Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8065, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző520521522523524525526Következő >>Utolsó

miabonyunk - 2010.11.01. 23:04:22

miabonyunk - 2010.11.01. 01:11:32

Abony város sportcsarnoka adott otthont november 6-án a svájci havasi kutyák CAC kiállításának, melyet a Magyar Bernipásztor Egyesület szervezett.

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.29. 23:36:25

A képen látható magyar vizsla jellegű szuka kutyust találtuk a Nyári Pál utca - nagy temető környékén.

Kérjük a gazdáját jelentkezzen, a kutyust átmenetileg befogadtuk, megetettük.
Érd: 70/7708698

Köszönettel:
Éva

Közélet:

Kép szöveg nélkül, meséljen a múlt és kommentben majd a képtulajdonos, Markó Ferenc, ha szabad kérnem.

LŐVE

Abonyi vasutasok

A képen Az Abonyi Vasutasok Otthona Alapító Tagjai láthatóak 1925-1932.
A képet Abonyban egy lebontásra váró régi házban találtam.
A véletlen során hátha van az olvasói csapatban olyan személy akinek van ismerőse vagy rokona a képen.
Remélem sikerül valakinek a képpel egy régi családi emléket feleleveníteni.

Közélet:
   

miabonyunk - 2010.10.28. 23:58:15

 

Vajon marad-e erdőnk?

Kérdezik azok, akik az Abony környéki erdők közelében laknak. Szemtanúk elmondása szerint már most hatalmas pusztítást vittek véghez a fatolvajok, akik valószínűleg dideregnek. Olyanok is akadnak azonban, akik kereskedelmi mennyiségben irtják az erdőket, bizonyára eladásra is jut a tüzelőből. A lakosságot mindez mélyen felháborítja és már azt fontolgatják, hogy valahogyan összedobják a pénzt és vesznek egy Lada Nivát, hogy a kéretlen látogatókat tetten érjék. Ez nem jelenthet valódi megoldást, hiszen ők nem az erdők tulajdonosai és nem is léphetnek fel hatóságként. Kemény telünk lesz! A hideggel egyenes arányban nő majd az elcsórt fa mennyisége is. Nos, akkor nézzük csak, mennyire lesz idén hideg és miért:

2010–2011-es tél lesz a legkeményebb Európában az utóbbi ezer évben. Ennek oka nem más lesz, mint a Golf-áramlat sebességének csökkenése.

Az előrejelzések szerint emberemlékezet óta nem volt olyan hideg tél, mint ami

Közélet:

Erre sem lehetünk büszkék! 2010. ősze, Mérges településrész

Mondta ezt Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester az alakuló testületi ülésen. A város első asszonya nehezményezte, hogy nincsenek megfelelő tájékoztató táblák Abonyban, de sok helyütt még az utcanév táblák is hiányoznak. Balogh Edit szerint szükség lenne térképekre, leporellókra és képeslapokra is.

A városmarketing témánál tett említést a polgármester a civil szervezetekről, sportegyesületekről is, kiemelve azt, hogy ők azok, akik Abony „ utazó nagykövetei „. Ők viszik hírünket szerte az országban és a világban is. Balogh Edit szeretné elérni, hogy a lakosság igenis legyen büszke a településére, Abonyra.

LŐVE

Közélet:

Három házi kiscica várja szerető gazdijuk jelentkezését. A cicák szobatiszták, féregtelenítve vannak és most 2 hónaposak. Eddig lakásban voltak tartva ezért csak olyanok jelentkezzenek, ahol a cicák bent is lehetnek a lakásban vagy valami meleg helyen. A cirmos és a fekete kisfiú,a tarka cica kislány.

Telefonszámom: 06-30/478-5596

Közélet:

A mai testületi ülésen zárt ajtók mögött döntött Abony város képviselő testülete a Dr. Kostyán Andor rendelőintézet üzemeltetőjéről és a főigazgató személyéről. Meglepetés nem született, mivel a SANAMED Kht nyert és Dr. Pusztai Dezső lett a főigazgató, aki a ceglédi Toldy Ferenc kórházban is betölti ezt a posztot. Szerkesztőségünk és olvasóink nevében sok szeretettel gratulálunk és kívánunk eredményes munkát az új egészségügyi centrumban is.

LŐVE

Közélet:
   

miabonyunk - 2010.10.28. 00:03:58

A Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet a 23. helyen van az összesített eredmény alapján az Év Kórháza választáson. A házipatika.com 2010-ben is meghirdette az szavazást, amely 2010. október 1-től december 31-ig tart. A versenyben 125 intézmény vesz részt. A kórházakra bárki szavazhat, de a visszaélések elkerülés érdekében a véleményt sms üzenettel is meg kell erősíteni.

Az intézményeket öt kategóriában lehet 1-től 5-ig pontozni. A ceglédi kórház az orvos-szakmai ellátásra 4,6, az ápolás- és szakszemélyzetre 4,4, infrastruktúrára 4,4, ellátásra 4,6, környezet és tisztaságra átlagosan 4,4 pontot kapott. Az eredményhirdetés 2011 januárjában várható. Az öt kategória győztesei mellett kihirdetésre kerül az abszolút győztes, aki egy évig viselheti a megtisztelő "Házipatika.com - Az év kórháza címet".

Forrás és részletek: www.ctv.hu
Itt interjú is olvasható a ceglédi kórház főigazgatójával, az abonyi Dr. Pusztai Dezsővel.

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.27. 00:16:34

 

A mai napon felhívott egyik kedves Olvasónk és megköszönte, hogy a MiAbonyunk közbenjárása után vége lett annak az áldatlan állapotnak, amit az utcájukban tapasztaltak. Arról volt szó ugyanis, hogy a szomszédban éjjel- nappal nagyon hangosan dübörgött a cigányzene, ami az ott lakók nyugalmát zavarta és persze idegrendszerüket is próbára tette.

Kértem a helyi Kisebbségi Önkormányzat vezetőjének segítségét. Raffael László és munkatársai segítettek és már hetek óta vége a huszonnégy- órás dáridónak. A lakók ezúton köszönik nekik és a MiAbonyunk szerkesztőségének a segítséget.

LŐVE

Közélet:
Első<< Előző520521522523524525526Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok