Mi Abonyunk - Tizedelés a közszférában- Abonyban viszont kevesen vannak és nagy a cserélődés
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

miabonyunk - 2010.10.20. 20:45:24


Mint arról az országos sajtó tegnap beszámolt, jelentős létszámleépítésre készül a kormány a közszférában és ez érinti az önkormányzati dolgozókat is. Jelenleg 680 ezren dolgoznak a közszférában, mely az állami bürokrácia nagyságára is utal. Sajtóhírek szerint a helyi önkormányzatokat a normatívák csökkentésével, azaz kevesebb pénz biztosításával veszik majd rá arra, hogy létszámot csökkentsenek. Abonyban azonban Romhányiné Dr. Balogh Edit szerint kevesen vannak bizonyos osztályokon a munkatársak.

Így például a településfejlesztésen nem bírják a munkát a rengeteg pályázat miatt. Ide két főt venne fel a város első asszonya. Ezen kívül szeretne egy sajtóreferenst is. Hogy a csökkenő támogatással ezt majd hogyan lehet gazdaságosan kivitelezni, nem tudható előre. Pető Istvánnénak is markáns véleménye van az abonyi polgármesteri hivatalban dolgozó egyes osztályokról.

Petőné Erzsike, korábban a Műszaki Osztály munkatársa volt évtizedeken keresztül, majd a Városunk Fejlődéséért Egyesület színeiben volt képviselő. Ő egyszerűen nem érti, hogy miért cserélődnek le állandóan a munkatársak a polgármesteri hivatal egyes osztályain, így például a Gazdasági Osztályon. „ Túl nagy a fluktuáció. Szeretném kérdezni, hogy mi az oka annak, hogy a gazdasági osztályon állandóan cserélődnek az emberek. Két- három havonta már új munkatársakat találunk ott. Ez így nincsen rendben, hiszen a minőségi munkavégzéshez összeszokott csapatra van szükség!

Négy éve jöttek az újak, legalább azok összekovácsolódhattak volna már. Mindenkinek, első sorban Abonynak a stabil gárda, az állandóság lenne jó. Kritikán aluli a városi honlap, a www.abony.hu. Nem lehet megtalálni rajta a fontos és szükséges információkat. Egyszerűen nem is értem, hogy ez miért van így. Úgy tudom, hogy 2007-ben létszámstop volt a hivatalban, de 2008-ben már kijelöltek egy olyan kolléganőt, akinek az lenne a feladata, hogy a városi honlapot szerkessze.

Rengeteg hiba van az önkormányzati tájékoztatásban! Sok mindenről nem tud a lakosság. A honlapra és az írott sajtóra is szükség lenne. Sehol nem lehet érdemi tájékoztatást találni egyes témákról! Nem értem, hogy például miért nem lehet közzétenni az önkormányzati döntést követően kialakított egyes díjtételeket! Ilyen például a víz- és csatornadíj. A döntést erről már novemberben meghozzák. „ – mondta a MiAbonyunknak Pető Istvánné

Országos sajtó, adalékok a hírhez:
Ha a közszféra leépítéséről kiszivárgott hírek igazak, a dolgozók sok ágazatban kevesen lesznek ahhoz, hogy ellássák törvényben előírt feladatukat - véli a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.

Varga László elnök szerint több tízezres létszámelbocsátás a terv, legalábbis ez derül ki az általuk megismert költségvetési köriratból.

A költségcsökkentés miatt intézmények zárhatnak be, mert működésképtelenek lesznek. Akik megússzák az elbocsátást, munkahelyük elvesztése miatt maradhatnak állás nélkül - mondta.

Megjegyezte, velük nem egyeztetettek, a szakszervezetek a konkrét elképzeléseket nem ismerik, így marad a találgatás, a spekuláció. Csak a sajtóból tájékozódnak, érdemi információjuk nincs, így jutott a tudomásukra a körirat tartalma. Eszerint jövőre 5-10 százalékos létszámleépítést tervez a kabinet, az általános költségeket pedig 5 százalékkal csökkentenék.

Varga szerint a közszféra ma már nem alkalmas további "fogyókúráztatásra". Emlékeztetett, hogy a közszféra ellehetetlenítése 2006-ban kezdődött. Míg 2005-ben még 850 ezren dolgoztak ezen a területen, mára ezt a létszámot 680 ezerre csökkentették. Arra is rámutatott, hogy a 2002-es nagyobb arányú béremelés az elmúlt nyolc évben lényegében "eltűnt", és mára a reálkeresetek a 2002-es szintre estek vissza.

Az érdekvédők egyeztetést sürgetnek és nem zárják ki a demonstráció, illetve a sztrájk lehetőségét sem.

www.hrportal.hu

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a parlamentben napirend előtt egyelőre csak annyit mondott: a napokban tárgyalásokat kezdeményez a kormány minden nagyobb önkormányzattal az általuk működtetett közszolgáltatások további sorsáról. Megjegyezte azt is, az állami bürokrácia területén a költekezést legalább öt százalékkal lehet csökkenteni. A részletek egyelőre nem ismertek, és a költségvetési szervek jövő évi gazdálkodásának tervezésére vonatkozó köriratot sem hozta nyilvánosságra a kormány. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint valamennyi, a költségvetés összeállításában feladattal rendelkező intézmény számára ismertté váltak a jövő évi költségvetés főbb keretei, a tárca az érintettekkel megkezdte az egyeztetést.

www.nepszava.hu

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Óvakodj a hamis CBD termékektől - hogyan tudsz megbizonyosodni egy termék megbízhatóságáról?

Ford Focus ST - Kíméletes sportosság

Egyre több fiatal fertőződik meg koronavírussal

Strand étlap!

Ezek az ingyenes koronavírus-teszt feltételei

Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?

Újraindulnak a sulik, de a legkisebb tüneteket mutató gyerekeknek is otthon kell maradniuk

Figyelem! Munkalehetőség!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok