Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7001, belépett felhasználók: 0.

Címke: "katasztrófavédelem"
Első<< Előző9101112131415Következő >>

veroniq - 2013.03.02. 10:54

Legalábbis ez derül ki a  tűzoltók hivatalos közleményéből. - Száraz fű, nádas égett Szolnokon a Sashalmi út közelében csütörtökön délután. A tűzoltók azonnal eloltották a mintegy húsz négyzetméteres tüzet, de a közelben egy másik helyen, a Motor úton is füstöt észleltek. Az egységeknek itt is be kellett avatkozniuk, viszont felmerült a szándékosság gyanúja, ezért az esetről a rendőrséget is értesítették, valamint a hatósági osztály is szemlét tartott. Tavaly tavasszal a Sashalmi, Törteli, Motor úti sorozatos nádas és aljnövénytüzek oltásához 76-szor vonultak a tűzoltók, a vonulás, oltás összköltsége meghaladta a 2 millió forintot

Közbiztonság:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.27. 08:46

Helyesírási hibák tömkelege a katasztrófavédelem alapító okirataiban - Egyes igazgatóságok a saját szervezeti egységeiknek a nevével sincsenek tisztában, a magyar helyesírással pedig végképp nem. A Hivatalos Értesítő (Magyar Közlöny melléklete) 2013. évi 8. számában, február 15-én megjelent az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a megyei igazgatóságok alapító okiratai a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Jól jellemzi az egész katasztrófavédelmet, hogy a tűzoltó-parancsnokság szó leírása továbbra sem megy a magyar helyesírás szabályai szerint. Mivel három szóelem és hat szótagnál több, ezért kötőjellel kellene írni, nem egybe. Egyes szóvivők amúgy - feltehetőleg burkolt tiltakozásképpen - helyesen nevezik meg az adott parancsnokságot, ám ezzel jogi értelemben hibát követnek el.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.25. 12:57

Turi László fotóit láthatják a szolnoki Életjel Mentőcsoport új tagjáról. Colt, a fekete labrador kölyök máris beilleszkedett a kutató-mentő szervezet stábjába, teljes kiképzése kb. három év munkája. Az Életjel a megyei rendeltetésű Tisza Mentőcsoportnak is tagja, egyebek között eltűnt, sérült személyek felkutatását, mentését végzik. Coltnak most a nemrég szívelégtelenségben elhunyt Brandon helyét kell átvennie, mert Amper, a német juhászkutya és Smile, a tacskó csapatban a leghatékonyabb, mondta Turi László, a csoport vezetője.

Állatvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.21. 17:01

2013. február 21. – Rendkívüli ülésen számoltak be a Pest Megyei Védelmi Bizottság tagjai a katasztrófavédelmi felkészülés eddig megtett lépéseiről. A ma délelőtti megbeszélést Bakondi György, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója, valamint Tarnai Richárd, a megyei védelmi bizottság elnöke közösen tartotta a Pest Megyei Kormányhivatalban.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.20. 09:46

Szén-monoxid-mérgezés miatt összesen tíz embert kellett kórházba szállítani a hétvégén Pest megyében. Péntektől vasárnapig öt szén-monoxid-mérgezésgyanús esetet jelentettek a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjának. Pénteken késő este Kistarcsán egy idős házaspár lett rosszul otthonában, majd később Sződön egy négytagú családon mutatkoztak a szén-monoxid mérgezés-tünetei. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.08. 12:09

Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenysége számokban- A tűzoltóságok életében 2012 meghatározó év volt, hiszen állami irányítás alá kerültek a hivatásos önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok, ami új hatósági és műveletirányítási szemlélet kialakításával is együtt járt. A tavalyi év és az előző évek adatainak összevetése alapján elmondható, hogy az integráció és az ehhez kapcsolódó új hatósági és műveletirányítási szemlélet beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.01.29. 17:03

A Mezőtúrról Tiszaföldvárra vezető úton, nem sokkal 12 óra után egy takarmányszállító tartálykocsi műszaki hiba miatt keresztbefordult az úton, és azt teljes szélességében eltorlaszolta. A gépkocsi és a pótkocsija közé egy fa szorult, amit a kiérkező mezőtúri hivatásosos tűzoltók láncfűrész segítségével távolítottak el. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Közbiztonság:
Baleset   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.01.23. 09:21

Rovatunk támogatója a JANIK Autósiskola!- Két műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók ma éjjel-reggel (jan. 23.) Éjjel egy óra előtt Cibakházán csúszott le egy mentőautó az útról, a tiszaföldvári tűzoltók percek alatt kihúzták az elakadt járművet, az abban szállított beteget egy másik mentőautó átvette, senkinek nem történt baja. Jászberényben reggel öt órakor egy kisteherautó csúszott árokba, a berényi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, kihúzták drótkötéllel, nem történt sérülés.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.01.22. 09:42

Az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú riasztást adott ki Pest megye több területére. A riasztás alapján ónos esőre kell számítani a megye valamennyi kistérségében. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság, és a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, közlekedési stílusukat az időjárásnak megfelelően válasszák meg.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.01.18. 12:03

„Segítség, rosszul vagyok!” bajbajutott tinédzser kért segítségek a tisztektől- Bajbajutott tinédzseren segítettek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai. A középiskolás lány egy parkban kért segítséget, miután, állítása szerint, ismerősei cigarettával kínálták, amitől rosszul lett. A lány többször hányt, majd el is ájult, a mentőket a két tiszt hívta ki hozzá.

Közbiztonság:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok