Mi Abonyunk - Beindult a szivattyú
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

miabonyunk - 2010.11.04. 18:36:19

Tegnap megkezdték a Vécsey úton a víz belvizes részről történő szivattyúzását, számolt be lapunknak minderről Gáspár Csaba, az ABOKOM Kft. ügyvezetője. Biztatónak tartja az első jeleket, hiszen szépen lassan délelőtt 11 órától délután fél négyig 1 cm-t apadt a vízszint a kritikus területeken. Mint arról beszámoltunk önöknek, mintegy harminc ház van még mindig veszélyben. „ Tíz nap alatt érhető el látványos javulás. Eddig az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, nagyon remélem, hogy ez a továbbiakban is így marad majd.

Szerencsére a Mikes Kelemen utcán is sokat száradt a terület, itt a vízszint 5-10 cm-t apadt már. A Vécsey útról és környékéről valóban a Kodály Zoltán út felé nyomjuk a vizet, majd átemelővel a Semmelweis, reform utcák és a Csiky lapos felé. Nagyon nagy utat tesz meg eddig a víz, lassan szivattyúzunk, éjjel és nappal ellenőrzés mellett. Én azt gondolom, hogy ennél jobb megoldást senki nem tudott kitalálni, hiszen a katasztrófavédelmis szakemberek is csak széttárták a kezüket. Több városi képviselővel is egyeztettem. Mi nem árvízvédelmi egység vagyunk, de minden tőlünk telhetőt megteszünk.

A meggyőződésem az, hogy mind a polgármester, mind a jegyző minden tőlük telhetőt megtett a helyzet rendezése érdekében. Ami az erőnkből telik, sőt azon túl is egy kicsit, megtesszük. Sokan kérdezik, hogy miért pont most láttunk hozzá ehhez. Nos azért, mert a katasztrófa védelem szakemberei is várakozó állásponton voltak, nem tudtak jó tanácsot adni. Ugyanakkor ez nem maradhat így! Még a tél beállta előtt segítenünk kell a lakosságnak. Attól sem kell félni, hogy elfagy a csővezeték, hiszen arra tettünk leeresztő csapokat és egész egyszerűen leengedjük belőle a vizet, ha jön a fagy. Még egyszer hangsúlyozom, sehová máshova nem tudtuk volna a vizet elvezetni.

A Fábián tanya melletti terület nem lett volna képes elnyelni a vizet, elúszott volna a létesítmény is. Kérem, ha valakinek jó vagy jobb ötlete van, mondja el és segítsen! „- mondta a MiAbonyunknak Gáspár Csaba.

LŐVE

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Tarka tér

Rózsaszín séta

Könyvtári Napok

Mezőgazdasági kiállítás

Éjszakai Tarka Tér

Kinizsi szoboravató

Örökség- Kiállításmegnyitó

Mobilitási hét

Terménybemutató felhívás

Vámos Zsolt emlékére

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok