Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7051, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Törtel"
Első<< Előző15161718192021Következő >>

Dórika - 2011.10.24. 09:50

2011. október 7-én Törtelen mutatták be Kristó László - Törtel Község Monográfiája című művét. A rengeteg képpel illusztrált könyvben Törtel történelme elevenedik meg. A könyvet a szerző gyermekei: Dr. Kristó Teréz és Kristó László dedikálták. Az eseményről a galéria ITT megtekinthető.

Kultúra:
Törtel   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.10.16. 18:33

Égiekkel játszó földi tünemény! Jutott eszembe ez az idézet, amikor megláttam Törtel határában ezt… Amit Önök is láthatnak, a mini tornádót. Ez nem égi, hanem nagyon is földi jelenség. Megfényképeztem Önöknek. Ijesztő és szépséges! Felemelt mindent, ami az útjába akadt, szerencsére csak a szántóföldön „ pusztított „ és vitte a töreket meg az egyebeket…. Önök láttak már ilyet?

Közélet:
Abony   
Törtel   
 1 Hozzászólás    

admin - 2011.10.11. 16:35

Így vágunk neki a télnek. Ennyire futotta a közútkezelő áldásos tevékenységéből. Az Abony- Törtel utat szépen kikátyúzták, ám pár hónap elteltével már érzékelhetően romlott az út állapota. És akkor még nagyon gyengéden és nőiesen fogalmaztam. Az Abonyhoz közelebb lévő szakasz göröngyösebb, de a messzebbi egykor remek állapotban volt. Most ez az az útfelület, melyen kocsikázni veszélyes...

Citrom-díj:
Törtel   
Utak   
Kátyú   
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.25. 23:01

                                         TÖRTELI TORNA

Október 7-én indul útjára a torna oktatatása Törtelen!

Várjuk a tornázni akaró lányokat, fiúkat a Szent István Király Általános Iskola tornatermébe 17.00- kor. Sportolásra alkalmas felszerelést hozzon mindenki magával! Mi is jellemzi a tornát? Erő, lazaság, hajlékonyság: s ez párosul még az ügyességgel! 

A torna nagyon látványos esztétikus sport! Állhatsz fejen, kézen, társad kezében, térdén, vállán! Sőt, ugorhatsz szaltót, dobhatjátok egymást! Építhetsz „gúlákat” is, igazi artistává  válhatsz! Érdeklődés felkeltésére néhány képet is láthattok! Ti is ilyen ügyesek lehettek!

Sport:
Cegléd   
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.24. 09:49

SzüretIPARty, Idősek Világnapja, Szüreti Fesztivál, Kézilabda, Sakk, Mellrák elleni program

Közélet:
Abony   
Sport   
Sakk   
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.07. 09:53

 Törtelen nincs strand, a helyiek még sincsenek fürdőhely nélkül. A határban egy állandó kifolyású vascsövön ömlik a kincset érő gyógyvíz egy homokos aljzatú gödörbe hosszú évek óta. Ez az ő gyógyvízgödrük.  — Ugye nem szüntetitek meg ezt a kifolyót, János!? Kezdjetek már vele valamit! — kérleli Reznek Lászlóné Godó János törteli polgármestert, aki elkísért bennünket a település határában álló kifolyóhoz. Az asszony kerékpárján három nagy műanyag kannát egyensúlyozva érkezett a hosszú csövű kúthoz. Az egyik kanna száját a nagy erővel kiömlő, 40 fokos melegvíz-sugár alá igazítja, amely egy kisebb medence méretű, homokos aljzatú mélyedésbe ömlik. A körülötte lévő betonlapokat az idő kikezdte, széttöredeztek, a gazos növényzet az úr, és rengeteg az eldobált szemét, leginkább sörösdobozok, műanyag palackok.

Külvilág:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.31. 12:34

 Isten hozta Doktornő!

 

Nagy az öröm Törtelen, mert több éves küzdelmes munka után sikerült a településre háziorvost találni. Ezzel hatalmas problémát oldottak meg és Godó János Polgármester a helyi újságnak elmondta, hogy hosszú várakozás után, hatalmas munkával és kitartással sikerült elérniük, hogy Dr. Simon Mária háziorvos megkezdhesse náluk a rendelést. Törtel polgármestere bízik abban, hogy ezt mindenki megelégedésére és nagy örömére teszi majd.

Egészségünk:
Törtel   
Orvosok   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.26. 10:37

Az ördög nem alszik, sőt a jelek szerint sajnos a nagy melegben még gyújtogatni is kedve szottyant. Múlt hét szombaton a lánglovagok négy órán keresztül küzdöttek a lángokkal, ugyanis 20 hektáron égett le egy erdő aljnövényzete szombaton a Pest megyei Nagykőrös és Törtel között. Az oltást nehezítette, hogy a helyszínre érkező tűzoltók egyik vízszállítója defektet kapott. A ceglédi, kecskeméti és szolnoki hivatásos, valamint a nagykőrösi önkéntes tűzoltóknak végül négyórás munkával sikerült eloltani a lángokat. Mivel nagy meleg van jelenleg is, a tűzgyújtási tilalom életben van. Vigyázzanak magukra, környezetükre, erdőinkre!

 

LŐVE

 

Képek forrása és képek még: http://www.langlovagok.hu/html/galeria/6525_1.shtml

Közbiztonság:
Törtel   
Tűzoltó   
Tűzvész   
 0 Hozzászólás    

matek - 2011.07.08. 13:15:27

Förtelem Törtelen című cikkünkre Godó János Törtel polgármestere az alábbi választ küldte:

 

Tisztelt Lőrinczy Veronika!

 

A 20011.07. 01-jén megjelent cikkével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom:
A Kőrösi út Cegléd felőli részének egy része újra lesz aszfaltozva, valamint megfelelő kátyúzási technológiával sor kerül az útszakasz helyreállítására még ezen a héten.

Az utak helyreállítása folyamatosan zajlik.

Törtel, 2011.07.07.

Üdvözlettel: Godó János s.k.
 polgármester

Külvilág:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.02. 14:22:16

A gazdák összefogásával épült meg a terményszárító, tisztító, valamint így került megvásárlásra egy 60 tonnás hídmérleg és kialakítottak egy laboratóriumot is, ahol a minőséget vizsgálják. Mindez itt történt, Törtelen. A Közép- Magyarországi Gazdák Szövetkezete mintegy 140 millió forint értékű beruházást hajtott végre, mely példaértékű a kistérségben. Összesen 45 milliónyi állami támogatást sikerült elnyerniük mindehhez, 64 millió forint hitelt vettek fel, a többit önerőből oldották meg. A létesítmény a szezon kezdetére elkészült, éppen a próbaüzem zajlik. Kiss Józsefné felügyelőbizottsági elnök lapunknak elmondta, hogy fantasztikus és megható érzés volt számukra, mikor először meghallották a tisztítómű zakatoló hangját. Most már gőzerővel folyik a beszállítás, éppen repcét hordanak be a telepre, de árpát is hoztak már. A búzával a csapadékos időjárás miatt még várniuk kell, mintegy egy hét múlva ehhez is nekilátnak a térség gazdái.

Gazdaság:
Törtel   
 2 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok