Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8066, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző521522523524525526527Következő >>

Egy újabb fejezet, mely a kötelező biztosítással kapcsolatos legfontosabb változásokat tartalmazza. Példák segítik a szabályok helyes értelmezését.

Megszűnik az egységes év végi biztosítási évforduló.

Helyette a szerződéskötés tényleges dátuma lesz az évforduló.Ez azt jelenti, hogy míg korábban minden autós, függetlenül attól, hogy mikor vette gépjárművét és kötötte meg kötelező biztosítását, egységesen novemberben volt lehetősége biztosítóváltásra, 2010. január 1-től érvényes új törvény szerint megszűnik a fenti egységes időszak, és a kötelező biztosítás megkötésének dátuma lesz az évforduló. Ha szeretnénk megérteni a fenti, többszörösen összetett mondatot, érdemes példákkal élnünk:

Példa 1: mindazok, akik 2010. január 1. UTÁN lettek üzembentartók.

Kovács József 2010. augusztus 15-én megvette álmai autóját, egy új
Suzuki Swiftet. Augusztus 15-én a kötelező biztosítást meg is kötötte,
mivel e nélkül forgalomban nem közlekedhet vele. Az ú

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.23. 20:05:20

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.23. 20:03:20

Íme a terület, amit mentesíteni kell a belvíztől, még a tél beállta előtt. Írás a megoldásról, vélemények lejjebb.

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.23. 20:01:53

A képen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester és férje, valamint Pintér Gábor alezredes, Abony őrsparancsnoka látható, ahogyan teljes egyetértésben beszélgetnek a FUTABONY városi rendezvényen. Igaz, egyikük sem futott, de a sportolók biztonságáról remekül gondoskodtak.

Közélet:

Nagyon úgy tűnik, hogy a TESCO környékéről a belvizet nagyteljesítményű szivattyúval emelik át zárt rendszerben, a víz természetes folyásával ellentétes irányban, úgy, hogy átfúrják a négyes utat a Nagytemető közelében. Ezek után a vizet 5-6 kilométer hosszan vezetik, majd ráengedik a Csiky laposra és környékére, ahol már most is magas a belvízszint. Sokan attól tartanak, hogy az újonnan elárasztott területeken lesz katasztrófahelyzet. Vagy a belvíz el sem jut odáig, mert nincsenek megfelelően kitisztítva a csatornák és útközben is vannak kritikus szakaszok, amiket fenyeget a víz. A polgármester szakértőkre és mérnökökre hivatkozik.

Az előző testületi ülésen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a negyedik vis major alapot is megnyitották és a Vécsey és Mikes utcákat úgy fogják megvédeni a belvíztől, hogy a volt négyes út alatt zárt rendszerben átemelik a vizet az út másik oldalára. Onnan 5-6 kilométer hosszon vezet

Közélet:

Az előző testületi ülésen Habony István felszólalásában rákérdezett arra, hogy a televíziós kamera kinek a megrendelésére van jelen. Mint a Pénzügyi Bizottság elnöke érdeklődött erről, mivel nem rendelte meg az önkormányzat sem a felvételt, sem az elkészült anyag levetítését. „ Ki fizeti? Levetítésre kerül ez? Archiválják ezt? „ – kérdezte még. Az ülések nyilvánosak, bárki készíthet vagy készíttethet azokról felvételeket, akár saját célra is, hogy később akár otthon nézegesse azt.

Én, mint az üléseken általában jelenlévő, bizton állíthatom Önöknek, hogy gyakran egészséges mazochizmus kell ahhoz, hogy végignézzem és hallgassam a több órás vitákat. Bár többek között a helyi KDNP is megígérte, hogy vége lesz az éjszakába nyúló üléseknek, a jelek szerint nem ez történik. Dr. Magyar Gábor például este fél kilenckor hozzáfogott volna egy vetítéshez, de a technika ördöge ezt nem tette lehetővé számára. Igaz, nagyon fontos témában kért és kapott szót, mert a TESCO-

Közélet:

Temesközy Tamás külsős bizottsági tag is letette az esküt a tegnapi testületi ülésen. Az alakuló ülésen egy, a súlyos betegségének következtében elvégzett műtétje miatt nem tudott jelen lenni. Így most már ő is szavazhat az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság ülésein. Temesközy Tamást két héttel ezelőtt műtötték meg és a jelek szerint jól van, gyorsan gyógyul. Hihetetlen akaraterejéről tesz tanúbizonyságot felépülésével.

Tamáson gyakorlatilag az abonyiak segítettek azzal, hogy első szóra, Pető Istvánné hívó szavára vért adtak. Nagyon sokan vannak, a pontos listát még a megműtött bizottsági tag sem tudja. Temesközy elmondta, hogy olyanok is adtak neki vért, akik életükben először tették ezt, és akikről nem is gondolta volna, hogy ezt megteszik érte.

A véradásra azért volt szükség, mert az országos krónikus vérhiány miatt csaknem el kellett halasztani a komoly műtétet, mely akár a beteg életébe is került volna. Tamás elmondta, hogy eszméletlen állapo

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.22. 20:15:30

A tegnapi testületi ülésen döntött arról a képviselő testület, hogy Dr. Szabó Sándor praxisára Dr. Borbély Éva doktornő kerül. Az országban sajnos krónikus orvoshiány van, Abonynak viszont nagy szerencséje van, hogy a megüresedett helyet sikerült pótolniuk. Az új doktornő Bátonyterenyéről érkezett Abonyba, ahol a „ Város szolgálatáért „ díjat is átvehette még 2004-ben, mintegy húszéves szakmai tapasztalat után. Akkor még úgy gondolta a doktornő, hogy Bátonyterenyén is marad, de váltott.

Mint a Nógrád megyei Hírlap egykori írásából kiderül, a doktornő rendkívül sokoldalú. Dr. Borbély Éva Tiszaroffon született és Tiszaburán járt általános iskolába, Szegeden szerzett orvosi diplomát.

„ A doktornő világosan, határozottan, energikusan, mégis a lelke mélyéről beszél hivatásáról, pályájáról, körzetéről, a betegeiről. Minden rezdülésében látszik, történhet akármi, munkájában a mi napig igaz örömet lel, nyomát sem érzi a fáradtságnak, fásultságnak. Szavai sze

Közélet:

A tegnapi képviselő testületi ülésen Dr. Magyar Gábor KDNP-s képviselő a TESCO felelősségének megvizsgálását kérte a belvízügy kapcsán. Elmondta, hogy: „ Egy város ügyeit felelősséggel kell kezelni. Ez a probléma már öt hónapja fennáll, az emberek eddig tűrtek. Nem látom a tényleg célravezető megoldásokat és azt, hogy ezt a város saját erejéből tényleg meg tudná oldani. Ez már alkotmányban rögzített jogokat sért….

Nem lehet pályázat mögé bújni. Kovács képviselő társam vörös iszappal kapcsolatos felhívása meghatott, de nem lehet, hogy ilyen probléma esetén a lakosság zéró segítséget kapjon! Közszájon forog, hogy a helyzet azóta romlott ennyit, mióta a természetes víznyelőhelyet elvették, megépült a TESCO. Vajon készült-e ezzel kapcsolatban az építést megelőzően hatástanulmány? Van-e geológiai szakvélemény? Ha van, akkor ez megfelel-e a valóságnak? Ha valótlan, akkor kártérítést kell kérni. Hatósági szinten kell intézkedni. Körültekintő volt-e a tervező

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.21. 20:24:49

Nem húzzák már tovább, hamarosan végre átadják Abonyban az egészségügyi centrumot. Mint lapunk arról már beszámolt, elvileg még áprilisban el kellett volna készülnie a létesítménynek. A csütörtöki testületi ülésen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester arról számolt be, hogy november 10-én vagy 11-én átadják az épületet. Pontosan még nem tudják melyik napon, de hamarosan " tisztázni " fogják.

Közélet:
Első<< Előző521522523524525526527Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok