Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7052, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző6789101112Következő >>Utolsó

 0 Rh negatív vérre van szüksége apukámnak Szabó József (DIDO) 1953.10.17. anyja neve Kistamás Margit, Lakcíme 2700 Cegléd Madár utca 22.
Akinek ilyen a vércsoportja és tud vért adni az kérem jelentkezzen a ceglédi Toldy Ferenc kórház (2700 Cegléd, Törteli ú. 1-3.) vértranszfúzios osztályán vagy az országos vérellátó központok egyikében és édesapám adataira hivatkozva adjon vért.

Egészségünk:
Véradás   

Rovatunk támogatója a STRAND Kisvendéglő! - Mit egyek, hogy egészséges legyek télen is? Sokan, és sokszor tesszük fel magunknak ezt a kérdést. Most segítünk egy kicsit! Kezdjük akkor talán a káposztával.

Tudtad?

A fejes káposzta az egyik legrégebben ismert és termesztett zöldségféle, kutatások szerint már az i. e. II. évezredben ismerték és termesztették a Földközi-tenger partvidékén.

A savanyú káposzta például kínai találmány: a korabeli számadások tanúsága szerint a Nagy Fal építésekor a munkások rendszeresen kaptak savanyú káposztát. A görögöknél a káposzta nemcsak kedvelt, hanem szent növény is volt: úgy gondolták, hogy a gyermekágyban fekvő anyákat megvédelmezi a gonosz szellemektől. Európa egyes részein más összefüggésbe hozták a káposztát a gyermekáldással: kisgyermekek számára a gólyamese francia változata például úgy hangzik, hogy az anyukák a babájukat káposztafejekben találják.

Egészségünk:
Strand   

admin - 2015.01.06. 10:48

 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Abony városában 2015.01.12-től - 2015.01.29-ig tüdőszűrést tartunk!

 

A vizsgálat ideje naponta:

 

Hétfő: 08:00 - 18:00

Kedd:  08:00 - 18:00

Szerda:  08:00 - 18:00

Csütörtök:  08:00 - 18:00

Péntek:  08:00 - 18:00

 

A tüdőszűrés helye: Strandfürdő, Kálvin út 10.

 

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat!

Egészségünk:

 

Napjainkban a szex mint az egészségre jótékony hatást gyakoroló tevékenység él a köztudatban. Volt azonban idő, mikor a szexuális önmegtartóztatás pozitív egészségügyi hatásai álltak a témát érintő különböző fórumok gyújtópontjában.


Az örömteli szexuális élet hatása az egészségi állapotra Testmozgás: a szexuális aktus és az orgazmus alatt számos élettani változás megy végbe a szervezetben, amelyek hasonlók egy kiadós kardioedzés hatásaihoz. A szív munkája fokozódik, a pulzus megemelkedik, a véráramlás gyorsul, a vérnyomás nő. A légzésszám fokozódik. Ha a szexuális tevékenységet, mint közepesen intenzív testmozgást fogjuk fel, érthetők a következő hatások is: a szex segít a testsúly csökkentésében a kalóriaégetés következtében, illetve segít a megfelelő erőnlét fenntartásában.

Egészségünk:
Szex   

Rovatunk támogatója a STRAND Kisvendéglő.- " A diéta a lelki és testi folyamatokon keresztül is növeli a túlevés valószínűségét. A diétázóknál a nagy zabálások a szigorú diéták után kezdődnek. A tapasztalat az, hogy akik a diétázás és túlevés szokását rendszeres étrenddel helyettesítik, nem híznak, sőt fogynak is. Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy valaki sikeresen normalizálja a testsúlyát az, ha teljesen felhagy a diétázással és áttér a rendszeres, kiegyensúlyozott étkezésre.

Egészségünk:
Strand   

Gyakorlatilag a Heti Hírek e heti nyomtatott lapszámában és internetes oldalunkon is közzétett cikke segítette elő a nagykőrösi önkormányzat képviselő testületének döntését háziorvos ügyben. Mint lapunk beszámolt róla, egy korábban eltiltott háziorvos pályázott az egyik, sajnálatos haláleset miatt megüresedett praxisra. A pályázó pályázatában „ elfelejtette „ megemlíteni, hogy ő az a háziorvos, akiről korábban az országos hírek is szóltak, egy haláleset miatt. Mentségére legyen szólva, hogy a november 27-i testületi ülésen nem kért személyiségi jogi okok miatt zárt ülést, hanem arcát, nevét vállalva ismerte be, hogy ő az, akit először örökre, majd két évre eltiltottak hivatása gyakorlásától, egy paciens halála miatt.

Egészségünk:

Kedves egyetemista Olvasónk, Kazinczy Zsófi kért meg arra, hogy az általuk szervezett program plakátjait osszam meg ezen a honlapon is. Szeretettel teszem meg és kívánok további jó, és eredményes tanulást a Testnevelési Egyetemen az abonyi lánynak. A program könnyen elérhető, mert a helyszín 20 perc a Nyugatitól metróval(3-as és 2-es metró) Déli pályaudvartól van nem messze a helyszín.

 

Részletes program a címre kattintva

Egészségünk:
Abony   

Az őszi-téli időszakban gyakoriak a légúti megbetegedések. Ezeket a tévesen influenzának nevezett hűléses, lázas, hurutos tünetekkel járó betegségeket egyes baktériumokon kívül 5 víruscsalád mintegy 175 tagja képes kiváltani. A valódi influenza az influenzavírusok által okozott megbetegedés, mely járványügyi és klinikai sajátságaiban is eltér az egyéb légúti megbetegedésektől. Terjedése: Az influenzavírusok az egyéb légúti fertőzések kórokozóihoz hasonlóan a köhögéskor, tüsszögéskor és beszéd alatt keletkező légúti váladékcseppecskék révén, cseppfertőzéssel terjednek. A terjedés gyorsabb, mint az egyéb légúti fertőzések esetében. Közösségek tagjainak többsége egyik napról a másikra eshet ágynak az influenza következtében.

Egészségünk:
Influenza   

A mai rohanó, sokak számára kiüresedett, sok- sok stresszel és feszültséggel együtt járó élet velejárója, hogy egyre többen szenvedünk különféle lelki eredetű problémáktól. A belső fájdalmak aztán egy idő után testi betegségeket is okoznak. 

Egészségünk:
   

Jövő hét hétfőtől változik a „ menetrend „ az abonyi vérvételen, mert lapinformációink szerint időpontot kell kérni, egy nap maximum 40 beteget tudnak ellátni. Az ezzel kapcsolatos betegtájékoztató kifüggesztésre került már a Kostyán Andor rendelőintézet recepciós részlegénél. Korábban arról számoltunk be, hogy voltak komoly gondok a vérvétel helyszínén, mert a lakosság türelmetlen volt, és betolakodtak, akár kisgyermekek elé is. Olyanok is, akik pedig elvileg ráértek volna, mert nem dolgoznak.

Egészségünk:
Abony   
Első<< Előző6789101112Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok