Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7001, belépett felhasználók: 0.

Címke: "katasztrófavédelem"
Első<< Előző9101112131415Következő >>

veroniq - 2013.07.01. 16:09

Rekord ellenőrzések Jász-Nagykun-Szolnok megyében- Jász-Nagykun-Szolnok megyében ellenőrizte a legtöbbször az aratás előtt álló gépeket a katasztrófavédelem. Az idei adatok szerint országosan 281 alkalommal szemléztek, ebből a megyére (június végéig), 177 alkalom jutott. A megvizsgált gépek száma ezres nagyságrendű, csak a Jászságban hatszáz arató és egyéb mezőgazdasági munkát végző gépre kerül igazoló matrica.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.26. 12:07

A katasztrófavédelem hatékonyságának és gyors reagáló képességének fontos tényezői az önkéntes és köteles polgári védelmi szervezetek. A 2011. évi CXXVIII. a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvény megteremtette a lehetőségét ezen önkéntes szervezetek létrejöttének.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.11. 13:16

(MTI) - A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy a szúnyogirtási teendőket a jövőben központilag, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) irányítása alatt oldja meg - tájékoztatta szerdán az MTI-t a Kormányszóvivői Iroda.   A szúnyogirtás eddig döntő részben a helyi önkormányzatok hatáskörébe tartozott, amelyek közbeszerzéseken keresztül is gondoskodtak az időjárástól függően tavasztól, vagy kora nyártól kezdődő szúnyogirtásokról az igazgatásuk alá tartozó területeken.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.09. 12:55

A berendezéseket az Országos Tűzmegelőzési Bizottság bocsátotta az igazgatóságok rendelkezésére. A közelmúltban adták át őket. Abony iskolái Cegléden vehették át. A szén-monoxid-mérgezés veszélyeire és a megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem kampányfilmje. Tavaly országosan 191 szén-monoxid-mérgezéssel járó eseménynél avatkoztak be a tűzoltók. 235-en enyhébb mérgezést szenvedtek, 14-en azonban életüket veszítették.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.04.04. 18:45

Mezőtúr alatt a Hortobágy-Berettyót visszaduzzasztotta a Hármas-Körös, emiatt a torkolatnál lévő árvízi kaput ma délelőtt 11 órakor bezárták. Háttér: Az árvízkapu bezárása komoly előkészületeket igényelt. Búvárok több órán át tisztították a kapu útjában lévő mederszakaszt, hogy a két hatalmas vastömb akadály nélkül összezáródhasson. A torkolat, ahol a Hortobágy-Berettyó a Hármas-Körösbe folyik, fontos stratégiai pont.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.25. 09:15

Vasárnap este az áradó Tiszába esett egy ember Szolnoknál, a folyó belvárosi részén. A rendőrségtől kapott értesítés után két percen belül, este 20.27-kor vonultak ki a tűzoltók a Tiszának ahhoz a szakaszához, ahol feltételezhető volt, hogy a sodródó test fölbukkan. Az áradó folyó és az egyébként is hideg, szeles idő nehezítette a tűzoltók dolgát, akik egy kishajót bocsátottak a vízre, miközben velük egy időben a Tisza mentőszervezet Életjel mentőcsoportja is megkezdte a keresést egy fentebbi folyószakaszon.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.25. 09:09

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye: A várható havazásról, hófúvásról  - Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma éjszaka már mindenütt borult lesz az ég és a Dunántúlon újra elkezdődik a havazás, a hajnali órákban pedig már a Dél-Alföldön is. Ezzel párhozamosan a szél többfelé megélénkül, az Alföld északi részén olykor meg is erősödik, elérve a 30-50 km/h erősséget.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.21. 23:03

Új járművel gazdagodott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság- Kedden, Budapesten adták át, mostanra már az igazgatóságra is megérkezett a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt mobil labor. A Land Rover Defender terepjáró 2200 köbcentiméteres motorral készült, a legrosszabb terepviszonyokat is képes leküzdeni, komplett felszrelése több, pontosabb és összetettebb feladatok elvégzésére képes, mint szolgálatot teljesítő elődje. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.14. 23:13

2013.03.14.-én 11 órakor jelzés érkezett a Karcagi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra, mely szerint a 4. számú főút 154-155 km szelvénye között 3 konténerszállító nyerges vontató ütközött, ráfutásos balesetet szenvedett. Személyi sérülés nem történt. Félpályás útzár volt míg a beavatkozó karcagi egységek az áramtalanítást elvégezték.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.09. 12:23

Közös szemlét tartott a szolnoki Motor úton és környékén a katasztrófavédelem és a polgármesteri hivatal. Az igazgató, a kirendeltség-vezető és a hivatal közbiztonsági referense azért vonult ki, mert a szárazabb idő beköszöntével ismét gyakorivá váltak az elhanyagolt területen fellobbanó, olykor gyújtogatásra utaló szabadtéri tüzek. Szolnok talán legkomolyabb problémája tűzvédelmi szempontból a Motor út és közvetlen környezete. A területen szociális bérlakásokban, mélyszegénységben élő családok környezetében rendszeresen gyulladnak ki az illegálisan lerakott hulladékhalmok, autógumi és kábel kupacok. A közel 50 hektáros terület mocsaras, belvízelvezető csatornákkal erősen tagolt, földutas, nehezen megközelíthető városrész.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok