.04. 18:36:19

Tegnap megkezdték a Vécsey úton a víz belvizes részről történő szivattyúzását, számolt be lapunknak minderről Gáspár Csaba, az ABOKOM Kft. ügyvezetője. Biztatónak tartja az első jeleket, hiszen szépen lassan délelőtt 11 órától délután fél négyig 1 cm-t apadt a vízszint a kritikus területeken. Mint arról beszámoltunk önöknek, mintegy harminc ház van még mindig veszélyben. „ Tíz nap alatt érhető el látványos javulás. Eddig az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, nagyon remélem, hogy ez a továbbiakban is így marad majd.

Szerencsére a Mikes Kelemen utcán is sokat száradt a terület, itt a vízszint 5-10 cm-t apadt már. A Vécsey útról és környékéről valóban a Kodály Zoltán út felé nyomjuk a vizet, majd átemelővel a Semmelweis, reform utcák és a Csiky lapos felé. Nagyon nagy utat tesz meg eddig a víz, lassan szivattyúzunk, éjjel és nappal ellenőrzés mellett. Én azt gondolom, hogy ennél jobb megoldást senki nem tudott kitalálni, hiszen a katasztrófavédelmis szakemberek

Közélet:

A cikket kedves Olvasónk ajánlotta figyelmünkbe, ezzel a kommenttel:

Sziasztok!
Valaki aki ráér feltehetné!
Cikk a tartozások elengedéséről.
Mi hülyék meg fizetünk becsületesen.

Elengedi a tartozások felét az E.ON

Az E.ON elengedi azon védendő áram- és gázfogyasztói október 15-e előtt lejárt számlatartozásának felét, akik ebből november elseje és az év vége között mégis törlesztenek.

Az E.ON ugyanakkora összeget enged el az úgynevezett védendő áram- és gázfogyasztói lejárt tartozásaiból, mint amennyit ők befizetnek - közölte a német hátterű energiaszolgáltató csoport.
A Védendő Fogyasztók Program egyszeri akció, amely 2010. november 1-jétől 2010. december 31-éig tart, és az október 15-e előtt keletkezett határidőn túli áram- és gázszámla-tartozásokra vonatkozik.
Az időszak alatt az érintett ügyfelek többször is élhetnek a lehetőséggel, az akció valamennyi befizetésre vonatkozik.

Az E.ON a közelmúltban indított „Bónusz Kedvezmény" akciója

Közélet:
Közélet   

 

A mindenszentek vagy mindenszentek napja (röviden mindszent; latinul Festum Omnium Sanctorum) keresztény ünnep, amelyet a katolikus egyházban november 1-jén, más egyházakban más napokon tartanak a valaha élt igaz emberek tiszteletére.

A halottak napját előzi meg. Estéjét a halottak estéjének (halottak vigíliájának) is nevezik, ilyenkor sok helyen hosszan, akár 1-2 órán át szólnak a harangok a halottak emlékezetére. A mindenszentekhez és a halottak napjához kötődő szokásokat nem csak a hithű keresztények

Magyarországon több évtizedes szünet után 2001-től újra munkaszüneti nap. Az angolszász országokban a mindenszentek napját megelőző este a halloween („minden szent estéje”).

A halottak napja (latinul Commemoratio omnium Fidelium Defunctorum) keresztény ünnep. A katolikusok november 2-án tartják, mindenszentek napját követően, a bizánci szertartásban a pünkösd előtti szombaton.

Magyarországon a két egymást követő ünnephez kötődő szokások széles k&o

Közélet:
Közélet   

miabonyunk - 2010.11.01. 23:04:22

miabonyunk - 2010.11.01. 01:11:32

Abony város sportcsarnoka adott otthont november 6-án a svájci havasi kutyák CAC kiállításának, melyet a Magyar Bernipásztor Egyesület szervezett.

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.29. 23:36:25

A képen látható magyar vizsla jellegű szuka kutyust találtuk a Nyári Pál utca - nagy temető környékén.

Kérjük a gazdáját jelentkezzen, a kutyust átmenetileg befogadtuk, megetettük.
Érd: 70/7708698

Köszönettel:
Éva

Közélet:

Kép szöveg nélkül, meséljen a múlt és kommentben majd a képtulajdonos, Markó Ferenc, ha szabad kérnem.

LŐVE

Abonyi vasutasok

A képen Az Abonyi Vasutasok Otthona Alapító Tagjai láthatóak 1925-1932.
A képet Abonyban egy lebontásra váró régi házban találtam.
A véletlen során hátha van az olvasói csapatban olyan személy akinek van ismerőse vagy rokona a képen.
Remélem sikerül valakinek a képpel egy régi családi emléket feleleveníteni.

Közélet:
   

miabonyunk - 2010.10.28. 23:58:15

 

Vajon marad-e erdőnk?

Kérdezik azok, akik az Abony környéki erdők közelében laknak. Szemtanúk elmondása szerint már most hatalmas pusztítást vittek véghez a fatolvajok, akik valószínűleg dideregnek. Olyanok is akadnak azonban, akik kereskedelmi mennyiségben irtják az erdőket, bizonyára eladásra is jut a tüzelőből. A lakosságot mindez mélyen felháborítja és már azt fontolgatják, hogy valahogyan összedobják a pénzt és vesznek egy Lada Nivát, hogy a kéretlen látogatókat tetten érjék. Ez nem jelenthet valódi megoldást, hiszen ők nem az erdők tulajdonosai és nem is léphetnek fel hatóságként. Kemény telünk lesz! A hideggel egyenes arányban nő majd az elcsórt fa mennyisége is. Nos, akkor nézzük csak, mennyire lesz idén hideg és miért:

2010–2011-es tél lesz a legkeményebb Európában az utóbbi ezer évben. Ennek oka nem más lesz, mint a Golf-áramlat sebességének csökkenése.

Az előrejelzések szerint emberemlékezet óta nem volt olyan hideg tél, mint amilyen az id

Közélet:
Első<< Előző521522523524525526527Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok