Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

Címke: "katasztrófavédelem"
Első<< Előző9101112131415Következő >>

veroniq - 2013.07.28. 18:15

Az előkészületek már a év elején megkezdődnek, ekkor kezdte áttekinteni a teendőket egy 80-90 főből álló bizottság, amelyben a katasztrófavédelem mellett számos más szervezet és intézmény képviselője is jelen volt, többek között a Pest megyei Rendőr-főkapitányság, a gödöllői rendőrkapitányság, a TEK, a védett személyek biztosításáért felelős szervezetek, a repülésirányítás, az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.07. 22:20

Ezt kérdeztem meg Spitz Alexandrától, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől. Levelet írtam neki, megmutattam, hogy mit írtak Önök, kedves Olvasók! Ott már nagy baj van, ha a Katasztrófavédelem ír valótlan dolgokat, ráadásul az okot nem tudjuk. Feltettem gyanútlanul az MTI adatbázisából egy hírt az abonyi gépkocsitűzzel kapcsolatban, melyet ITT olvashatnak.  Aztán az egyik szomszéd, aki maga is részt vett a mentésben a következőket írta: " A Bolyai úti tűz eset nem a valóságnak megfelelően került be a hírekbe. Képünk csak illusztráció!

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.04. 23:18

A tűzoltók, a rendőrség kérésére, vasárnap óta kerestek egy eltűnt fiút a Zagyvában. Az eltűnést Jászalsószentgyörgyről jelezték, a tűzoltók több napja csónakkal és a szárazföldön is kutattak utána. Tegnap este fél tizenegykor Jászalsószentgyörgynél az úgynevezett Vadas részen találtak egy holttestet. Kiemeléséhez a jászberényi hivatásos és a jászalsószentgyörgyi önkéntes tűzoltók nyújtottak segítséget. A holttest azonosítását és a haláleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.02. 19:36

Ünnepélyes állománygyűlés keretei között június 18-án iktatták be a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját, Branyiczky Márk tűzoltó alezredest, volt igazgatóhelyettest, valamint a megye új igazgatóhelyettesét, Pásztor József tűzoltó alezredest, aki eddig a megye polgári védelmi főfelügyelői teendőit látta el. Pintér Sándor belügyminiszter 2013. június 18-i hatállyal kinevezte Branyiczky Márk tűzoltó alezredest megyei igazgatónak, valamint Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kinevezte Pásztor József tűzoltó alezredest igazgatóhelyettesnek. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.01. 16:09

Rekord ellenőrzések Jász-Nagykun-Szolnok megyében- Jász-Nagykun-Szolnok megyében ellenőrizte a legtöbbször az aratás előtt álló gépeket a katasztrófavédelem. Az idei adatok szerint országosan 281 alkalommal szemléztek, ebből a megyére (június végéig), 177 alkalom jutott. A megvizsgált gépek száma ezres nagyságrendű, csak a Jászságban hatszáz arató és egyéb mezőgazdasági munkát végző gépre kerül igazoló matrica.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.26. 12:07

A katasztrófavédelem hatékonyságának és gyors reagáló képességének fontos tényezői az önkéntes és köteles polgári védelmi szervezetek. A 2011. évi CXXVIII. a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvény megteremtette a lehetőségét ezen önkéntes szervezetek létrejöttének.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.11. 13:16

(MTI) - A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy a szúnyogirtási teendőket a jövőben központilag, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) irányítása alatt oldja meg - tájékoztatta szerdán az MTI-t a Kormányszóvivői Iroda.   A szúnyogirtás eddig döntő részben a helyi önkormányzatok hatáskörébe tartozott, amelyek közbeszerzéseken keresztül is gondoskodtak az időjárástól függően tavasztól, vagy kora nyártól kezdődő szúnyogirtásokról az igazgatásuk alá tartozó területeken.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.09. 12:55

A berendezéseket az Országos Tűzmegelőzési Bizottság bocsátotta az igazgatóságok rendelkezésére. A közelmúltban adták át őket. Abony iskolái Cegléden vehették át. A szén-monoxid-mérgezés veszélyeire és a megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem kampányfilmje. Tavaly országosan 191 szén-monoxid-mérgezéssel járó eseménynél avatkoztak be a tűzoltók. 235-en enyhébb mérgezést szenvedtek, 14-en azonban életüket veszítették.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.04.04. 18:45

Mezőtúr alatt a Hortobágy-Berettyót visszaduzzasztotta a Hármas-Körös, emiatt a torkolatnál lévő árvízi kaput ma délelőtt 11 órakor bezárták. Háttér: Az árvízkapu bezárása komoly előkészületeket igényelt. Búvárok több órán át tisztították a kapu útjában lévő mederszakaszt, hogy a két hatalmas vastömb akadály nélkül összezáródhasson. A torkolat, ahol a Hortobágy-Berettyó a Hármas-Körösbe folyik, fontos stratégiai pont.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.25. 09:15

Vasárnap este az áradó Tiszába esett egy ember Szolnoknál, a folyó belvárosi részén. A rendőrségtől kapott értesítés után két percen belül, este 20.27-kor vonultak ki a tűzoltók a Tiszának ahhoz a szakaszához, ahol feltételezhető volt, hogy a sodródó test fölbukkan. Az áradó folyó és az egyébként is hideg, szeles idő nehezítette a tűzoltók dolgát, akik egy kishajót bocsátottak a vízre, miközben velük egy időben a Tisza mentőszervezet Életjel mentőcsoportja is megkezdte a keresést egy fentebbi folyószakaszon.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok