Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Vera megmondja"
Első<< Előző11121314151617Következő >>

veroniq - 2011.10.03. 11:54

IPU-ka mocskos. Három napja mostam meg.... Ennek ellenére külleme olyan, mint egy hónapok óta le nem takarított autóé. ilyen a mi utcánk. Útalapos, poros, mocskos, szutykos! A fehér kő már nem egészen fehér, apró szemcséjű pora messze száll és belep mindent, mi belephető. Gusztustalanság. Nem vagyok egyedül a problémámmal azt hiszem. Szégyenlem az autómat, hogy így néz ki, de nem ez a fő bajom. Én is ezt a levegőt lélegzem be, gyermekem is szippantja! Én úgy gondolom, hogy lehet, hogy ez az egészségre is ártalmas. Más kultúrált és gazdagabb településen, ha hónapok óta vagy hetek óta nem esik az eső, akkor egy locsolókocsival azért végigmennek az utakon. Sajnos nálunk nem. LŐVE

Citrom-díj:
Abony   
 6 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.29. 20:17

A szeptember végi képviselő testületi ülésen ismét heves vita bontakozott ki több napirend előtti felszólalás kapcsán is. A legnagyobb vihart talán a Mikes lapos kavarta. Ekkor a polgármester, Romhányiné Dr. Balogh Edit azt is elmondta, hogy szerinte nagyon is jól tette, hogy a többiek által erősen kifogásolt hirdetést, melyben a lakosságot szavaztatja egy, a testülete által már megszavazott fejlesztésről, megjelentette a helyi hirdetési újságban. Sőt, azt is elmondta, hogy ezt előbb kellett volna megtennie, más fejlesztések kapcsán is. Romhányiné közölte, hogy egy hét múlva kiad egy kiadványt is, arról – szó szerint idézem- , hogy „ mit csináltam az elmúlt egy év alatt.” Ez a jelenlévő képviselő testületi tagokból meglehetős ellenszenvet váltott ki és Kovács László bizottsági elnök kérdőre vonta, hogy mi az a szó, hogy „ csinált „, a helyes kifejezés az, hogy „ csináltunk „. Hiszen a fejlesztésekről közösen dönt a képviselő testület.

Politika:
Abony   
 24 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.23. 14:58

Szupercukiság is lehetne a cikk címe ismét, hiszen egy nagyon kedves kis madárkát fényképeztem meg otthonomban, ám az örömömbe sok üröm és bosszúság is vegyül.....

 

Vili, vagy Vilik a verebek ugyanis lakásunk mindennapos vendégeivé váltak. Nem, kérem nem az udvaron rosszalkodnak és csivitelnek, hanem teljesen " magától értetődő " módon jutnak be a konyhánkba, szobáinkba. Lakásunk mindennapos vendégei ők. Sajnos tehetetlenek vagyunk ellenük.

 

Történt ugyanis, hogy a közelmúltban újrarakattuk a kéményt és valószínű ők is arrébb helyezték fészküket. A kéményen keresztül jutnak be hozzánk, majd a konvektor csövében csipognak, buliznak egyet és végül a konvektor nyílásán keresztül érkeznek. Ez a verebek támadása....

 

Állatvilág:
Abony   
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.19. 10:21

 Kedves Olvasóink! Ezúttal új cikksorozatot indítok útjára, melyben olyan abonyi, közismert személyiségekkel beszélgetek, akik váltottak, egészen más foglakozásuk van jelenleg, mint korábban. 

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.15. 16:21

Még mielőtt vád érne, előre megmondom, nem tudom, kinek az alkotása az a mű, mely Abony hivatalos honlapján található és az általános iskolák energetikai korszerűsítését lenne hivatott reklámozni, a pályázat paramétereinek megfelelő módon. Nyilván ezért valaki megkapta a pénzét, hiszen minden pályázat elválaszthatatlan eleme a kommunikációs fejezet. Nos, elmondhatjuk, hogy a munkatársak, élükön az informatikus kollégával nem állhattak a helyzet magaslatán, amikor a városi honlap legfelső sarkába biggyesztették az itt látható teljesen értelmetlen szöveget: 

 

Citrom-díj:
Abony   
 6 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.15. 10:39

 Ömlik ránk a „ kultúra „…. Ha akarjuk, ha nem. Nézem a bulvár napilapot és hatalmas zörgéssel lapozom át a valóságshow műsorokkal kapcsolatos épületes írásokat. Keresgélek a neten a hírek között és minden második cikkben előmásznak a valóságtól elrugaszkodott „ sók „ történései. Bekapcsolom a TV-t és iszonyodva lövöm tovább a csatornát. Egyszerűen nem érdekel. Még annak ellenére sem, hogy ez a mindennapos tájékozottság része. Porhintésnek tartom… A magyar társadalom milliói valós problémáik helyett a félhülye deviáns szereplők egyre gusztustalanabb ténykedéseivel vannak elfoglalva. Azt sugallja a média, hogy a deviancia, másság követendő példa, mert aki nem az, az nem is viheti sokra… Nem csak az én korosztályom kap hányingert… Szerencsére. Kollár Szabolcs, fiatal Olvasónk, aki korából adódóan a fiam lehetne, szintén borzad. Ezért született az alább olvasható remek szösszenet tőle. Fogadják ezt olyan szeretettel, ahogyan ő írta le véleményét minderről.

Citrom-díj:
Abony   
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.14. 14:14

Volt Magyarországon egy pár éve nagyon divatba jött, és pontosan ezért sokak által megkedvelt és űzött kártyajáték, a póker. Én még lánykoromban ismerkedtem meg a fortélyokkal, úgy huszonöt évvel ezelőtt az akkori baráti társaságunk tíz meg húsz filléres alapon játszva múlatta az időt. Én már akkor imádtam, nem divat volt ez, hanem az ész és a szerencse kombinációjának pazar szórakoztató játéka. Soha nem a nyereményért játszottunk, hanem a játék öröméért és nem vált belőlünk szerencsejátékos..... Aztán magam is meglepődtem, amikor nyilván „ nyugatabbról „ befújta hozzánk a játékot a divathullám. Mára csillaga leáldozóban van. Erről írt nekem egy kedves Ismerősöm éppen tegnap, íme most megosztom Önökkel:

 

„ A pókerrel az a baj, hogy leáldozott szinte teljesen. Az egész országban visszaesett a népszerűsége, mióta bejött a tavaly májusi póker törvény. SAJNOS !!! Korábban volt vagy ezer vagy több póker klub, az emberek folyamatosan játszottak, klubokban vagy otthon, most meg semmi....maradt kevesebb mint 20 db hivatalos klub, amit az APEH kamerákkal figyel valós időben rögzítve és senki sem játszik szívesen.

Citrom-díj:
Abony   
Póker   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.13. 22:47


Ezúton mélységes tisztelettel megkérem azt a- vélhetően az - Antos János úton lakó kedves kutyatulajdonost, hogy fekete színű keverék, nagy testű kutyáját a párzási időszak végéig legyen olyan kedves féken tartani, megkötni, mert ellenkező esetben az eb testi épségéért semminemű felelősséget vállalni nem tudunk, hiszen naponta tíz alkalommal magánlaksértést követ el, amikor a Lőrinczy- Lakatos „ villa „ kettőméteres kerítését lazán átugorva párosodási célzattal bejön hozzánk és nekiesik féltett husky kutyusunknak Boszinak! ELÉG volt!

 

Képünk csak illusztráció!

Állatvilág:
Abony   
Kutya   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.13. 16:52

Kicsapta nálam a biztosítékot, amikor az egyik bulvár napilap címoldalán az egyik közismert TV-s műsorvezető hölgy szerepelt két képpel. Az egyébként szép ifjú hölgy az egyiken kis cicikkel, a másikon duplájára nőtt hatalmas didikkel pózolt. A cím is utalt arra, hogy nem plasztikáról van szó. Biztos Magyarország legnagyobb híre és szenzációja és legfontosabb történése a keblek ilyetén megnövekedése, de én kissé elaléltam a „ hír „ hallatán. Jé, ni csak. Ezek feltalálták a spanyolviaszt. Úgy állítják be, mintha valami új csodaszerről lenne szó. Ez kérem pedig nem más, mint a.......

( Kép: Büszkén vállalom, itt hordom a címert is.... )

Közélet:
Abony   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.05. 00:53

Meglepetéssel vehettük észre, hogy a Nagykőrösi út- Vasút út sarkánál lévő, a közlekedés biztonságát elősegítő tükör eltűnt, csupán az oszlop maradt meg ott mementónak. Már megszoktam, hogy ott van és meglehetősen furcsa, hogy nézem… Aztán ráébredek, hogy hiába. Valószínű, hogy a tükröt nem ellopták ( vagyis csak merem remélni ), hanem leszerelték, hiszen a sarki házat elbontották, mert az életveszélyessé vált. Na, azért van pár észrevételem az esettel kapcsolatban…

Citrom-díj:
Abony   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok