Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

Címke: "katasztrófavédelem"
Első<< Előző78910111213Következő >>Utolsó

veroniq - 2014.03.15. 13:52

 A Ceglédi Kistérségben a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megye egyes kistérségeire a megerősödő szél miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/órát. Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megye bizonyos járásaiban elsőfokú (citromsárga) riasztás van érvényben.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.11. 15:49

Látványos volt, ahogy a tűzoltók a daru kezelésének fortélyait gyakorolták ma a Panel úton. A főszereplő rajtuk kívül egy teherkocsi, amit pilleként emelt a magasba a szolnoki daru. A gyakorlatot a szolnoki tűzoltó-parancsnokság B csoportjának tartották, a feladat egy csaknem tizenöt tonnás, hatalmas monstrum felemelése volt. A teherkocsit felkötözni, stabilan rögzíteni, majd megemelni és áthelyezni nem egyszerű feladat, szerencsére ez most sem okozott gondot.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.03. 13:17

Területi rendeltetésű műszaki mentő csoport felkészítése a Ceglédi Járásban-  2014.február 26-án került sor Abonyban, a Pest megye területi rendeltetésű polgári védelmi szervezetének felkészítésére. Az alapkiképzésen a műszaki csoportba beosztottak vettek részt. A rendezvényen Dr. Terbe-Szabó Csilla, Ceglédi Járási Hivatal hivatalvezetője a Helyi Védelmi Bizottság elnöke, valamint Cseh Norbert a Helyi Védelmi Bizottság védelmi ügyintézője is megjelent. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.02.10. 14:40

Komposztáló telep égett Tiszapüspökiben ma reggel -  A felhalmozódott égő, parázsló komposzthegy oltása hosszú időn keresztül eltartott, reggel fél nyolctól délelőtt tizenegy óráig dolgoztak a törökszentmiklósi önkormányzati és a szolnoki hivatásos tűzoltók. A komposzt a Vörösmarty utca végén lévő telepen gyulladt ki, egy 30 x 10 méteres halom égett, nem sérült meg senki, épületek nem voltak veszélyben.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.09. 09:59

 

Kigyulladt egy hetvenöt lakásos társasház egyik lakása Szolnokon - A mentés első fázisa után a tűzoltók és a rendőrség pontosították a nem sokkal éjfél után keletkezett szolnoki társasházi lakástűzben érintettek létszámát. Összesen hatvanegy személyt menekítettek ki az ingatlanokból - tizenkilenc gyermeket és negyvenkét felnőttet. A rendőrség kellő számú gépjárművel várja azokat, akik melegedve szeretnék kivárni, míg visszatérhetnek ingatlanjaikba. Személyi sérülésről továbbra sem érkezett bejelentés.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.06. 13:50

Szúrós szagú gáz okozott riadalmat a szolnoki Sipos Orbán Szakiskolában. A katasztrófavédelem segítségét az iskola gondnoka kérte, aki arról tájékoztatott, hogy szokatlan, szúrós szagú gáz érezhető az épületben. A tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. Az iskola dolgozóit és tanulóit időközben kiterelték az épület elé, összesen 196-an hagyták el ideiglenesen az intézményt.

Közélet:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.12.31. 15:33

Jelképes koccintással búcsúztatta az óévet Szolnokon az állományt felkereső dr. Juhász István tű. dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő-helyettes. A dandártábornok rövid összegzésében úgy fogalmazott: ez az év szó szerint, hideget is meleget is hozott, a tanulságokat javunkra fordítottuk, de készülni kell, jövőre még nehezebb lesz a dolgunk!

Közbiztonság:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.12.25. 09:44

(MTI) - Összesen 127 riasztatást kaptak a tűzoltók december 24-én országszerte; a gyertyák és mécsesek öt helyszínen okoztak kisebb tüzet a szentestén - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője szerdán az MTI-t.  Hajdú Márton elmondta: 43 esetben tűzoltásra, 53 helyszínen pedig műszaki mentésre volt szükség, egyebek mellett közúti baleseteknél. A tüzek miatt hat, az egyéb balesetekben pedig 35 személy sérült meg.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.12.12. 15:42

(MTI) - Szükség esetére a téli árvízi helyzetre is felkészültek az érintett szervek - erről a katasztrófavédelem, a honvédség, a vízügyi igazgatás és a rendőrség vezető beosztású munkatársai számoltak be csütörtöki sajtótájékoztatójukon, Budapesten. A Belügyminisztérium Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központjában tartott sajtótájékoztatón Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője emlékeztetett a nyári dunai árvízre: az árhullám 2013. június 7-én érte el az ország területét és június 14-én hagyta azt el. Összesen 807,4 kilométeren kellett védekezni, s egy településen,...

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.26. 14:56

Okostelefonokra és táblagépekre készített, országosan bárki által ingyenesen elérhető alkalmazást a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A 21. század elvárásainak megfelelő veszélyhelyzeti tájékoztató rendszer a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel közös fejlesztés révén valósult meg.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok