Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

Címke: "katasztrófavédelem"
Első<< Előző9101112131415Következő >>

veroniq - 2013.03.25. 09:09

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye: A várható havazásról, hófúvásról  - Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma éjszaka már mindenütt borult lesz az ég és a Dunántúlon újra elkezdődik a havazás, a hajnali órákban pedig már a Dél-Alföldön is. Ezzel párhozamosan a szél többfelé megélénkül, az Alföld északi részén olykor meg is erősödik, elérve a 30-50 km/h erősséget.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.21. 23:03

Új járművel gazdagodott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság- Kedden, Budapesten adták át, mostanra már az igazgatóságra is megérkezett a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt mobil labor. A Land Rover Defender terepjáró 2200 köbcentiméteres motorral készült, a legrosszabb terepviszonyokat is képes leküzdeni, komplett felszrelése több, pontosabb és összetettebb feladatok elvégzésére képes, mint szolgálatot teljesítő elődje. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.14. 23:13

2013.03.14.-én 11 órakor jelzés érkezett a Karcagi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra, mely szerint a 4. számú főút 154-155 km szelvénye között 3 konténerszállító nyerges vontató ütközött, ráfutásos balesetet szenvedett. Személyi sérülés nem történt. Félpályás útzár volt míg a beavatkozó karcagi egységek az áramtalanítást elvégezték.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.09. 12:23

Közös szemlét tartott a szolnoki Motor úton és környékén a katasztrófavédelem és a polgármesteri hivatal. Az igazgató, a kirendeltség-vezető és a hivatal közbiztonsági referense azért vonult ki, mert a szárazabb idő beköszöntével ismét gyakorivá váltak az elhanyagolt területen fellobbanó, olykor gyújtogatásra utaló szabadtéri tüzek. Szolnok talán legkomolyabb problémája tűzvédelmi szempontból a Motor út és közvetlen környezete. A területen szociális bérlakásokban, mélyszegénységben élő családok környezetében rendszeresen gyulladnak ki az illegálisan lerakott hulladékhalmok, autógumi és kábel kupacok. A közel 50 hektáros terület mocsaras, belvízelvezető csatornákkal erősen tagolt, földutas, nehezen megközelíthető városrész.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.02. 10:54

Legalábbis ez derül ki a  tűzoltók hivatalos közleményéből. - Száraz fű, nádas égett Szolnokon a Sashalmi út közelében csütörtökön délután. A tűzoltók azonnal eloltották a mintegy húsz négyzetméteres tüzet, de a közelben egy másik helyen, a Motor úton is füstöt észleltek. Az egységeknek itt is be kellett avatkozniuk, viszont felmerült a szándékosság gyanúja, ezért az esetről a rendőrséget is értesítették, valamint a hatósági osztály is szemlét tartott. Tavaly tavasszal a Sashalmi, Törteli, Motor úti sorozatos nádas és aljnövénytüzek oltásához 76-szor vonultak a tűzoltók, a vonulás, oltás összköltsége meghaladta a 2 millió forintot

Közbiztonság:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.27. 08:46

Helyesírási hibák tömkelege a katasztrófavédelem alapító okirataiban - Egyes igazgatóságok a saját szervezeti egységeiknek a nevével sincsenek tisztában, a magyar helyesírással pedig végképp nem. A Hivatalos Értesítő (Magyar Közlöny melléklete) 2013. évi 8. számában, február 15-én megjelent az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a megyei igazgatóságok alapító okiratai a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Jól jellemzi az egész katasztrófavédelmet, hogy a tűzoltó-parancsnokság szó leírása továbbra sem megy a magyar helyesírás szabályai szerint. Mivel három szóelem és hat szótagnál több, ezért kötőjellel kellene írni, nem egybe. Egyes szóvivők amúgy - feltehetőleg burkolt tiltakozásképpen - helyesen nevezik meg az adott parancsnokságot, ám ezzel jogi értelemben hibát követnek el.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.25. 12:57

Turi László fotóit láthatják a szolnoki Életjel Mentőcsoport új tagjáról. Colt, a fekete labrador kölyök máris beilleszkedett a kutató-mentő szervezet stábjába, teljes kiképzése kb. három év munkája. Az Életjel a megyei rendeltetésű Tisza Mentőcsoportnak is tagja, egyebek között eltűnt, sérült személyek felkutatását, mentését végzik. Coltnak most a nemrég szívelégtelenségben elhunyt Brandon helyét kell átvennie, mert Amper, a német juhászkutya és Smile, a tacskó csapatban a leghatékonyabb, mondta Turi László, a csoport vezetője.

Állatvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.21. 17:01

2013. február 21. – Rendkívüli ülésen számoltak be a Pest Megyei Védelmi Bizottság tagjai a katasztrófavédelmi felkészülés eddig megtett lépéseiről. A ma délelőtti megbeszélést Bakondi György, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója, valamint Tarnai Richárd, a megyei védelmi bizottság elnöke közösen tartotta a Pest Megyei Kormányhivatalban.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.20. 09:46

Szén-monoxid-mérgezés miatt összesen tíz embert kellett kórházba szállítani a hétvégén Pest megyében. Péntektől vasárnapig öt szén-monoxid-mérgezésgyanús esetet jelentettek a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjának. Pénteken késő este Kistarcsán egy idős házaspár lett rosszul otthonában, majd később Sződön egy négytagú családon mutatkoztak a szén-monoxid mérgezés-tünetei. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.08. 12:09

Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenysége számokban- A tűzoltóságok életében 2012 meghatározó év volt, hiszen állami irányítás alá kerültek a hivatásos önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok, ami új hatósági és műveletirányítási szemlélet kialakításával is együtt járt. A tavalyi év és az előző évek adatainak összevetése alapján elmondható, hogy az integráció és az ehhez kapcsolódó új hatósági és műveletirányítási szemlélet beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok