Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

Címke: "katasztrófavédelem"
Első<< Előző891011121314Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.11.20. 17:14

Megújult a szolnoki katasztrófavédelem épülete- Alig több mint fél év alatt, 41 és fél millió forintból újították fel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületét. A laktanyaberuházás végeztével nemcsak kulturáltabb, hanem energiatakarékosabb épületből indulhatnak beavatkozásaikra a katasztrófavédelem szolnoki tűzoltó egységei. Nem tűnik nagy dolognak egy laktanya szertárkapuinak cseréje, mégis óriási előrelépés ez Szolnok és környéke biztonságát illetően, és nagy lépés a katasztrófavédelem egészét átfogó beruházások sorozatában – jelentette ki dr. Tollár Tibor tűzoltó dandártábornok, főigazgató-helyettes Szolnokon.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.30. 12:51

Mindenszentek és Halottak napján sokan gyújtanak gyertyákat és mécseseket, nemcsak a temetőkben, hanem otthon is. Helytelen használatuk a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhat. Ennek veszélyeire hívja fel a katasztrófavédelem a lakosság figyelmét. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megemelkedik a lakástüzek száma, sokan ugyanis nem kellő körültekintéssel használják a gyertyákat és a mécseseket.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.25. 15:24

Mentő és személyautó ütközött Szolnokon a déli órákban egy nagyáruház előtt a Mátyás király úton. A mentő az ütközéskor felborult. Az érintett útszakaszon félpályás útlezárás volt, összesen hatan sérültek a balesetben. A mentőben nem szállítottak ellátásra szoruló beteget, csak a személyzet tartózkodott a kocsiban. A szolnoki hivatásos tűzoltók avatkoztak be, áramtalanították a járműveket és segítettek a mentő visszaállításában. Képek: Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.24. 15:18

Többek között az abonyi származású S. Tóth Anikó is kitüntetést vehetett át Bakondi Görgytől. Anikó a szomszéd megye sajtószóvivője, aki remek híreivel naponta járul hozzá a lakosság objektív tájékoztatásához, a média színesítéséhez és a Katasztrófavédelem jó hírének öregbítéséhez. Szeretettel gratulálunk neki és persze a többieknek is szerkesztőségünk és olvasóink nevében is. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.15. 18:54

Mától kötelező szén-monoxid-mérőket szerelni azokba a bölcsődékbe, óvodákba, iskolákba, kórházakba és szálláshelyekre, ahol nyílt égésterű gázkazánok működnek. A mérőket mostantól a kéményseprők ellenőrzik. Október 15-étől több változás is életbe lép. A cél, hogy minél biztonságosabbak legyenek azok az épületek, ahol nyílt égésterű kazán van. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.14. 15:08

Nem pihentek a megyei tűzoltók a hétvégén, összesen huszonhét jelzés érkezett hétvégén a műveletirányítási központba. Ebből hét esetben tűzesethez, tizenöt esetben pedig műszaki mentéshez vonultak tűzoltóink, öt eset nem igényelt tűzoltói beavatkozást. Szombati események- Dunaharasztiban az Arany János utcában két személygépjármű és egy kisbusz ütközött össze szombaton délelőtt 10 órakor. A két személygépjárműben összesen öt fő utazott, közülük ketten megsérültek, őket a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.16. 14:03

Az iszonyatos, Horthy kanyarban történt baleset a Katasztrófavédelem honlapján is megjelent, a fénykép is innen származik. Azon a bizonyos fán egyre több a koszorú, egyre kevesebb a kéreg, de még tartja magát. Ez a halál fa, a halál kanyarban. Kérdezném: Nem lehetne ezt kivágni? Az esetek döntő többségében ugyanis éppen ennek a fának csapódnak neki az áldozatok....

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.12. 10:25

Krumplit akart sütni két tizenéves kislány, de csaknem leégették a konyhát. Kétségbeesetten telefonált tegnap délután a műveletirányításra egyikük, de ijedtében azt sem tudta elmondani, hogy mi történt. Barna András tű. zászlós műveletirányó kérdéseire válaszolva lassan kiderült, hogy meggyulladt a tűzhelyen felejtett olaj, hatalmas lángokkal égett, és a két kislány vízzel próbálta eloltani.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.03. 19:07

Szeptember elsejétől akár 150 ezer forintos bírsággal is sújtható az, aki szórakozásból hívja ki a tűzoltókat.  A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányítási ügyeletére heti rendszerességgel „jelentkeznek be” a telefonbetyárok, elvonva a figyelmet a valódi beavatkozást igénylő eseményektől. Legutóbb augusztus 31-én érkezett egy ilyen hívás, a bejelentő arról tudósított, hogy melléképület ég egy szolnoki portán, de nevét és számát már nem árulta el, lecsapta a telefont. Ellene azonnal feljelentést tett a Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.28. 12:14

A Hunyadi utcába vonultak a tűzoltók 08.13-án közúti balesethez, ahol egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött. Az egység a személygépkocsit áramtalanította, az úttestet letakarította. 08.16-án Tázerdő dűlőbe vonult az egység ahol a vasúti töltés mellett száraz fű avar égett. Az egység „ C” sugárral eloltotta a tüzet. 08.13-án Kocsérra a 7-es sz. dűlőbe avar tűzhöz vonultak tűzoltóink. A tüzet „D” sugárral és kéziszerszámokkal sikerült eloltani. A Kórház utcában 08.18-án tűz keletkezett amit az egyik beteg okozott.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok