Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7001, belépett felhasználók: 0.

Címke: "katasztrófavédelem"
Első<< Előző891011121314Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.10.15. 18:54

Mától kötelező szén-monoxid-mérőket szerelni azokba a bölcsődékbe, óvodákba, iskolákba, kórházakba és szálláshelyekre, ahol nyílt égésterű gázkazánok működnek. A mérőket mostantól a kéményseprők ellenőrzik. Október 15-étől több változás is életbe lép. A cél, hogy minél biztonságosabbak legyenek azok az épületek, ahol nyílt égésterű kazán van. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.14. 15:08

Nem pihentek a megyei tűzoltók a hétvégén, összesen huszonhét jelzés érkezett hétvégén a műveletirányítási központba. Ebből hét esetben tűzesethez, tizenöt esetben pedig műszaki mentéshez vonultak tűzoltóink, öt eset nem igényelt tűzoltói beavatkozást. Szombati események- Dunaharasztiban az Arany János utcában két személygépjármű és egy kisbusz ütközött össze szombaton délelőtt 10 órakor. A két személygépjárműben összesen öt fő utazott, közülük ketten megsérültek, őket a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.16. 14:03

Az iszonyatos, Horthy kanyarban történt baleset a Katasztrófavédelem honlapján is megjelent, a fénykép is innen származik. Azon a bizonyos fán egyre több a koszorú, egyre kevesebb a kéreg, de még tartja magát. Ez a halál fa, a halál kanyarban. Kérdezném: Nem lehetne ezt kivágni? Az esetek döntő többségében ugyanis éppen ennek a fának csapódnak neki az áldozatok....

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.12. 10:25

Krumplit akart sütni két tizenéves kislány, de csaknem leégették a konyhát. Kétségbeesetten telefonált tegnap délután a műveletirányításra egyikük, de ijedtében azt sem tudta elmondani, hogy mi történt. Barna András tű. zászlós műveletirányó kérdéseire válaszolva lassan kiderült, hogy meggyulladt a tűzhelyen felejtett olaj, hatalmas lángokkal égett, és a két kislány vízzel próbálta eloltani.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.03. 19:07

Szeptember elsejétől akár 150 ezer forintos bírsággal is sújtható az, aki szórakozásból hívja ki a tűzoltókat.  A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányítási ügyeletére heti rendszerességgel „jelentkeznek be” a telefonbetyárok, elvonva a figyelmet a valódi beavatkozást igénylő eseményektől. Legutóbb augusztus 31-én érkezett egy ilyen hívás, a bejelentő arról tudósított, hogy melléképület ég egy szolnoki portán, de nevét és számát már nem árulta el, lecsapta a telefont. Ellene azonnal feljelentést tett a Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.28. 12:14

A Hunyadi utcába vonultak a tűzoltók 08.13-án közúti balesethez, ahol egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött. Az egység a személygépkocsit áramtalanította, az úttestet letakarította. 08.16-án Tázerdő dűlőbe vonult az egység ahol a vasúti töltés mellett száraz fű avar égett. Az egység „ C” sugárral eloltotta a tüzet. 08.13-án Kocsérra a 7-es sz. dűlőbe avar tűzhöz vonultak tűzoltóink. A tüzet „D” sugárral és kéziszerszámokkal sikerült eloltani. A Kórház utcában 08.18-án tűz keletkezett amit az egyik beteg okozott.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.28. 18:15

Az előkészületek már a év elején megkezdődnek, ekkor kezdte áttekinteni a teendőket egy 80-90 főből álló bizottság, amelyben a katasztrófavédelem mellett számos más szervezet és intézmény képviselője is jelen volt, többek között a Pest megyei Rendőr-főkapitányság, a gödöllői rendőrkapitányság, a TEK, a védett személyek biztosításáért felelős szervezetek, a repülésirányítás, az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.07. 22:20

Ezt kérdeztem meg Spitz Alexandrától, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől. Levelet írtam neki, megmutattam, hogy mit írtak Önök, kedves Olvasók! Ott már nagy baj van, ha a Katasztrófavédelem ír valótlan dolgokat, ráadásul az okot nem tudjuk. Feltettem gyanútlanul az MTI adatbázisából egy hírt az abonyi gépkocsitűzzel kapcsolatban, melyet ITT olvashatnak.  Aztán az egyik szomszéd, aki maga is részt vett a mentésben a következőket írta: " A Bolyai úti tűz eset nem a valóságnak megfelelően került be a hírekbe. Képünk csak illusztráció!

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.04. 23:18

A tűzoltók, a rendőrség kérésére, vasárnap óta kerestek egy eltűnt fiút a Zagyvában. Az eltűnést Jászalsószentgyörgyről jelezték, a tűzoltók több napja csónakkal és a szárazföldön is kutattak utána. Tegnap este fél tizenegykor Jászalsószentgyörgynél az úgynevezett Vadas részen találtak egy holttestet. Kiemeléséhez a jászberényi hivatásos és a jászalsószentgyörgyi önkéntes tűzoltók nyújtottak segítséget. A holttest azonosítását és a haláleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.02. 19:36

Ünnepélyes állománygyűlés keretei között június 18-án iktatták be a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját, Branyiczky Márk tűzoltó alezredest, volt igazgatóhelyettest, valamint a megye új igazgatóhelyettesét, Pásztor József tűzoltó alezredest, aki eddig a megye polgári védelmi főfelügyelői teendőit látta el. Pintér Sándor belügyminiszter 2013. június 18-i hatállyal kinevezte Branyiczky Márk tűzoltó alezredest megyei igazgatónak, valamint Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kinevezte Pásztor József tűzoltó alezredest igazgatóhelyettesnek. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok