Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8065, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző519520521522523524525Következő >>Utolsó

miabonyunk - 2010.11.05. 19:33:28


 

Megkésve bár, de megkaptuk Truckman nevű felhasználónk tökét, az alábbi kommenttel:

Habár kicsi a tököm, de rémisztő, ahogyan ott ijesztgetősen csücsül, fent!

TRUCKMAN

Happy Halloween!

Közélet:
Kultúra   
Közélet   
Programok   

miabonyunk - 2010.11.05. 18:35:34

Pályázati felhívás!
Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet

„Közhasznú számítógépek” címmel.

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak, tehát a non-profit szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére komplett számítógépes szolgáltatási csomagok segítségével – a szokásosnál kedvezőbb feltételekkel –, illetve segíteni a meglévő, elavult gépek korszerűbbre váltását.

Továbbá a WIFI (vezeték nélküli hálózat) csomag választásával lehetővé tehetik a HOTSPOT-ként való működést, mely Internet-hozzáférési lehetőséget teremt a mobil eszközökkel – notebook, netbook, PDA, arra alkalmas mobiltelefon – rendelkezők számára.

Pályázati regisztrációs díj: a pályázat benyújtása díjmentes, NINCS pályázati regisztrációs díj.

A pályázati önerő mértéke: A komplett szolgáltatási csomagok értékének* 46-48%-áért, tehát kevesebb, mint a feléért juthatnak hozzá a n

Közélet:
Oktatás   

Az alábbi, abonyi vonatkozású internetes bejegyzést Markó Ferenc ajánlotta figyelmembe, most megosztom Önökkel:

Dr. Polcz Iván visszaemlékezéseinek részlete:

„ Abonyban egy geofizikai csoport vezetője voltam. Egy idős házaspárnál laktam egy kollegámmal. A szállásadó néni szeretett mesélni a múltból és elmondta, hogy mi történt ott 1944 végén. Az oroszok összeszedték a megszállt község fiatalabb asszonyinak, lányainak nagy részét és a közeli erdőbe hurcolták “krumpli hámozás” ürügyével és csoportosan megerőszakolták valamennyit. 1944 ősze, 45 tavasza időszakban magyar nők, ki tudja hányszor tízezrei estek így áldozatul a vad erőszaknak. De ezek az állati ösztöneikkel nem bíró vadállatok a sajátjaikat sem vették emberszámba.

Hallottam évekkel később egyik munkahelyi gépkocsivezetőnk elbeszélését arról, hogy amikor még valahol a nagy szovjet hazában fiatal lesoványodott hadifogolyként sínylődött, egy teherautóra osztották be dolgozni. Vele együtt u

Közélet:
   

miabonyunk - 2010.11.05. 18:27:29

Ebben az évben november 2-án volt a városi véradás. Véradóink már a Zeneiskola udvarán várták a kórház dolgozóinak érkezését. A megérkezést követően mindenki elfoglalta a helyét. A véradásra érkezőket teával, kávéval, pogácsával kínálták aktivistáink, s ezt követően kezdődhetett a próbavérvétel, laborvizsgálat, főorvosi véleményezés, majd a véradás. Véradóink jöttek, akiket szinte valamennyien már névszerint ismerünk, hiszen nagyon sok a többszörös véradó. Jöttek azonban néhányan, akik először jelentkeztek a hívó szóra, s bízunk benne, hogy a jövőben is találkozunk velük.

A véradás végén összegzésre kerültek az eredmények és legnagyobb meglepetésünkre a megjelentek többmint 10 %-a nem adhatott vért valamilyen oknál fogva, de a legtöbb a kezeletlen magas vérnyomás. Volt, aki tudta, hogy magas a vérnyomása, de nem ment orvoshoz, volt aki nem figyelt oda a magas vérnyomásra utaló jelzésekre, volt aki semmilyen tünetet nem vélt felfedezni. Őket a vizsgálatot k

Közélet:

miabonyunk - 2010.11.05. 10:12:10

miabonyunk - 2010.11.04. 18:44:51

Közélet:
Programok   

 

A második világháborúban 66 évvel ezelőtt, 1944 november 4-én szabadították fel Abony községet a szovjet és a velük szövetséges román csapatok. / Utólagos vélemények szerint ez a nap a megszállás és a szovjet uralom kezdete is településünk életében./

Mindenesetre ezért a felszabadításért nagy árat fizettünk.
A község akkori 3633 lakóházából, 1039 a harci cselekmények közepette megrongálódott vagy megsemmisült. Ipari üzemekből két malom, három daráló és egy olajütő üzem maradt épségben. Ipari és kereskedelmi tevékenység megszűnt. Az elektromos hálózat nagy része tönkre ment. Az oktatási intézményekben a tanítás december közepéig szünetelt. November közepéig nem volt vasúti közlekedés. Az állatállomány majdnem teljes egészében odaveszett. Szinte élelem és gyógyszer nélkül maradt a község.

A felsorolt veszteségek mellett mind eltörpülnek azok a veszteségek, amelyek az emberi élet elvesztésekor keletkeznek A polgári lakosságból sokan a harci cselekmény

Közélet:
   

miabonyunk - 2010.11.04. 18:36:19

Tegnap megkezdték a Vécsey úton a víz belvizes részről történő szivattyúzását, számolt be lapunknak minderről Gáspár Csaba, az ABOKOM Kft. ügyvezetője. Biztatónak tartja az első jeleket, hiszen szépen lassan délelőtt 11 órától délután fél négyig 1 cm-t apadt a vízszint a kritikus területeken. Mint arról beszámoltunk önöknek, mintegy harminc ház van még mindig veszélyben. „ Tíz nap alatt érhető el látványos javulás. Eddig az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, nagyon remélem, hogy ez a továbbiakban is így marad majd.

Szerencsére a Mikes Kelemen utcán is sokat száradt a terület, itt a vízszint 5-10 cm-t apadt már. A Vécsey útról és környékéről valóban a Kodály Zoltán út felé nyomjuk a vizet, majd átemelővel a Semmelweis, reform utcák és a Csiky lapos felé. Nagyon nagy utat tesz meg eddig a víz, lassan szivattyúzunk, éjjel és nappal ellenőrzés mellett. Én azt gondolom, hogy ennél jobb megoldást senki nem tudott kitalálni, hiszen a katasztrófavédelmis

Közélet:

A cikket kedves Olvasónk ajánlotta figyelmünkbe, ezzel a kommenttel:

Sziasztok!
Valaki aki ráér feltehetné!
Cikk a tartozások elengedéséről.
Mi hülyék meg fizetünk becsületesen.

Elengedi a tartozások felét az E.ON

Az E.ON elengedi azon védendő áram- és gázfogyasztói október 15-e előtt lejárt számlatartozásának felét, akik ebből november elseje és az év vége között mégis törlesztenek.

Az E.ON ugyanakkora összeget enged el az úgynevezett védendő áram- és gázfogyasztói lejárt tartozásaiból, mint amennyit ők befizetnek - közölte a német hátterű energiaszolgáltató csoport.
A Védendő Fogyasztók Program egyszeri akció, amely 2010. november 1-jétől 2010. december 31-éig tart, és az október 15-e előtt keletkezett határidőn túli áram- és gázszámla-tartozásokra vonatkozik.
Az időszak alatt az érintett ügyfelek többször is élhetnek a lehetőséggel, az akció valamennyi befizetésre vonatkozik.

Az E.ON a közelmúltban indított „Bónusz Kedvezm

Közélet:
Közélet   

 

A mindenszentek vagy mindenszentek napja (röviden mindszent; latinul Festum Omnium Sanctorum) keresztény ünnep, amelyet a katolikus egyházban november 1-jén, más egyházakban más napokon tartanak a valaha élt igaz emberek tiszteletére.

A halottak napját előzi meg. Estéjét a halottak estéjének (halottak vigíliájának) is nevezik, ilyenkor sok helyen hosszan, akár 1-2 órán át szólnak a harangok a halottak emlékezetére. A mindenszentekhez és a halottak napjához kötődő szokásokat nem csak a hithű keresztények

Magyarországon több évtizedes szünet után 2001-től újra munkaszüneti nap. Az angolszász országokban a mindenszentek napját megelőző este a halloween („minden szent estéje”).

A halottak napja (latinul Commemoratio omnium Fidelium Defunctorum) keresztény ünnep. A katolikusok november 2-án tartják, mindenszentek napját követően, a bizánci szertartásban a pünkösd előtti szombaton.

Magyarországon a két egymást követő ünnephez kötődő szokáso

Közélet:
Közélet   
Első<< Előző519520521522523524525Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok