Mi Abonyunk - Tizedelés a közszférában- Abonyban viszont kevesen vannak és nagy a cserélődés
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

miabonyunk - 2010.10.20. 20:45:24


Mint arról az országos sajtó tegnap beszámolt, jelentős létszámleépítésre készül a kormány a közszférában és ez érinti az önkormányzati dolgozókat is. Jelenleg 680 ezren dolgoznak a közszférában, mely az állami bürokrácia nagyságára is utal. Sajtóhírek szerint a helyi önkormányzatokat a normatívák csökkentésével, azaz kevesebb pénz biztosításával veszik majd rá arra, hogy létszámot csökkentsenek. Abonyban azonban Romhányiné Dr. Balogh Edit szerint kevesen vannak bizonyos osztályokon a munkatársak.

Így például a településfejlesztésen nem bírják a munkát a rengeteg pályázat miatt. Ide két főt venne fel a város első asszonya. Ezen kívül szeretne egy sajtóreferenst is. Hogy a csökkenő támogatással ezt majd hogyan lehet gazdaságosan kivitelezni, nem tudható előre. Pető Istvánnénak is markáns véleménye van az abonyi polgármesteri hivatalban dolgozó egyes osztályokról.

Petőné Erzsike, korábban a Műszaki Osztály munkatársa volt évtizedeken keresztül, majd a Városunk Fejlődéséért Egyesület színeiben volt képviselő. Ő egyszerűen nem érti, hogy miért cserélődnek le állandóan a munkatársak a polgármesteri hivatal egyes osztályain, így például a Gazdasági Osztályon. „ Túl nagy a fluktuáció. Szeretném kérdezni, hogy mi az oka annak, hogy a gazdasági osztályon állandóan cserélődnek az emberek. Két- három havonta már új munkatársakat találunk ott. Ez így nincsen rendben, hiszen a minőségi munkavégzéshez összeszokott csapatra van szükség!

Négy éve jöttek az újak, legalább azok összekovácsolódhattak volna már. Mindenkinek, első sorban Abonynak a stabil gárda, az állandóság lenne jó. Kritikán aluli a városi honlap, a www.abony.hu. Nem lehet megtalálni rajta a fontos és szükséges információkat. Egyszerűen nem is értem, hogy ez miért van így. Úgy tudom, hogy 2007-ben létszámstop volt a hivatalban, de 2008-ben már kijelöltek egy olyan kolléganőt, akinek az lenne a feladata, hogy a városi honlapot szerkessze.

Rengeteg hiba van az önkormányzati tájékoztatásban! Sok mindenről nem tud a lakosság. A honlapra és az írott sajtóra is szükség lenne. Sehol nem lehet érdemi tájékoztatást találni egyes témákról! Nem értem, hogy például miért nem lehet közzétenni az önkormányzati döntést követően kialakított egyes díjtételeket! Ilyen például a víz- és csatornadíj. A döntést erről már novemberben meghozzák. „ – mondta a MiAbonyunknak Pető Istvánné

Országos sajtó, adalékok a hírhez:
Ha a közszféra leépítéséről kiszivárgott hírek igazak, a dolgozók sok ágazatban kevesen lesznek ahhoz, hogy ellássák törvényben előírt feladatukat - véli a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.

Varga László elnök szerint több tízezres létszámelbocsátás a terv, legalábbis ez derül ki az általuk megismert költségvetési köriratból.

A költségcsökkentés miatt intézmények zárhatnak be, mert működésképtelenek lesznek. Akik megússzák az elbocsátást, munkahelyük elvesztése miatt maradhatnak állás nélkül - mondta.

Megjegyezte, velük nem egyeztetettek, a szakszervezetek a konkrét elképzeléseket nem ismerik, így marad a találgatás, a spekuláció. Csak a sajtóból tájékozódnak, érdemi információjuk nincs, így jutott a tudomásukra a körirat tartalma. Eszerint jövőre 5-10 százalékos létszámleépítést tervez a kabinet, az általános költségeket pedig 5 százalékkal csökkentenék.

Varga szerint a közszféra ma már nem alkalmas további "fogyókúráztatásra". Emlékeztetett, hogy a közszféra ellehetetlenítése 2006-ban kezdődött. Míg 2005-ben még 850 ezren dolgoztak ezen a területen, mára ezt a létszámot 680 ezerre csökkentették. Arra is rámutatott, hogy a 2002-es nagyobb arányú béremelés az elmúlt nyolc évben lényegében "eltűnt", és mára a reálkeresetek a 2002-es szintre estek vissza.

Az érdekvédők egyeztetést sürgetnek és nem zárják ki a demonstráció, illetve a sztrájk lehetőségét sem.

www.hrportal.hu

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a parlamentben napirend előtt egyelőre csak annyit mondott: a napokban tárgyalásokat kezdeményez a kormány minden nagyobb önkormányzattal az általuk működtetett közszolgáltatások további sorsáról. Megjegyezte azt is, az állami bürokrácia területén a költekezést legalább öt százalékkal lehet csökkenteni. A részletek egyelőre nem ismertek, és a költségvetési szervek jövő évi gazdálkodásának tervezésére vonatkozó köriratot sem hozta nyilvánosságra a kormány. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint valamennyi, a költségvetés összeállításában feladattal rendelkező intézmény számára ismertté váltak a jövő évi költségvetés főbb keretei, a tárca az érintettekkel megkezdte az egyeztetést.

www.nepszava.hu

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok