Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7001, belépett felhasználók: 0.

Címke: "katasztrófavédelem"
Első<< Előző78910111213Következő >>Utolsó

veroniq - 2014.01.09. 09:59

 

Kigyulladt egy hetvenöt lakásos társasház egyik lakása Szolnokon - A mentés első fázisa után a tűzoltók és a rendőrség pontosították a nem sokkal éjfél után keletkezett szolnoki társasházi lakástűzben érintettek létszámát. Összesen hatvanegy személyt menekítettek ki az ingatlanokból - tizenkilenc gyermeket és negyvenkét felnőttet. A rendőrség kellő számú gépjárművel várja azokat, akik melegedve szeretnék kivárni, míg visszatérhetnek ingatlanjaikba. Személyi sérülésről továbbra sem érkezett bejelentés.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.06. 13:50

Szúrós szagú gáz okozott riadalmat a szolnoki Sipos Orbán Szakiskolában. A katasztrófavédelem segítségét az iskola gondnoka kérte, aki arról tájékoztatott, hogy szokatlan, szúrós szagú gáz érezhető az épületben. A tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. Az iskola dolgozóit és tanulóit időközben kiterelték az épület elé, összesen 196-an hagyták el ideiglenesen az intézményt.

Közélet:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.12.31. 15:33

Jelképes koccintással búcsúztatta az óévet Szolnokon az állományt felkereső dr. Juhász István tű. dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő-helyettes. A dandártábornok rövid összegzésében úgy fogalmazott: ez az év szó szerint, hideget is meleget is hozott, a tanulságokat javunkra fordítottuk, de készülni kell, jövőre még nehezebb lesz a dolgunk!

Közbiztonság:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.12.25. 09:44

(MTI) - Összesen 127 riasztatást kaptak a tűzoltók december 24-én országszerte; a gyertyák és mécsesek öt helyszínen okoztak kisebb tüzet a szentestén - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője szerdán az MTI-t.  Hajdú Márton elmondta: 43 esetben tűzoltásra, 53 helyszínen pedig műszaki mentésre volt szükség, egyebek mellett közúti baleseteknél. A tüzek miatt hat, az egyéb balesetekben pedig 35 személy sérült meg.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.12.12. 15:42

(MTI) - Szükség esetére a téli árvízi helyzetre is felkészültek az érintett szervek - erről a katasztrófavédelem, a honvédség, a vízügyi igazgatás és a rendőrség vezető beosztású munkatársai számoltak be csütörtöki sajtótájékoztatójukon, Budapesten. A Belügyminisztérium Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központjában tartott sajtótájékoztatón Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője emlékeztetett a nyári dunai árvízre: az árhullám 2013. június 7-én érte el az ország területét és június 14-én hagyta azt el. Összesen 807,4 kilométeren kellett védekezni, s egy településen,...

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.26. 14:56

Okostelefonokra és táblagépekre készített, országosan bárki által ingyenesen elérhető alkalmazást a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A 21. század elvárásainak megfelelő veszélyhelyzeti tájékoztató rendszer a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel közös fejlesztés révén valósult meg.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.20. 17:14

Megújult a szolnoki katasztrófavédelem épülete- Alig több mint fél év alatt, 41 és fél millió forintból újították fel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületét. A laktanyaberuházás végeztével nemcsak kulturáltabb, hanem energiatakarékosabb épületből indulhatnak beavatkozásaikra a katasztrófavédelem szolnoki tűzoltó egységei. Nem tűnik nagy dolognak egy laktanya szertárkapuinak cseréje, mégis óriási előrelépés ez Szolnok és környéke biztonságát illetően, és nagy lépés a katasztrófavédelem egészét átfogó beruházások sorozatában – jelentette ki dr. Tollár Tibor tűzoltó dandártábornok, főigazgató-helyettes Szolnokon.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.30. 12:51

Mindenszentek és Halottak napján sokan gyújtanak gyertyákat és mécseseket, nemcsak a temetőkben, hanem otthon is. Helytelen használatuk a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhat. Ennek veszélyeire hívja fel a katasztrófavédelem a lakosság figyelmét. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megemelkedik a lakástüzek száma, sokan ugyanis nem kellő körültekintéssel használják a gyertyákat és a mécseseket.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.25. 15:24

Mentő és személyautó ütközött Szolnokon a déli órákban egy nagyáruház előtt a Mátyás király úton. A mentő az ütközéskor felborult. Az érintett útszakaszon félpályás útlezárás volt, összesen hatan sérültek a balesetben. A mentőben nem szállítottak ellátásra szoruló beteget, csak a személyzet tartózkodott a kocsiban. A szolnoki hivatásos tűzoltók avatkoztak be, áramtalanították a járműveket és segítettek a mentő visszaállításában. Képek: Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.24. 15:18

Többek között az abonyi származású S. Tóth Anikó is kitüntetést vehetett át Bakondi Görgytől. Anikó a szomszéd megye sajtószóvivője, aki remek híreivel naponta járul hozzá a lakosság objektív tájékoztatásához, a média színesítéséhez és a Katasztrófavédelem jó hírének öregbítéséhez. Szeretettel gratulálunk neki és persze a többieknek is szerkesztőségünk és olvasóink nevében is. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok