Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Utak"
Első<< Előző567891011Következő >>

veroniq - 2012.07.23. 14:48

Először arra gondoltam, hogy hanyagolom a témát. Ma azonban kedves ismerősöm felhívott és elmondta, teljesen meg van rökönyödve, mert azt tapasztalta, hogy a szomszédos Újszilváson már minden dűlőút aszfaltos, sőt a tanyákhoz is remek minőségű útfelület vezet ki. „ Egyszerűen nem értem, hogy Abony hogy lehet ennyire lemaradva! Az én autómat is többször kellett már a rossz utak miatt javítani. „ És sajnos sok igazság van abban, amit mond. Tegnap ugyanis a Fergeteg Triatlon SE szervezett egy nagyszabású versenyt. Nem, nem a dűlőutakon akarták futtatni és kerékpároztatni a versenyzőiket, hanem csak egészen egyszerűen a városközponthoz közeli részen. Ez nem kis erőfeszítésükbe került és nem is sikerült maradéktalanul biztosítaniuk a balesetveszély mentes útfelületet.

Közélet:
Abony   
Utak   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2012.06.04. 08:49

Abony város polgármestere, Romhányiné Dr. Balogh Edit is tájékoztatott arról lakossági fórumán, hogy előkészületben van az útszakasz felújítása. A hír megjelent máshol is, ezt írják: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. már megterveztette a szakasz felújítását. Ennek során a megyehatártól egészen Abony központjáig felújítanák a sok kellemetlenséget okozó útszakasz.

Közélet:
Abony   
Utak   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.05.22. 13:32

Olvasónk elképedve szembesült azzal, hogy a korábban szépen rendbe tett Szabadásg utat mostanra széttúrták, betömködték, majd így hagyták. Íme, Olvasónk levele minderről: Szia Veronika! Az ügyben zavarnálak, hogy a Szabadság utat ugye nem olyan régen szépen megcsinálták. Viszont az elmúlt hónapok során különböző közmű szolgáltató, illetve azok dolgozói felbontották 3-4 helyen is az útburkolatot.

Citrom-díj:
Abony   
Utak   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.02.24. 16:06

Talán ezzel a három szóval jellemezhetnénk leginkább az itt látható utca állapotát. Kedves Olvasónk kért meg, hogy menjek, fényképezzem meg az utókornak Abony egyik utcáját, a Török Ignác utat. Nevéhez méltóan olyan, mint a török időkben… Sáros, mocskos. Nagy lesz most a kontraszt, van, akinek csak ilyen jár. Van, akinek csillogó villogó díszburkolatos főtér. Innen sokan járnak iskolába, van aki váltócipőt cipel inkább magával, szégyellne így bemenni a suliba.

Citrom-díj:
Abony   
Utak   
 8 Hozzászólás    

admin - 2011.10.11. 16:35

Így vágunk neki a télnek. Ennyire futotta a közútkezelő áldásos tevékenységéből. Az Abony- Törtel utat szépen kikátyúzták, ám pár hónap elteltével már érzékelhetően romlott az út állapota. És akkor még nagyon gyengéden és nőiesen fogalmaztam. Az Abonyhoz közelebb lévő szakasz göröngyösebb, de a messzebbi egykor remek állapotban volt. Most ez az az útfelület, melyen kocsikázni veszélyes...

Citrom-díj:
Törtel   
Utak   
Kátyú   
 4 Hozzászólás    

tyb - 2011.09.21. 11:31

Ma reggel többen meglepődve tapasztalták, hogy a régi 4-es utat gépekkel marják. A korábbi 4-es - ma 40-es - út néhány éve esett át, nagy örömünkre egy teljes útburkolatcserén, melynek következtében szélesebb és biztonságosabb is lett, különösen a kerékpárosok számára. Nem reméltük, hogy az állam az elkerülő út megépítése után még költeni fog a belterületi szakaszra, de szerencsére mégis megtörtént. Emlékszem, hogy amikor a régi burkolatot eltávolították, jól látható volt a réges-régi makadám burkolat is, melyről már csak a régi fényképek tanúskodnak. Szóval, egy igen komoly beruházás eredményeként újult meg a korábban településünkön áthaladó "halálút" belterületi szakasza.  

Közélet:
Utak   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.09. 13:41

 

A blikk.hu ma a címoldalon foglalkozott a témával: Katt

 

A kutya legalább jól érzi magát.....

Mint lapunk arról már beszámolt, egy fatális tévedés miatt összekeverte a vállalkozó a Szőlő utcával a Piszkét és a viszonylag jó állapotú Piszke utat tolólapozta le. Ezt nem kellett volna megtennie, mert a lakók önerőből tették járhatóvá az utat még korábban. A vállalkozó a hibáját elismerte és megjavította az útfelületet. Az Új Néplapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy négy köbméter keszegi követ fognak hozni ide, hogy a hibákat orvosolják és azt is, hogy itt nem volt aszfalt sosem.

Közélet:
Abony   
Utak   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.05. 12:53

Az autópálya építés kapcsán szóba került a már járhatatlan Abony- Újszász útszakasz is. Nem a polgármesterünk, hanem a jász- nagykun szolnok megyei közgyűlés alelnöke verte ki a balhét, bár az iszonyatos szakasz Pest megyében van. Íme a www.szoljon.hu cikkrészlete minderről: " Az egyeztetésen szóba hozták az Abony–Újszász közötti út állapotát is. Ennek megyei szakaszát pályázatból sikerült felújítani, de a Pest megyei szakasz szinte járhatatlanná vált. „Erre is felhívtuk államtitkár úr figyelmét, miszerint Szolnok és a Jászság érdekében ebben is jó volna előrelépést tennünk” — mondta Borbás Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke. 

Közélet:
Abony   
Újszász   
Utak   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.05. 12:18

MTI hír Az M4-es autópálya Szolnokot északról elkerülő Abony és Fegyvernek közötti útszakaszának, valamint a Tiszapüspökinél megépülő új Tisza-hídnak az előkészítő munkálatai 2013-ig befejeződnek, a kivitelezés a 2014-től kezdődő európai uniós fejlesztési ciklusban indulhat - közölte Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára. A kormány által júniusban elfogadott, a gyorsforgalmi és főúthálózat hosszú távú fejlesztési programjáról és nagytávú tervéről szóló dokumentum szerint 2016-ig elkészülhet az M4-es autópálya Üllő és Törökszentmiklós közötti, az M44-es autóút Kunszentmárton és Kondoros közötti, valamint az M8-as autóút Szolnok és Nagykőrös-dél közötti szakasza, valamint a 32-es számú főút jászberényi elkerülő útjának harmadik üteme - tette hozzá.

Közélet:
Abony   
Utak   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.04. 16:39

 

Lapunk nem régiben beszámolt arról, hogy az abonyi útfelújítások során a kivitelezők összekevertek két utcát. Így a Piszke utcát gyakorlatilag tönkretették. A vállalkozó azt ígérte, hogy július végével gépeik hazajönnek és akkor sürgősen nekilátnak az eredeti állapotok visszaállításához. Ezt a mai napig nem tették meg. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk, nyomon követjük az utca sorsát.

 

LŐVE

Citrom-díj:
Utak   
Abony   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok