Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8031, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző78910111213Következő >>Utolsó

admin - 2015.01.06. 10:48

 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Abony városában 2015.01.12-től - 2015.01.29-ig tüdőszűrést tartunk!

 

A vizsgálat ideje naponta:

 

Hétfő: 08:00 - 18:00

Kedd:  08:00 - 18:00

Szerda:  08:00 - 18:00

Csütörtök:  08:00 - 18:00

Péntek:  08:00 - 18:00

 

A tüdőszűrés helye: Strandfürdő, Kálvin út 10.

 

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat!

Egészségünk:

 

Napjainkban a szex mint az egészségre jótékony hatást gyakoroló tevékenység él a köztudatban. Volt azonban idő, mikor a szexuális önmegtartóztatás pozitív egészségügyi hatásai álltak a témát érintő különböző fórumok gyújtópontjában.


Az örömteli szexuális élet hatása az egészségi állapotra Testmozgás: a szexuális aktus és az orgazmus alatt számos élettani változás megy végbe a szervezetben, amelyek hasonlók egy kiadós kardioedzés hatásaihoz. A szív munkája fokozódik, a pulzus megemelkedik, a véráramlás gyorsul, a vérnyomás nő. A légzésszám fokozódik. Ha a szexuális tevékenységet, mint közepesen intenzív testmozgást fogjuk fel, érthetők a következő hatások is: a szex segít a testsúly csökkentésében a kalóriaégetés következtében, illetve segít a megfelelő erőnlét fenntartásában.

Egészségünk:
Szex   

Rovatunk támogatója a STRAND Kisvendéglő.- " A diéta a lelki és testi folyamatokon keresztül is növeli a túlevés valószínűségét. A diétázóknál a nagy zabálások a szigorú diéták után kezdődnek. A tapasztalat az, hogy akik a diétázás és túlevés szokását rendszeres étrenddel helyettesítik, nem híznak, sőt fogynak is. Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy valaki sikeresen normalizálja a testsúlyát az, ha teljesen felhagy a diétázással és áttér a rendszeres, kiegyensúlyozott étkezésre.

Egészségünk:
Strand   

Gyakorlatilag a Heti Hírek e heti nyomtatott lapszámában és internetes oldalunkon is közzétett cikke segítette elő a nagykőrösi önkormányzat képviselő testületének döntését háziorvos ügyben. Mint lapunk beszámolt róla, egy korábban eltiltott háziorvos pályázott az egyik, sajnálatos haláleset miatt megüresedett praxisra. A pályázó pályázatában „ elfelejtette „ megemlíteni, hogy ő az a háziorvos, akiről korábban az országos hírek is szóltak, egy haláleset miatt. Mentségére legyen szólva, hogy a november 27-i testületi ülésen nem kért személyiségi jogi okok miatt zárt ülést, hanem arcát, nevét vállalva ismerte be, hogy ő az, akit először örökre, majd két évre eltiltottak hivatása gyakorlásától, egy paciens halála miatt.

Egészségünk:

Kedves egyetemista Olvasónk, Kazinczy Zsófi kért meg arra, hogy az általuk szervezett program plakátjait osszam meg ezen a honlapon is. Szeretettel teszem meg és kívánok további jó, és eredményes tanulást a Testnevelési Egyetemen az abonyi lánynak. A program könnyen elérhető, mert a helyszín 20 perc a Nyugatitól metróval(3-as és 2-es metró) Déli pályaudvartól van nem messze a helyszín.

 

Részletes program a címre kattintva

Egészségünk:
Abony   

Az őszi-téli időszakban gyakoriak a légúti megbetegedések. Ezeket a tévesen influenzának nevezett hűléses, lázas, hurutos tünetekkel járó betegségeket egyes baktériumokon kívül 5 víruscsalád mintegy 175 tagja képes kiváltani. A valódi influenza az influenzavírusok által okozott megbetegedés, mely járványügyi és klinikai sajátságaiban is eltér az egyéb légúti megbetegedésektől. Terjedése: Az influenzavírusok az egyéb légúti fertőzések kórokozóihoz hasonlóan a köhögéskor, tüsszögéskor és beszéd alatt keletkező légúti váladékcseppecskék révén, cseppfertőzéssel terjednek. A terjedés gyorsabb, mint az egyéb légúti fertőzések esetében. Közösségek tagjainak többsége egyik napról a másikra eshet ágynak az influenza következtében.

Egészségünk:
Influenza   

A mai rohanó, sokak számára kiüresedett, sok- sok stresszel és feszültséggel együtt járó élet velejárója, hogy egyre többen szenvedünk különféle lelki eredetű problémáktól. A belső fájdalmak aztán egy idő után testi betegségeket is okoznak. 

Egészségünk:
   

Jövő hét hétfőtől változik a „ menetrend „ az abonyi vérvételen, mert lapinformációink szerint időpontot kell kérni, egy nap maximum 40 beteget tudnak ellátni. Az ezzel kapcsolatos betegtájékoztató kifüggesztésre került már a Kostyán Andor rendelőintézet recepciós részlegénél. Korábban arról számoltunk be, hogy voltak komoly gondok a vérvétel helyszínén, mert a lakosság türelmetlen volt, és betolakodtak, akár kisgyermekek elé is. Olyanok is, akik pedig elvileg ráértek volna, mert nem dolgoznak.

Egészségünk:
Abony   

matek - 2014.07.15. 14:12

„Adj vért, megmented három ember életét”


Véradási tájékoztató

A Magyar Vöröskereszt kihelyezett véradó napot tart
2014. július 22.-én 9-14 óra között a

KULTÚRA HÁZÁBAN

Részletek a cikkben!

Városunk Fejlődéséért Egyesület


Egészségünk:
Véradás   

veroniq - 2014.07.03. 10:43

A közelmúltban Nagykőrös két óvodájában is jártak a Gyógyító Bocsok, hogy megnyugvást, szeretetet, mosolyt vigyenek a gyerekeknek. Igazi, önként vállalt küldetés az övék, feladatuk nemes. Az a fő céljuk, hogy jelenlétükkel, munkájukkal csökkenthessék azt a félelmet, melyet a kicsik kórházba kerüléskor, vagy az orvosnál, mentőautó látványakor éreznek. Szituációs feladatokon keresztül vonják be a gyerekeket a gyógyító, életmentő munka rejtelmeibe, mindenhol sok szeretettel fogadják őket. Mintegy 1900 óvodással találkoztak már, Kecskeméten és vonzáskörzetében, egy éves fennállásuk óta. Így 74 óvodai csoporthoz és 2 iskolai osztályhoz jutottak el.

Egészségünk:
Első<< Előző78910111213Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok